Verkostoitumisen voimaa ja uusia ideoita keskusvalmistajapäivillä

Verkostoitumisen voimaa ja uusia ideoita keskusvalmistajapäivillä

Energianmittaukseen ja sen keräämän datan älykkääseen analysointiin liittyvät ratkaisut kiinnostivat ABB:n keskusvalmistajille järjestämässä koulutustapahtumassa Italiassa. Tilaisuuteen saatiin mukaan osallistujat lähes kaikista alan merkittävimmistä toimijoista.

– Energianmittaus on aihe, joka kiinnostaa niin kiinteistöissä, teollisuudessa kuin vaikkapa laivapuolella. Juuri nyt olemme tilanteessa, missä meillä on olemassa tarvittavat laitteet datan keräämiseen. Tällä hetkellä kehitystä tapahtuu erityisesti datan analysoinnissa ja siinä, miten osaamme tehdä oikeat toimenpiteet, jota datasta saamme selville. Näin kertoo koulutuspäivien teemasta ABB:n Pekka Heinonen.

Keskusvalmistajapäivien koulutuspaikaksi valikoituivat Italian Frosinonessa ja Santa Palombassa sijaitsevat tehtaat. Santa Palombassa tutustuttiin kiinteistöjen mittausjärjestelmiin ja Frosinonenssa katkaisijoiden sisältämiin mittausominaisuuksiin. Päivien ohjelmaan kuului vierailut tehtaille sekä tutustuminen mittaukseen liittyviin uutuuslaitteisiin ja niiden sovelluksiin. Koulutuspäivien aikana kuultiin myös keskusvalmistaja Promecon toteuttamasta uudesta ohjausratkaisusta, jossa on käytetty väylätekniikkaa uudella tavalla laivalla ensimmäistä kertaa maailmassa. Kehitystyötä on tehty yhdessä ABB Sace -tehtaan kanssa.

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, että älykkäät ratkaisut tulevat käyttöön kaikkialla. Laivaympäristössä turvallisuus on ehdottoman tärkeää ja siksi ala on usein konservatiivinen uusien teknologioiden käyttöönotossa. Teimme paljon yhteistyötä ABB Suomen sekä ABB Sace -tehtaan väen kanssa. Yhdessä saimme aikaan ratkaisun, jolle saatiin luokituslaitoksen hyväksyntä testauksen jälkeen, Juha Liipo Promecolta kertoo.

Keskustelu ja verkostoituminen tärkeää

ABB:n Pekka Heinonen, Pekka Rautio ja Dejan Subotic korostavat, että koulutuspäivien tärkein anti on alan asiantuntijoiden verkostoituminen. Koronan vuoksi tällaiset tapahtumat olivat useamman vuoden tauolla, joten koulutuspäivä koettiin erityisen tärkeäksi.

– Tämän kaltainen verkostoituminen on alalla todella tärkeää. Kävimme koulutuksessa läpi paljon mielenkiintoisia asioita, mutta ne uudet ideat ja ahaa-elämykset syntyvät kyllä siitä, kun ammattilaiset keskustelevat aiheesta vapaasti keskenään, pohtivat sekä ABB:n isännät että vieraana olleet asiakkaiden edustajat.

– Keskusvalmistajia ei Suomessa ole kovin paljon, piiri on melko pieni. Vaikka nämä yritykset kilpailevat arjessa usein samoista tarjouksista keskenään, on hienoa huomata, että näissä koulutuksissa ei kilpailla, vaan pohditaan yhdessä miten asioita voisi tehdä paremmin. Samalla opimme toinen toisiltamme, ABB:n edustajat miettivät.

– Mielenkiintoinen aihe ja hyvä keskustelu olivat koulutuksen pääanti. Näitä tapahtumia tarvitaan ehdottomasti jatkossakin, osallistujat kertoivat.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp