ABB introduceert nieuwe BIM-app voor schakelseries; hét gereedschap van de toekomst

Meer uit BIM halen

ABB introduceert de revolutionaire Switch Range Configurator app voor Revit. Deze app maakt het kinderlijk eenvoudig om complete inbouwprogramma’s van Busch-Jaeger (schakelmateriaal) te ontwerpen, te beheren en aan te passen aan de wensen van de gebruiker, zelfs als het gaat om de grootste projecten.

Investeren in de toekomst
ABB is de eerste fabrikant van elektrotechnische materialen die met een dergelijke BIM-app op de markt komt. En dat is niet voor niets. We geloven namelijk in de toekomst en kracht van BIM, oftewel Bouw Informatie Modellering. Daarom investeren we stevig in het ondersteunen van de tools en de mensen die ermee werken. Dat met als doel om de bouwkwaliteit te verbeteren, faalkosten te reduceren en vooral ook duurzamer en efficiënter te werken.

Automatisch gegenereerde specificatie- en stuklijst
Door het productportfolio te vertalen naar BIM-objectinformatie en hiervoor een speciale app aan te bieden, ondersteunt ABB de installateur in de stap naar het werken met BIM. Met de Switch Range Configurator app voor Revit kunnen BIM-modelleurs het complete programma Busch-Jaeger schakelmateriaal vrijuit gebruiken bij het ontwerp en onderhoud van gebouwen. 

Een inbouwprogramma bestaat immers uit vele componenten, zoals wandcontactdozen, schakelaar-, data- en overige relevante onderdelen. Deze worden op hun beurt gecombineerd in een enkelvoudig tot en met een vijfvoudig afdekraam. En tot slot kunnen een selectie van inbouwsokkels (waaronder dimmers), afdekramen en afdekkingen via de app worden gekozen en aan het Revit-project worden toegevoegd. Het aantal combinaties is legio. Na plaatsing beschikt de installateur met een druk op de knop over alle relevante data binnen het project. Zo is online informatie in te zien of kan een link worden gelegd naar een groothandel via bijvoorbeeld het GTIN- of artikelnummer.

Inclusief ETIM-classificatie 
De introductie van de nieuwe app maakt deel uit van ABB’s BIM-strategie. Deze richt zich op integrale samenwerking tussen partijen om gebouwen duurzaam, flexibel en toekomstbestendig te maken. Daarbinnen staat ‘slimme’ en complete BIM-content nadrukkelijk centraal. Deze content is niet alleen direct te gebruiken voor BIM-modellering, maar is ook voorzien van koppelingen naar externe systemen, inclusief ETIM-classificatie. 

Efficiënter en tijdbesparend werken
Naast een sneller en vereenvoudigd ontwerpproces wordt ook bijgedragen aan een efficiënter inkoop- en logistiek proces. Zo zijn materiaallijsten bijvoorbeeld voorzien van alle technische data en transactiegegevens. Hierdoor kunnen de producten direct vanuit het BIM-model worden besteld bij de groothandel. 

Ook op het gebied van gebouwbeheer en onderhoud wordt met de nieuwe app een belangrijke stap vooruit gezet. Omdat producten en data onlosmakelijk zijn verbonden en vastliggen in het BIM-model, kan de elektro-installateur voorafgaand aan het onderhoud bekijken welke onderdelen kunnen worden vervangen. Omdat hij deze onderdelen direct kan meenemen, bespaart hij aanzienlijk wat tijd en kan hij veel efficiënter werken.

Eenvoudig te downloaden
De nieuwe gratis app van ABB is ontwikkeld in samenwerking met MEPcontent, een bewezen platform voor BIM-applicaties. De app leent zich voor het configureren, plaatsen en beheren van Busch-Jaeger-schakelmateriaal en is als Revit-plug-in vanaf 21 juni 2017 te downloaden via: MEPcontent.

 

Select region / language