ABB:llä mahdollisuuksien matkassa

Business Controllerina ABB Marine & Portsissa työskentelevä Noora Tuomisto näkee ABB:llä monia mahdollisuuksia myös kauppatieteilijälle. ”Teknologia-ala on osoittautunut erittäin kiinnostavaksi”, harjoittelijaohjelmasta ABB-uransa aloittanut Noora sanoo.

Business Controllerina Noora toimii ABB Marine & Portsin Service-yksikön johdon, myynnin ja projektoinnin sparrauspartnerina talousasioissa.

”Parasta tässä työssä on se, kyse ei ole puhtaasti taloudesta, vaan pitää ymmärtää liiketoimintaa, jotta voi tukea näitä tiimejä parhaalla mahdollisella tavalla”, Vaasan yliopistosta valmistunut Noora kertoo.

”Saan myös jatkuvasti oppia uutta huippuasiantuntijoilta ympärilläni. Lisäksi työ teknologiayrityksessä, joka rakentaa ratkaisujensa avulla kestävää tulevaisuutta, tarjoaa myös syvempää merkitystä työlle.”

  • Noora Tuomisto työskentelee Business Controllerina. Tehtävässään hän toimii ABB Marine & Portsin Service-yksikön johdon, myynnin ja projektoinnin sparrauspartnerina talousasioissa.
  • Noora pääsi ABB:lle kiinnostaviin tehtäviin harjoitteluohjelman kautta heti Vaasan yliopistosta valmistuttuaan. "On kiehtovaa haastaa itseään ja nähdä oma kehittymisensä", Noora sanoo.
  • ABB:llä naisten osuus ylemmässä johdossa nousi viime vuonna 17,8 prosenttiin. Tavoitteena on nostaa se 25 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Noora on tarttunut uusiin haasteisiin sitä mukaa, kun niitä on tarjoutunut.
  • "ABB:n Marine & Portsissa saan työskennellä erityisessä ja kiehtovassa liiketoiminnassa", Noora kiittelee kestävää merenkulkua edistävää työpaikkaansa.
  • "Tehtäväni on pitkälle tiimityötä, joten hyvillä kollegoilla on suuri merkitys asioiden edistämisessä, ja he ovat myös tärkeä voimavara." Noora käy mielellään Vuosaaressa sijaitsevassa Marine Housessa. "Meillä on juuri uusitut kivat tilatkin."
  • Noora toivottaa kollegoidensa Ranwen Yangin (vas.) ja Maija Keinon (kesk.) kanssa kaikille hyvää kansainvälistä naistenpäivää.

Kestävää merenkulkua edistämässä

Noora työskentelee ABB:n Marine & Ports -divisioonassa, joka kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin. Niistä Suomessa kehitetty sähköinen Azipod®-propulsiojärjestelmä edistää muun muassa risteilijöiden, jäänmurtajien, ro-ro-aluksien ja tankkereiden polttoainetaloudellisuutta, energiatehokkuutta ja ajettavuutta. Suomessa Marine & Portsin toimipisteet sijaitsevat Helsingin Vuosaaressa, Turussa ja Haminassa, mutta liiketoiminta on globaalia. Yksikön Service-liiketoiminta vastaa esimerkiksi ratkaisujen huollosta, ylläpidosta, laajennuksista ja projektoinnista aluksilla ympäri maailman. 

”Business Controllerina pääsen katsomaan tätä kiinnostavaa liiketoimintaa monelta kantilta. Työnkuvani on laaja, mutta päävastuunani ovat muun muassa budjetointi- ja ennusteprosessit, johdon raportointi ja -analyysit sekä projektikatselmukset", Noora kertoo.

Tehtävään kuuluu myös paikka paikallisen Servicen johtoryhmässä ja esihenkilönä toimiminen. ”Arvostan sitä, että Marinen Vuosaaren-toimipisteessä liiketoimintaan on suora yhteys tuotantoa myöten ja meillä on hyvä porukka. Tehtäväni on pitkälle tiimityötä, joten hyvillä kollegoilla on suuri merkitys asioiden edistämisessä, ja he ovat myös tärkeä voimavara.”

"ABB on ollut minulle erinomainen työnantaja, ja on ollut hienoa nähdä oma kehittymisensä. Itsestä löytyy kummasti kapasiteettia, kun vain rohkeasti tarttuu uusiin haasteisiin", Noora toteaa.

"Näin kansainvälisenä naistenpäivänä haluankin rohkaista kaikkia naisia teknologia-alalle!”

Oheisella videolla pääset tutustumaan Nooran uratarinaan ja työpaikkaan:   

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp