ABB:ltä suurtehoa Aimo Parkin pikalatausasemille

ABB:ltä suurtehoa Aimo Parkin pikalatausasemille

Miltä kuulostaisi sähköauton lataus sillä aikaa, kun käyt ostoksilla tai kulttuuririennoissa? Tai että taksiyrittäjänä tai liikematkustajana sinulla olisi mahdollisuus pikalataukseen tarpeen tullen?

Helsingin ja Turun ydinkeskustassa sijaitsevat sähköautojen pikalatausasemat palvelevat kiireisiä kaupunkilaisia entistä suuremmalla teholla.

Uuden Aimo Charge -pikalatausaseman ansiosta se on nyt mahdollista Helsingin ja Turun keskustassa. ”Ainutlaatuiseksi pikalatauksen tekee hyvin nopea, 180 kW suurteholataus keskeisellä paikalla. Nopea pysähtyminen, akku täyteen ja matka jatkuu”, kuvailee Aimo Park Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Marek Darkowski Helsingin Stockmannin parkkihallin pisteellä. Toiset kaksi latausasemaa sijaitsevat Turun Pysäköintitalo P-Louhessa sekä Hansakorttelissa. ”Monet sähköautoilijat suunnittelevat reittinsä siten, että lataus hoidetaan asioinnin yhteydessä. Haluamme palvella asiakasta vastaten näihin tarpeisiin”, Darkowski sanoo.

Yksi kriteeri paikan valinnalle liittyy Suomen sääolosuhteisiin. ”Talvisaikaan meillä on aika monta kuukautta tosi huonoa säätä, niin onhan se mukava tässä suojaisassa lämpimässä tilassa ladata autoa.”

Nopea toimitus ABB:lta

Aimo Parkin suurteholatauslaitteet otettiin käyttöön vuodenvaihteessa ja ne on toimittanut ABB. Darkowskin mukaan toimittajan valinnassa painottui korkea palvelutaso, asiakastuki sekä visio laajemmasta yhteistyöstä. Koko projekti saatiin tilauksesta toimivaksi palveluksi kolmessa kuukaudessa.

”ABB:n tarjoama kokonaisuus palveli meitä ja toimitusaika oli nopea. Toki sekään ei haitannut, että hintakin oli hyvä”, Darkowski naurahtaa.

Tavallisiin latauspisteisiin verrattuna pikalatausasemien perustaminen on hieman hitaampaa, koska kohteen valinta vaatii taktisempaa suunnittelua ja punnitsemista. ”Etsimme jatkuvasti uusia kohteita ja meillä on vahva usko, että meille tulee näitä vielä paljon lisää.”

”ABB:n tarjoama kokonaisuus palveli meitä, toimitusaika oli nopea ja että hintakin oli hyvä. kertoo Marek Darkowski, myynti- ja markkinointijohtaja, Aimo Park Finlandilta.
”ABB:n tarjoama kokonaisuus palveli meitä, toimitusaika oli nopea ja että hintakin oli hyvä. kertoo Marek Darkowski, myynti- ja markkinointijohtaja, Aimo Park Finlandilta.
center

Helppokäyttöinen ja vaivaton lataus

Latauspalvelu toimii Aimo Parkin Taskuparkki-sovelluksen kautta. Asiakas kytkee latausjohdon autoon ja aloittaa latauksen sovelluksesta, jolloin latausjohto lukittuu. Lataus lopetetaan sovelluksen kautta ja maksu veloitetaan suoraan asiakkaan maksukortilta.

”Paraikaa meillä on työn alla saada kaikki latauspisteet autojen navigaattoreihin. Sitä kautta sähköautoilun reittisuunnittelu helpottuu”, Darkowski kertoo.

Vastuullisuus ajaa sähköautoilua

Aimo Park ja ABB haluavat molemmat edistää sähköautoilua ja sitä kautta vastuullisuutta. ”Osana vastuullisuustoimiamme haluamme tuoda latauspalveluita mahdollisimman laajalti kaikille sähköautoilijoille”, Darkowski tarkentaa.

Yrityksellä on myös ollut sähköautojen yhteiskäyttöautopalvelu jo parin vuoden ajan. ”Aiomme sähköistää omat automme lähivuosina, ja muutenkin kaikki tekeminen on enemmän ja enemmän vastuullisuuteen suuntaavaa.”

Aimo Park ja ABB haluavat molemmat edistää sähköautoilua ja sitä kautta vastuullisuutta.
Aimo Park ja ABB haluavat molemmat edistää sähköautoilua ja sitä kautta vastuullisuutta.
center

Huoltoasema 2.0.

Pohjoismaiden johtava pysäköintiyhtiö on vienyt Ruotsissa, Tukholman keskustassa latauspisteet astetta pidemmälle. Niin ikään ABB:n laitteilla toimivien pikalatausasemien yhteyteen on perustettu itsepalvelukioski, Aimomarket.

Samantyylistä konseptia ollaan suunnittelemassa myös Suomeen. ”Voit käydä juomassa kahvin tai ostaa automaatista pizzaa ja syödä sen sillä aikaa, kun auto latautuu”, Darkowski kertoo. ”Se on huoltoasema 2.0.”

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp