ABB vahvistaa Smart Home -tuotetarjoamaa ostamalla Eve Systemsin

ABB vahvistaa Smart Home -tuotetarjoamaa ostamalla Eve Systemsin

  • ABB nousee johtavaan asemaan Smart Home -tuotteissa, jotka hyödyntävät Matter- ja Thread - teknologioita. Matter on uusi yhteensopivuusstandardi ja Thread on langattomien yhteyksien protokolla
  • Eve Systemsin ostolla vastataan turvallisten, älykkäiden ja vastuullisten jälkiasennusratkaisuiden kasvavaan kysyntään, jota vauhdittavat energian hinta ja ilmastokysymykset
  • Yhdistetty teknologiavalikoima tekee energia-, turva- ja mukavuusjärjestelmien hallinnasta kodeissa entistä helpompaa ja sujuvampaa

ABB ilmoitti ostaneensa Euroopassa ja Yhdysvalloissa toimivan johtavan älykotituotteiden valmistajan Eve Systems GmbH:n, jonka pääkonttori on Münchenissä. Yrityskaupan myötä ABB nousee johtavaan asemaan älykotituotteissa, jotka perustuvat Matter- ja Thread-teknologioihin. Matter on uusi yhteensopivuusstandardi ja Thread on langattomien yhteyksien teknologia. Yhdistetty tarjoama laajentaa ABB:n turvallisten, älykkäiden ja energiatehokkaiden asuin- ja liikerakentamisen ratkaisujen valikoimaa. Evellä on laaja ja täydentävä valikoima kuluttajille ja jälkiasennusmarkkinoille soveltuvia tuotteita. Kaupan taloudellisia ehtoja ei ole julkaistu.

Yrityskaupan taustalla on älykotiteknologian kysynnän kasvu energiatehokkuuden kiinnostaessa kuluttajia yhä enemmän. Viranomaiset selvittävät keinoja luoda kannustimia vanhan rakennuskannan jälkiasennuksiin, koska rakennusten osuus hiilipäästöistä on maailman mittakaavassa lähes 40 prosenttia1.

Vuonna 1999 perustettu Eve Systems tunnetaan erityisesti älykotituotteidensa käyttäjäystävällisyydestä ja laadusta. Sillä on laaja valikoima tuotteita kotien automaatioon, energianhallintaan, turvallisuuteen ja laitteiden valvontaan. Noin 50 henkeä työllistävä Eve on uuden Matter- yhteensopivuusstandardin uranuurtaja. Standardin ansiosta älykotituotteet ovat langattoman Thread-teknologian kautta täysin yhteensopivia valmistajasta ja käyttöjärjestelmästä riippumatta. Even valikoima vastaa energiatehokkuutta tukevien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvuun, sillä yli puolet sen kuluttajatuotteista auttaa kotitalouksia energianhallinnassa.

center

ABB:n Electrification-yksikön Smart Buildings -divisioonan johtaja Mike Mustapha sanoo: ”Haluamme olla paras ja kattavimman valikoiman tarjoava älyteknologia- ja innovaatioratkaisujen toimittaja asiakkaillemme ympäri maailman. Matter ja Thread ovat mullistavia kehitysaskelia älykotiteknologioissa, joissa Eve on johtava toimija. Niiden avulla eri laitteet ja palvelut voidaan yhdistää saumattomasti, intuitiivisesti ja turvallisesti, jolloin ihmiset voivat hallita energiankäyttöä ja kotiaan kätevästi ja turvallisesti. Tämä on kiinnostava ja kasvava liiketoiminta-alue, ja kaupan myötä kuluttajat pääsevät hyötymään suoraan panostuksestamme älyrakennuksiin.”

Even toimitusjohtaja Jerome Gackel toteaa: ”Hyödynnämme perinteitämme, innovointinopeuttamme ja brändiämme. Yhdistämme tekemisen palomme, ketteryytemme ja kokemuksemme sekä ABB:n kansainvälisyyden ja asiantuntemuksen. Näin voimme edelleen kasvattaa Eveä maailmanlaajuisena johtavana toimijana. Rakennusten muuttaminen älykkäiksi on vasta alussa, ja maltan tuskin odottaa kaikkien sen mukanaan tuomien mahdollisuuksien toteutumista.”

Even perustaja Markus Fest sanoo: ”Työntekijämme ovat tehneet kovasti töitä, jotta Eve Systems on saavuttanut asemansa älykotiteknologian innovaattorina ratkaisemalla keskeisiä haasteita. Etunamme on ollut se, että olemme olleet ensimmäisenä liikkeellä. Olemme olleet tiiviisti mukana teknologiayhteisössä kehittämässä ja valjastamassa käyttöön Matter- ja Thread-teknologiaa ja -protokollia. Tämä yrityskauppa vahvistaa tähänastisia saavutuksiamme.”

Yrityskaupan myötä ABB ottaa merkittävän askeleen nopeasti kasvavalle älykotiteknologiamarkkinalle, kun rakennuskannan mukavuutta, hallinnan kätevyyttä ja energiatehokkuutta parantavien jälkiasennusratkaisujen kysyntä kasvaa. Yrityskauppa tulee voimaan välittömästi ja Eve Systemsistä tulee itsenäinen brändi ABB:n Electrification-yksikön Smart Buildings -divisioonan kiinteistön ja kodin automaatioratkaisut -valikoimassa.

1. https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

ABB on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n noin 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp