ABB ja Altilium ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen akkuteollisuuden kierrätyshankkeita koskien

ABB ja Altilium ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen akkuteollisuuden kierrätyshankkeita koskien

  • ABB ja Altilium ovat allekirjoittaneet Memorandum of Understanding -sopimuksen tutkiakseen eurooppalaisten akkukierrätyslaitosten automaatio-, sähköistys- ja digitaalisia ratkaisuja.
  • ABB:n teknologiat voidaan ottaa käyttöön Isoon-Britanniaan suunnitellussa laitoksessa, joka tulee kattamaan 20 prosenttia maan akkumateriaalien kysynnästä.

ABB on allekirjoittanut Memorandum of Understanding -sopimuksen Isossa-Britanniassa toimivan, puhtaan teknologian kehitystyöhön keskittyvän Altilium-konsernin kanssa. Yritykset tutkivat yhteistyössä, miten automaation, sähköistyksen ja digitaalisten teknologioiden integrointi voi tukea akkumateriaalien kierrätyksen laajentamista Euroopassa. Altilium kehittää vihreitä prosessointiteknologioita ja rakentaa infrastruktuuria metallien ja sähköajoneuvojen akkujätteen kierrätykselle. Sen tavoitteena on varmistaa vähähiilisten akkumateriaalien kotimainen toimitusketju autoteollisuudelle.

ABB suunnittelee ja toimittaa ohjausjärjestelmälaitteita ja -ratkaisuja sähkövoiman jakelulle ja hallinnalle Altiliumin akkujen kierrätyksen pilottihankkeelle Isossa-Britanniassa. Hankkeessa tuotetaan sähköajoneuvojen käytetyistä akuista akkukäyttöön soveltuvaa katodiaktiivimateriaalia (CAM). ABB tutkii myös digitaalisten sovellustensa, kuten Manufacturing Operations Management (MOM)- ja Manufacturing Execution System (MES) -järjestelmien käyttöönottoa. Nämä integroidut automaatioratkaisut standardoivat ja optimoivat prosesseja intuitiivisten käyttöliittymien ja keskeisten tietojen keräämisen avulla.

Yhtiöt suunnittelevat laajentavansa toimintaansa myös muihin tuotantolaitoksiin, kuten Altiliumin Itä-Euroopassa sijaitsevaan European Solvent Extraction-Electrowinning (SX-EW) -laitokseen, joka on tarkoitus modernisoida. Laitoksessa aloitetaan akkujätteen käsittely vuonna 2024. Iso-Britannian Teessideen suunnitellun tuotantolaitoksen on puolestaan määrä käynnistyä vuonna 2026. Se tulee kattamaan 20 prosenttia maan CAM-materiaalin tarpeesta, joten se on yksi Teessiden alueen suurimmista projekteista.

  • Altiliumin pilottihankkeessa sähköautojen käytetyistä akuista tuotetaan akkukäyttöön soveltuvaa katodiaktiivimateriaalia (CAM). Kuva: Altilium
  • ABB ja Altilium tutkivat, miten eri puolilla Eurooppaan sijaitsevien tuotantolaitosten automaatio, sähköistys ja digitaaliset teknologiat voivat tukea akkumateriaalien kierrätyksen laajentamista. Kuva: Altilium

"Yhteistyö ABB:n kanssa sopii täydellisesti sitoumukseemme kehittää akkujen kierrätystä puhtaaseen energiaan perustuvaa liikennettä varten ", sanoi tohtori Christan Marston, Altilium. "Tämä on vasta ensimmäinen askel akkuteollisuuden kiertokulun sulkemisessa ja autoteollisuuden toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä."

”Kun yhdistämme automatisoitujen ohjausjärjestelmien, sähköistyksen ja digitaalisen teknologian asiantuntemuksemme Altiliumin akkujen kierrätyksen osaamiseen, meillä on erinomaiset mahdollisuudet vauhdittaa sähköautoteollisuuden kehitystä”, sanoi Staffan Södergård, Global Product Line Manager, Battery Manufacturing, ABB. ”Tämä on tärkeä sopimus tällä keskeisellä ja kasvavalla akkukierrätyksen toimialalla. ABB jatkaa asiantuntemuksensa kehittämistä alan kunnianhimoisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.”

Maailman talousfoorumin mukaan sähköajoneuvoihin siirtymisen myötä akkujen kysynnän odotetaan 14-kertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Kun yhä useammat akut tulevat käyttöikänsä päähän, on ehdottoman tärkeää, että ne kierrätetään. Näin varmistetaan, että kriittisiä mineraaleja on luotettavasti ja vastuullisesti saatavilla.

ABB:n teknologian ja lähestymistavan ansiosta Altilium pystyy nopeuttamaan markkinoille tuloaan. Tämä tukee skaalautuvien ratkaisujen tarjoamista yrityksen laajentaessa toimintaansa, ja samalla pienentää merkittävästi sähköautojen akkujen hiilijalanjälkeä. Se puolestaan tukee kummankin yrityksen sitoutumista kestävämpään tulevaisuuteen. Tämä on viimeisin esimerkki, miten ABB:n teknologiaa hyödynnetään käytettyjen akkujen kierrättämiseen.

Altilium avasi sähköautojen akkujen kierrätysteknologiakeskuksensa Ison-Britannian Devonissa vuonna 2022. Se on tällä hetkellä Ison-Britannian ainoa yritys, joka tuottaa CAM-materiaalia sähköautojen akkujätteestä. Se kierrättää vuosittain yli 24 000 ajoneuvon akkujätteen, kun taas Teessideen rakennettava tuotantolaitos tulee käsittelemään vuosittain yli 150 000 sähköauton akkujätteen ja tuottamaan 30 000 tonnia CAM-materiaalia.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp