ABB tuo ensimmäisenä maailmassa markkinoille nestejäähdytteisen IE5 SynRM -moottorin yhdistäen ainutlaatuisesti energiatehokkuuden ja suuren tehon

ABB tuo ensimmäisenä maailmassa markkinoille nestejäähdytteisen IE5 SynRM -moottorin yhdistäen ainutlaatuisesti energiatehokkuuden ja suuren tehon

  • SynRM-moottorien uudessa mallissa yhdistyvät erinomainen hyötysuhde sekä nestejäähdytyksen mahdollistama korkea suorituskyky, joka oli aiemmin saatavissa vain induktiomoottoritekniikalla
  • Nestejäähdytteiset IE5 SynRM -moottorit ovat ihanteellisia käyttösovelluksiin, joissa suuri teho ja kompakti koko ovat avainasemassa
  • IE5-moottorien hyötysuhde ja erinomainen luotettavuus optimoivat hankinnan kokonaiskustannukset, koska ne vähentävät energiankulutusta sekä käyttö- ja huoltokustannuksia

ABB on täydentänyt IE5 SynRM (synkronireluktanssimoottori) -sarjaansa ja tuonut jälleen ensimmäisenä maailmassa markkinoille uuden mallin, jossa yhdistyvät erinomainen hyötysuhde ja erittäin tehokas nestejäähdytys. Uudessa mallissa suuri teho, luotettavuus ja kompakti koko yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Asiakkaat voivat nestejäähdytteisillä IE5 SynRM -moottoreilla säästää energiakustannuksissa ja vähentää päästöjä joko uusissa projekteissa tai korvaamalla suoraan vanhemmat pienemmän hyötysuhteen moottorit. Moottorit sopivat ihanteellisesti monille teollisuudenaloille, kuten merenkulun propulsiotekniikkaan, kumien ja muovien valmistukseen sekä elintarvike- ja juomateollisuuteen.

Nestejäähdytteisissä IE5 SynRM-moottoreissa on erinomainen hyötysuhde, joka on paljon suurempi kuin nykyisissä nestejäähdytteisissä induktiomoottoreissa. Siten tämä energiaa säästävä teknologia tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen. Hyötysuhde on ratkaisevan tärkeä sähkömoottorin kokonaiskustannusten optimoinnille, koska moottorin kokonaiskustannuksista noin 97 prosenttia aiheutuu moottorin käyttämiseen tarvittavasta energiasta koko moottorin käyttöiän aikana. Ostohinnan osuus on vain noin 2 prosenttia. IE5-moottoreilla energiahäviöt ovat 40 prosenttia pienemmät kuin yleisesti käytetyillä IE3-moottoreilla. Kun IE5-moottori valitaan IE3:n tilalle, se maksaa itsensä takaisin usein jo alle vuodessa.

Erittäin tehokas jäähdytys parantaa luotettavuutta, mikä on viileän SynRM-roottorin ja laakereiden käyttölämpötilaa alentavien laakeriston jäähdytysripojen ansiota. Tämä auttaa pidentämään laakereiden käyttöikää ja vähentää huoltotarvetta.

Moottorit ovat rakenteeltaan kestäviä, ja niissä on kosteudelta, lialta ja pölyltä suojaavat tehokkaat tiivisteet. Sileä ulkopinta estää pölyä kerääntymästä. Siksi ne sopivat täydellisesti esimerkiksi merenkulun propulsiojärjestelmien ja ohjauspotkurien kaltaisiin vaativiin käyttösovelluksiin, joissa tarvitaan suurta tehotiheyttä ja tilaa on rajallisesti. Moottorit toimivat ilman tuulettimia tai tuuletusjärjestelmää, joten ne eivät vaikuta ympäröivään ilmaan tai luovuta lämpöä ympäristöön. Se on suuri etu prosesseissa, joihin ilmavirta vaikuttaa, kuten kumien ja muovien valmistuksessa ja tietyissä elintarvike- ja juomateollisuuden käyttösovelluksissa. Kun tuulettimia ei ole, moottorit myös parantavat työympäristöä alentamalla melutasoa.

ABB:n IEC-pienjännitemoottoreiden divisioonan johtaja Stefan Floeck kertoo: ”ABB on tuonut ensimmäisenä markkinoille sekä SynRM-teknologian että induktiomoottorien nestejäähdytyksen. Olemme nyt yhdistäneet ne molemmat nestejäähdytteisissä IE5 SynRM -moottoreissamme, joilla asiakkaamme saavat erinomaisen hyötysuhteen käyttöön entistäkin laajemmin eri käyttösovelluksissa. Olemme tuoneet tässä sarjassa jälleen ensimmäisinä markkinoille uudenlaisen mallin, joka seuraa räjähdysvaarallisia tiloja varten kehitettyä IE5 SynRM Increased Safety -moottoria.”

  • Nestejäähdytteisessä ABB IE5 SynRM -moottorissa yhdistyvät erinomainen hyötysuhde sekä nestejäähdytyksen mahdollistama korkea suorituskyky.
  • Nestejäähdytteiset ABB IE5 SynRM -moottorit optimoivat hankinnan kokonaiskustannukset, koska ne vähentävät energiankulutusta sekä käyttö- ja huoltokustannuksia.

Suuren tehonsa ansiosta nestejäähdytteinen IE5 SynRM -moottori lisää suunnittelun joustavuutta. Moottorilla kone voidaan päivittää tuottamaan entistä suurempi teho kokoa muuttamatta tai säästää asennustilaa tehosta tinkimättä.

Nestejäähdytteiset IE5 SynRM -moottorit ovat kilpailevia malleja huomattavasti kevyempiä ja siten helppoja käsitellä ja asentaa. 240 kW:n IE5 SynRM -moottorin runkokoko on 315, ja se painaa 870 kg. Se on vain noin puolet vastaavan IE3-induktiomoottorin painosta.

Nestejäähdytteisiä IE5 SynRM -moottoreita on saatavilla kokoluokissa IEC 200–IEC 315 alumiinirungolla ja erikseen tilattuna teräsrungolla. Muokattavan rakenteensa ansiosta moottorit ovat ylivoimaisen tehokkaita 37–710 kW:n tehoalueella 400 V:n jännitteellä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp