Az ABB kiberbiztonsági megoldást vezet be az ipari infrastruktúra védelmének egyszerűsítése és javítása érdekében

  • Az ABB Ability™Cyber Security Workplace egynézetű digitális platformba egyesíti a biztonsági eszközöket, észszerűsíti az összetett információk megjelenítését és csökkenti a kockázatoknak való kitettséget.
  • Az új megoldás célja megszüntetni a szakmai ismereteknek a kiberbiztonság terén jelenleg mutatkozó hiányát, és gondoskodni a kritikus ipari eszközök védelméről.
  • A biztonsági ellenőrzések leegyszerűsített adatai hozzájárulnak ahhoz, hogy az operatív csoportok jobb döntéseket hozzanak, és javuljon az ipari automatizálás biztonsága.

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

A Cybersecurity Ventures kutatási szolgáltató szerint a globális kiberbűnözés által a szellemi tulajdon eltulajdonításával, a működésben előidézett zavarokkal és a fizikai eszközök megrongálásával okozott károk nagysága az előttünk álló öt évben évente várhatóan 15%-kal fog nőni.1 Ez 2025-ig éves szinten megközelítőleg 10,5 billió dollár veszteséget okoz majd a kereskedelemben, ami az Egyesült Államokban előállított bruttó nemzeti termék 50%-ának felel meg2.

Az ABB új megoldása azzal segít leküzdeni ezt az egyre növekvő fenyegetést és hatékonyabbá tenni a működési eszközök védelmét, hogy a biztonsági ellenőrzés eszközeinek karbantartását a mindennapi működés kulcsfontosságú elemévé teszi, és az információkat egyetlen nézetben foglalja össze. Az iparban jelenleg használt kiberbiztonsági eszközök közül sok teljesen el van zárva a többi ilyen eszköztől, ami arra kényszeríti az operátorokat, hogy egyik rendszerről a másikra váltsanak, hogy megértsék az alapvető állapotinformációkat, karbantartási feladatokat hajtsanak végre, vagy reagáljanak egy-egy eseményre. Az információk gyakran túl bonyolult formában jelennek meg azok számára, akik nem kiberbiztonsági szakemberek, vagy nem ismerik az adott alkalmazást, ami biztonsági hiányosságokhoz és az eszközkörnyezetben jelentkező kockázatokhoz vezethet.

„Az ABB CSWP megoldása úgy küzd meg ezekkel a kihívásokkal, hogy leegyszerűsíti a biztonsági ellenőrzés állapotinformációit, és lehetővé teszi a távoli hozzáférést, hogy az ABB műszaki szakemberei közvetlenül csatlakozhassanak környezetükhöz, ha további támogatásra van szükség” – mondta az ABB részéről Matthew Virostek, a CSWP termék jogtulajdonosa. „Az üzemi technológia és az információs technológia hálózatai szintén elkülönülnek egymástól, így a kockázati elemek gyorsabban beazonosíthatóak, ami megalapozottabb, adatokon alapuló döntéseket eredményez, melyek elősegítik a teljesítmény és az erőforrás-felhasználás optimalizálását, ennélfogva előmozdítják a fenntarthatósági célok megvalósítását. ”

A Világgazdasági Fórum (WEF) legfrissebb jelentése szerint a globális gazdaságnak több mint 2,7 millió kiberbiztonsági szakember hiányával kell megküzdenie3. Bár ez a szám folyamatosan csökken, még mindig túl nagy. A 2021 (ISC)2 Cybersecurity Workforce Study szerint a kiberbiztonsági szakemberek körét 65%-kal kellene bővíteni ahhoz, hogy hatékonyan védhessék meg a kritikus ipari eszközöket a zsarolóprogramok egyre gyakoribb támadásaival szemben.

A kiberbiztonsági információk kezelésének egyszerűsítésével az ABB CSWP megoldásának célja, hogy szakemberek új generációját bátorítsa és vonzza be az iparba. A 2020 és 2023 között digitális átállásra szánt 7 billió dolláros globális ráfordítás4 mellett a kritikus infrastruktúrák védelme és az emberek megélhetése világszerte elengedhetetlenné teszi a kiberbiztonság területén felbukkanó tehetséges szakemberek felhozatalának folyamatos fenntartását.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, mely energiát és lendületet ad a társadalom és az ipar átalakításához a termelékenyebb, ugyanakkor fenntarthatóbb jövő megvalósítása céljából. Azzal, hogy energetikai, robotikai, automatizálási és hajtástechnikai portfóliójához szoftvereket kapcsol, az ABB a technológia határait feszegetve új szintre emeli a teljesítményt. A kiválóság több mint 130 évre visszanyúló történelmével rendelkező ABB sikereinek kovácsa az a mintegy 105.000 munkavállaló, akiket a cég a világ több mint 100 országában foglalkoztat. www.abb.com

Az ABB Process Automation (Folyamatautomatizálás) üzletága vezető szerepet tölt be a feldolgozóipar és a hibrid iparágak automatizálásában, villamosításában és digitalizációjában. Termékeink, rendszereink és teljes körű megoldásaink gazdag portfóliójával, ezen belül pedig első számú elosztott vezérlőrendszerünkkel, szoftvereinkkel, életciklus-szolgáltatásainkkal, iparág-specifikus termékeinkkel, valamint mérési, analitikai, tengerhajózási és turbofeltöltő kínálatunkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. A globális piac második számú szereplőjeként mélyreható szakmai ismereteinkre, sokszínű munkavállalói állományunkra és globális jelenlétünkre építve elkötelezetten segítünk ügyfeleink versenyképességének fokozásában, beruházásaik megtérülésének javításában, továbbá abban is, hogy biztonságos, intelligens és fenntartható módon működjenek. go.abb/processautomation

1 https://cybersecurityventures.com/cybercrime-damages-6-trillion-by-2021/

2 https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=US

3 https://www.weforum.org/agenda/2022/03/closing-the-cybersecurity-skills-gap/

4 https://telecoms.com/507803/digital-transformation-spending-forecast-to-skyrocket-to-6-8-trillion/


További tájékoztatásért ide fordulhat:

Media Relations
Megan Greenwood
Telefon: +44 7917 167 781
E-mail: megan.greenwood@admiralconsultancy.comABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Svájc

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp