Latauspalveluja tarjoava Wattery uskoo avoimuuteen

Latauspalveluja tarjoava Wattery uskoo avoimuuteen

Sähköautoilijan elämä helpottuu, kun pitkäaikaislataus voidaan hoitaa keskitetysti ja kustannustehokkaasti omassa taloyhtiössä tai työpaikalla Watteryn järjestelmällä ja ABB:n Terra AC-latureilla.

Kun taloyhtiöt ja yritykset tekevät investointipäätöksiä, tänä päivänä harkitaan myös sähköautojen latauspisteitä asukkaille tai työntekijöille. Laajemmissa latausjärjestelmissä toivotaan nykyään älyominaisuuksia sekä laskutusosaa.

Silloin kuvioon tulee mukaan turkulainen Wattery Oy, joka tarjoaa avointa käyttöjärjestelmää latausasemille. Tärkeä laitetoimittaja on ABB, jonka avoin latausasema Terra AC soveltuu käytettäväksi OCPP-pohjaisten taustajärjestelmien kanssa. ”Avoimuus on meille tärkeää ja ABB on siinä todella hyvä”, sanoo Watteryn toimitusjohtaja Pekka Tiainen.

”Homman juju on saada kustannustehokkaammin latausasemia kiinteistöön.” Pekka Tiainen, toimitusjohtaja, Wattery Oy.
”Homman juju on saada kustannustehokkaammin latausasemia kiinteistöön.” Pekka Tiainen, toimitusjohtaja, Wattery Oy.
center

Käyttäjä maksaa

Terra AC on MID-hyväksytty malli, mikä vaaditaan kulutusperustaiseen laskutukseen. ”Latausasema keskustelee koko ajan Watteryn taustajärjestelmän kanssa, ja päivittää tiedot reaaliajassa”, Tiainen kertoo. Järjestelmään määritellään latausoikeudet ja käyttäjä pystyy seuraamaan sovelluksesta omaa kulutustaan.

Watteryn kautta kukin maksaa vain omasta käytöstään kWh-perusteisesti. ”Homman juju on saada kustannustehokkaammin latausasemia kiinteistöön. Me olemme liima sähkö- ja tietoteknisen datan välissä, eli vedämme kaiken tämän datan yhteen hallitusti”, Tiainen summaa.

Muutos latauskäyttäytymisessä

Wattery on vielä pienehkö toimija, mutta sen kasvu on ollut Tiaisen mukaan käsittämättömän kovaa. Kasvua ei selitä pelkästään sähköautojen määrän lisääntyminen, vaan Watteryn tunnistama muutos latauskäyttäytymisessä. Pysäköinti oman taloyhtiön pihassa tai työpaikalla on pitkäaikaislatauksessa pääpointti.

”Enää ei erikseen etsitä pitkäaikaislatauspaikkaa, vaan pysäköintiä, jossa on latausmahdollisuus. Terra AC palvelee juuri tätä segmenttiä”, Tiainen selittää. Taloyhtiöiden ja työpaikkalatauksen lisäksi palvelu sopii esimerkiksi hotelleille.

ABB:n latausasemat ovat säänkestäviä ja sopivat siten sekä ulko- että sisätiloihin, ja niihin on saatavilla kiinteä kaapeli tai pistoke. ”ABB:n tuotteilla on hyvä saatavuus ja muutenkin hyvä tukiorganisaatio ammattimaisille tekijöille”, Tiainen kiittelee. ”Se helpottaa meidän elämäämme huomattavasti.”

Kuvat: Wattery Oy

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp