ABB jälleen kärkisijoille Universumin opiskelijatutkimuksessa

Tekniikan alan opiskelijat ovat valinneet ABB:n kolmanneksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa. Universumin vuosittaisessa opiskelijatutkimuksessa ABB valittiin jälleen myös toimialansa ihanteellisimmaksi työnantajaksi.

ABB on vuoden 2023 kolmanneksi suosituin tekniikan alan työnantaja Suomessa, ja viime vuoden tapaan tekniikan alan opiskelijat valitsivat ABB:n myös toimialansa parhaaksi Suomessa.

”On suuri ilo vastaanottaa nämä hienot tunnustukset tekniikan alan opiskelijoilta – lämmin kiitos! Tarvitsemme jatkuvasti huippuosaajia kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen, ja on hienoa, että ABB työnantajana kiinnostaa alan opiskelijoita”, Suomen ABB:n henkilöstöjohtaja Henri Hilke kommentoi erinomaista tulosta.

  • Elisa Karumo (vas.), Maria Pasanen, Henri Hilke ja Saana Aro Suomen ABB:n HR-tiimistä iloitsevat ABB:n menestyksestä Universumin opiskelijatutkimuksessa.
  • Tekniikan alan opiskelijat ovat valinneet ABB:n kolmanneksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa.

Henri Hilke vastaanotti palkinnot tiiminsä kanssa torstai-iltana Hotelli Kämpissä Helsingissä pidetyssä julkistamistilaisuudessa, jossa oli mahdollisuus tavata kollegoita eri yrityksistä Universumin kansainvälisen ohjelman parissa. Tiimi lähettääkin lämpimät onnittelut kaikille tutkimuksessa menestyneille työnantajille!

Toisten huomioiminen työn arjessa tärkeää

ABB on sijoittunut tekniikan alan suosituimpien yritysten joukkoon Suomessa jo useana vuonna niin opiskelija- kuin ammattilaistutkimuksissa. 

Työnantajamielikuvatutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 13 424 opiskelijaa, joista tekniikan alan opiskelijoita oli 3 226, mikä on viime vuotta suurempi määrä.  Raportti tuo esiin opiskelijoiden mielestä houkuttelevimmat työnantajat, mitä he haluavat ihanteelliselta työnantajaltaan ja mitä ominaisuuksia he yhdistävät työnantajiin.

Tämän vuoden tutkimuksessa opiskelijat korostivat eniten monipuolisia työmahdollisuuksia. Lisäksi monet kulttuuriin liittyvät arvot, kuten ystävällinen työilmapiiri, ihmisten kunnioittaminen ja työntekijän kehittymistä tukevat esihenkilöt olivat kymmenen tärkeimmän attribuutin joukossa. Myös varmaa työsuhdetta ja joustavuutta arvostettiin. 

"Opiskelijat osaavat hienosti hahmottaa, millaisista erilaisista tekijöistä hyvä työnantajuus rakentuu", Henri toteaa.

Merkityksellistä työtä tulevaisuuden osaajille

Kestävämmän tulevaisuuden sekä monimuotoisemman ja osallisemman toimintakulttuurin luominen ovat ABB:n strategian ytimessä.

”Vahvuutemme on kansainvälinen, innovatiivinen, ystävällinen ja perhemyönteinen työkulttuuri, jossa jokainen saa tuntea olevansa kunnioitettu ja arvostettu”, Henri kertoo. ”ABB:n arvoja rohkeus, välittäminen, uteliaisuus ja yhteistyö toteutetaan työn arjessa.”

ABB toimii Suomessa 20 paikkakunnalla ja työllistää noin 5 000 ammattilaista, joista tuotekehityksessä ja tutkimuksessa työskentelee merkittävä osa. Suomessa edistetään esimerkiksi kestävää merenkulkua ja tehdään energiatehokkaita moottoreita ja taajuusmuuttajia, joilla voidaan asiakkaiden kautta vähentää maailman energiankulutusta jopa 10 prosentilla. Luku vastaa 40 prosenttia Pariisin ilmastosopimuksessa asetetuille hiilidioksidipäästöjen leikkaustavoitteille.

"Työ ABB:llä tarjoaa merkitystä ja monipuolisia uramahdollisuuksia kansainvälisessä toimintaympäristössä”, Henri kertoo. "Panostamme paljon jatkuvan oppimisen kulttuuriin. Se siivittää eteenpäin ja antaa hyvää draivia jokaisen omaan ja tiimien tekemiseen."

Noin 800 kesätyöntekijästä suuri osa on tänäkin vuonna jo saapunut ABB:n eri liiketoimintoihin oppimaan uutta ja tuomaan omia näkemyksiään. ”Innolla toivotamme nämä opiskelijat tervetulleiksi joukkoomme”, Maria Pasanen, Country Manager, University Relations, Early Talents & Employer Branding Suomen ABB:ltä sanoo. "Yhteistyö eri oppilaitosten kanssa ympäri vuoden on meille erittäin tärkeää."

”Tarjoamme useiden eri alojen opiskelijoille kesätöiden lisäksi harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Moni opiskelija jatkaa kesätöiden jälkeen osa-aikaisena työntekijänä ja tekee meille myös lopputyönsä. Tavoitteenamme on, että moni heistä siirtyy myös ABB-uralle. Näiden tulosten siivittämänä on hienoa jatkaa työnantajamielikuvatyötä tämänkin tavoitteen edistämiseksi”, Pasanen iloitsee.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp