ABB rankas som #8 på Fortune Magazines lista "Change the world"

Globalt erkännande för företagets ledande position inom e-mobilitet och laddning av elfordon.

Som ett erkännande av ABB:s banbrytande ledarskap inom e-mobilitet, har Fortune Magazine utsett ABB som #8 på sin lista "Change the World" för 2018, en global rankning av företag vars innovativa arbete gör en betydande, positiv social påverkan runt om i världen.

Vi på ABB tror att det är möjligt att driva världen framåt utan att förbruka jordens resurser. Idag hjälper vår banbrytande teknik till att flytta transportsektorn från ett fossilt bränsleberoende – det största bidraget till klimatförändringarna – till elbilar, tåg och båtar som minskar utsläppen av växthusgaser och levererar en mer hållbar energiframtid. Under det kommande året förväntar sig ABB att hjälpa samhällen att spara ytterligare 15 000 ton koldioxidutsläpp globalt, som motsvarar att ta bort cirka 6 000 personbilar från vägarna.

Från våra ledande snabbladdare för elfordon och andra innovativa laddningslösningar till mikronät, integration av sol och andra förnybara energikällor i lokala elnät, vår sponsring av ABB FIA Formula E Championship med mera, är ABB stolt över att göra skillnad.  

ABB och e-mobilitet

  • ABB har det största antalet snabbladdare längs vägarna idag, med mer än 7 000 snabbladdare installerade runt om i världen. Dessa laddare har kollektivt sparat nästan 2 000 000 liter bränsle och 20 000 ton CO2. Varje gång en förare laddar ett elfordon fullt på en laddstation från ABB, har de förhindrat cirka 45 kg av CO2 från att påverka miljön.
  • ABB levererar sina banbrytande laddningsstationer, Terra HP till ”Electrify America” som en del av det största laddinfrastrukturprojektet i USA:s historia. ABB:s laddare kommer att installeras på hundratals platser i och omkring 17 storstadsområden och längs nationens motorvägar. Terra HP kan ladda ett elfordon på åtta minuter, ungefär lika lång tid som det tar att stanna vid en konventionell bensinstation.
  • ABB donerade nyligen 30 snabbladdare till staden Zürich för att hjälpa till att stödja den schweiziska stadens resa till hållbar och miljövänlig mobilitet.
  • ABB har ingått ett samarbete med Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportsserien, för att driva framtiden för elfordon. ABB FIA Formel E Championship, som kommer att börja sin femte säsong i december, är en viktig drivkraft för design och teknikframsteg för elfordon och laddinfrastruktur. Utvecklingen som idag finns på racingbanan är redo att snabbt ta sig in i passagerarfordon.
  • Förutom elfordon på vägar gör ABB:s marina verksamhet sjöfarten mycket mer hållbar via intelligenta kraft- och framdrivningssystem som visar fartyg de mest direkta sträckorna, vilket avsevärt minskar bränsleförbrukningen och reducerar koldioxidutsläpp.

Fortune's fjärde årliga lista "Change the World" är utvecklad av tidningen i samarbete med: FSG, en ideell social-impact konsultfirma; initiativet Shared Value, en global plattform för organisationer som söker affärslösningar på sociala utmaningar; och professor Michael E. Porter från Harvard Business School. Företag som valts ut för listan måste redovisa mätbara sociala konsekvenser, socialt gynnsamma affärsresultat och hög innovationsnivå.

Läs mer om Fortunes lista "Change the World”.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp