Framtidens Talanger – ABB:s stödverksamhet för junioridrott

ABB:s Vasa enheters junior idrottsprogram, Framtidens talanger, är avsedd att stödja barn och ungdomars idrottsaktiviteter.

Med ett enhälligt beslut av Vasa campusarbetsgrupp beslutade vi för år 2023 att stödja juniorerna i följande klubbar: Salibandyseura Vaasa ry, Vaasan Salama ry, Vaasan Mailan Juniorit ry, Iskmo-Jungsund Bollklubb rf, West Coast Vikings Cheerleaders ry och Vaasan Kiisto Ry. Från alla dessa klubbar går stödet till äldre 13–17-åriga juniorlaget och de yngre 8–12-årslaget.

Vi hoppas att den nya ansökningsomgången till stödprogrammet börjar igen i slutet av 2023, så att vi kan fortsätta att stöda till i fortsättningen av Framtidens talangers hobbyverksamhet. Vi kommer att skicka information till klubbarna igen när den nya ansökningsperioden för Framtidens Talanger börjar igen. Vi kommer även att uppdatera informationen om den nya ansökningsperioden och kriterierna på denna webbplats. 

 

Framtidens talanger - junior idrotts stödprogram är möjliggjort av ABB: s Vasa-baserade affärsenheter: Smart Power, Distribution Solutions, IEC LV Motors, Energy Industries, Process Industries och Electrification Service.

Det totala stödbeloppet som delas ut till klubbarna är 24 000 euro. Dessutom har vi avsatt 1 000 euro för att stödja en lokal juniorturnering. Vi stödjer därmed aktiviteter inom den lokala idrottsverksamheten med totalt 25 000 euro.

 

 

Mer information

Jenna Laurila, tfn. 050 335 8797, jenna.laurila@fi.abb.com

Kontakt bar vardagar kl. 9–16

Select region / language