Älykoti on jo täällä – ABB-free@home valittiin viiden asuntomessukodin ohjaukseen

Älykoti on jo täällä – ABB-free@home valittiin viiden asuntomessukodin ohjaukseen

Älykkäät laitteet ja kotiautomaatio ovat nouseva trendi rakentamisessa. Heinäkuussa pidetyillä Loviisan asuntomessuilla peräti viiteen messukotiin valittiin ABB:n free@home-kotiautomaatiojärjestelmä. Sen avulla saadaan kotiin asumismukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta älykkäällä tavalla.

Loviisan asuntomessujen kodit nousivat merelliselle Kuningattarenrannalle, kävelyetäisyyden päähän Loviisan keskustasta. Alueella on kaikkiaan 19 pientalotonttia, joista kymmenellä on oma ranta. Messukohteista Jämerä-kivitalojen Villa Kuningatar, Villa Havet ja Villa Sten, Lakkakivitalon Villa Kruunu sekä Honkatalojen Villa Havu on kaikki varustettu
ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmällä.

– Kotiautomaatiojärjestelmän valitsee uuteen kotiinsa yhä useampi rakentaja. Koteihin kaivataan älykkäitä ratkaisuja, energiatehokkuutta ja energian optimointia. Se kaikki onnistuu free@home-järjestelmän avulla, kertoo tuotemarkkinointipäällikkö Ninni Kangasniemi ABB:ltä.

Jokaiseen asuntomessukohteeseen on räätälöity asukkaiden toiveiden mukaisesti toimiva järjestelmä. Ninni Kangasniemen mukaan free@home-järjestelmän iso etu onkin se, että sen lukuisistä ominaisuuksista voi valita omaan käyttöönsä parhaiten sopivat toiminnot.

Free@home-järjestelmään voidaan liittää muun muassa verho-ohjaus ja sääasema, jotka yhdistämällä kodin lämpötilaa ja verhojen asetuksia voidaan ohjata säätilan mukaan. Tällainen jos mikä on fiksua kotiautomaatiota, joka lisää niin asumismukavuutta kuin energiansäästöä.

– Esimerkiksi Villa Havet -kohteeseen on valittu verho-ohjaus. Kodin verhot voivat automaattisesti sulkeutua ikkunan eteen silloin, kun aurinko alkaa porottaa pilven takaa ja säästää näin jäähdytyksessä, hän kertoo.

Samaisessa kohteessa on free@home-järjestelmään linkitetty myös ABB Welcome-ovipuhelinjärjestelmä.

Erittäin kätevä ja turvallisuutta lisäävä ominaisuus on myös esimerkiksi vesivuotohälytys, jonka avulla voi sulkea venttiilejä ja näin estää vesivuodon jatkuminen. Vuodosta saa myös tiedon välittömästi mobiililaitteeseen.

  • Jokaiseen asuntomessukohteeseen on räätälöity asukkaiden toiveiden mukaisesti toimiva järjestelmä.
  • Villa Havet -kohteeseen on valittu verho-ohjaus. Kodin verhot voivat automaattisesti sulkeutua ikkunan eteen.
  • Free@home-järjestelmän kätevä, turvallisuutta lisäävä ominaisuus on myös esimerkiksi vesivuotohälytys, jonka avulla voi sulkea venttiilejä ja näin estää vesivuodon jatkuminen.

Joustavat ja helposti muunneltavat ohjaukset

Juuri joustavuus on free@home-järjestelmän vahvuus. Kaikkia toimintoja ei tarvitse ottaa käyttöön heti, vaan niitä voidaan lisätä myöhemmin tarpeen mukaan.

– Uudessa kodissa ei välttämättä edes tiedä, mitä kaikkia järjestelmän ominaisuuksia tulee myöhemmin tarvitsemaan. Mutta silloin kun kaapelointivarauksissa ottaa huomioon erilaiset mahdollisuudet, ne on myöhemmin helppo lisätä järjestelmään.

Asuntomessukohteissa on varauduttu sähköautojen latausjärjestelmien liittämiseen, vaikka niitä ei vielä tarvittaisikaan. ABB-free@home-kotiautomaatio keskustelee sujuvasti myös muiden järjestelmien kanssa. Esimerkiksi ABB Terra AC -sähköautonlatauslaitetta voi ohjata free@homen avulla.

Tuotemarkkinointipäällikkö Ninni Kangasniemi tutkii Villa Havetin kotiautomaatiota.
Tuotemarkkinointipäällikkö Ninni Kangasniemi tutkii Villa Havetin kotiautomaatiota.
center

ABB-free@home-kodit muokkautuvat asukkaiden elämäntilanteiden mukaan. Osassa asuntomessukohteita järjestelmää voidaan ohjata seinässä olevan paneelin kautta, mutta osaan kodeista ei paneelia ole haluttu. Järjestelmää kun voidaan ohjata myös puhelimella.

– Jokainen voi tehdä asunnosta juuri sen näköisen kuin itse haluaa. Järjestelmä ei sanele ulkonäköä. Kotiautomaation ansiosta kodeissa ei tarvittaisi ollenkaan esimerkiksi perinteisiä painikkeita. Olemme kuitenkin suositelleet niitä, jotta vaikkapa kodissa vierailevien isovanhempien on helppo sytyttää ja sammuttaa valot, Kangasniemi kertoo.

   

Näissä kohteissa free@home ohjaa kotia:

  • Kohde 10: Villa Kuningatar, Jämerä-kivitalot
  • Kohde 11: Villa Sten, Jämerä-kivitalot 
  • Kohde 13: Villa Kruunu, Lakkakivitalo
  • Kohde 17: Villa Havet, Jämerä-kivitalo
  • Kohde 20: Villa Havu, Honkatalo

ABB:n tuotteisiin voit tutustua myös nelosella 22.8. alkavissa Huvila ja Huussi Asuntomessuilla -jaksoissa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp