Keynote

Fred Streefland - Chief Security Officer (CSO) Palo Alto Networks

   

Fred is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van regionale cybersecurity-strategieën en informatie over bedreigingen, best practices op het gebied van beveiliging en leiderschapspogingen voor Palo Alto Networks. Hij is ook een cyberveiligheidsstrateeg en helpt C-executives bij hun uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging.

De carrière van Fred begon aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda (Nederland) en na zijn afstuderen in 1992 werd hij een Security & Intelligence-officier bij de Koninklijke Luchtmacht. In 2008 nam hij ontslag als LtCol en verhuisde naar de commerciële wereld. Hij begon in IBM als sales / consultant in het domein cyberbeveiliging / openbare veiligheid en werd lid van de cyber-eenheid binnen de Software Group. Na enkele jaren verhuisde hij naar Accenture en werkte hij als senior manager op het gebied van smart grid-beveiliging. Hierna werd hij een van de oprichters van het startende bedrijf ENCS (European Network for Cyber Security), waar hij een cursus Red Team / Blue Team voor industriële besturingssystemen (ICS / SCADA) ontwikkelde. Toen dit werd gedaan, verhuisde Fred naar Exact Software in de rol van CISO en in 2015 werd Fred de corporate CISO van LeaseWeb, een Nederlands hostingbedrijf met een wereldwijde voetafdruk. In deze rol ontwikkelde en implementeerde hij een succesvolle methode voor CISO's om een organisatie holistisch te beveiligen.

Fred is een woordvoerder van Cyber Security en hij wordt regelmatig gevraagd voor nationale radio (BNR) of door parlementsleden om advies over Cyber Security-kwesties. Hij heeft een Executive Master of Security & Defence (EMSD) en een bachelor's degree van de Hogeschool van Amsterdam.

   

Deelname aan de ABB Gebruikersdag 2019 is gratis

Schrijf u nu in!
Select region / language