Busch-ControlTouch® - ABB presenteert intelligente bediening met app voor KNX-gebouwfuncties

Het maakt van uw smartphone of tablet een praktische afstandsbediening die u thuis of op het werk kunt gebruiken.

Niet alleen smartphones en tablets (links), maar binnenkort ook de Apple Watch (rechts) kunnen gebruikt worden als handige afstandsbedieningen voor KNX-systemen. 
Frankfurt, 13 maart 2016 – ABB, marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie, zal de nieuwe intelligente KNX-app presenteren op het evenement Light+Building in Frankfurt am Main, Duitsland.
 
Busch-ControlTouch® staat voor een nieuwe manier van bedienen. Hij verbindt het KNX-systeem met het IP-netwerk en concentreert zich op de wezenlijke functies van het bedienen van alle KNX-functies in een gebouw. Het stelt de gebruiker in staat om een gebouw intuïtief te bedienen met zijn of haar smartphone, tablet en binnenkort zelfs de Apple Watch. Naast het regelen van verlichting, zonwering en verwarming kunnen tevens IP-camera's, Sonos-luidsprekers en het Philips hue-systeem gestuurd worden. De ControlTouch wordt via de Cloud my.abb-livingspace.com geconfigureerd.
 
Busch-ControlTouch® combineert de KNX-installatie met het IP-netwerk (LAN) en beheert alle KNX-functies in het gebouw. De gemakkelijk te gebruiken app - voor iOS en Android - vormt niet alleen smartphones en tablets om tot praktische afstandsbedieningen voor KNX-systemen, maar binnenkort ook de Apple Watch.
Naast het regelen van schakelaars, dimmers, rolluiken en scènes, integreert Busch-ControlTouch® ook IP-camera's, Sonos-luidsprekers en Philips hue-lampen in het KNX-systeem. Overige functies zijn onder andere de Scene Editor, RGB/RGBW-ondersteuning, weektimer met praktische astrofunctie, optionele aanwezigheidssimulatie en alarmmeldingen via push-berichten of e-mail. Busch-ControlTouch® maakt het ook mogelijk om individuele logische scripts aan te maken. De eindklant kan ook buitenshuis bedienen, zonder dat er een VPN-verbinding nodig is.
Het importeren van groepsadressen vanuit ETS4- en ETS5-wordt volledig online gedaan via de portal myABB-LivingSpace (my.abb-livingspace.com) door middel van het eenvoudig uploaden van de ETS project file. Het compacte apparaat (4 modules breed) is voorzien van een KNX-verbinding, LAN-verbinding en breedspanningsingang (5-36 V) voor de voeding van de ControlTouch. Er zijn ook twee knoppen om opnieuw op te starten (soft-restart of reboot) en twee leds voor status- en netwerk voorzien. Het configureren en aanpassen van de module wordt via het online portaal myABB-LivingSpace gedaan.

Geschikt voor particuliere woningen, kantoren, grote wooncomplexen of commercieel onroerend goed - Busch-ControlTouch® tilt modern, intelligent wonen en werken naar een hoger niveau.
 

Productvoordelen

  • Voor smartphones en tablets (iOS en Android) en de Apple Watch
  • Uitvoering en aanpassingen via het internet
  • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening
  • Integratie met IP-camera's, draadloze Sonos-luidsprekers en Philips hue-lampen
  • Logische scriptoptie mogelijk
  • Fout- en alarmmeldingen via push

Learn more about

Select region / language