ABB:n uusi verkkolaskuri auttaa yrityksiä tunnistamaan energiatehokkaiden ratkaisujen tuomia säästömahdollisuuksia

ABB:n uusi verkkolaskuri auttaa yrityksiä tunnistamaan energiatehokkaiden ratkaisujen tuomia säästömahdollisuuksia

  • IEA:n maailmanlaajuisen energiatehokkuuskonferenssin lähestyessä ABB pyrkii esittelemään päättäjille, miten energiatehokkaat ratkaisut voivat auttaa saavuttamaan päästötavoitteita ja parantamaan tuottavuutta
  • ABB:n Energiansäästölaskuri auttaa yrityksiä arvioimaan hyötyjä, joita voidaan saavuttaa parantamalla pienjännitemoottoreiden energiatehokkuutta pumppu- ja puhallinsovelluksissa
  • Laskuri on kevytversio ABB:n perusteellisesta energiatehokkuuskartoituksesta, jonka algoritmiin se myös perustuu

Kansainvälisen energiajärjestö (IEA) järjestää yhdeksännen maailmalaajuisen energiatehokkuuskonferenssinsa 21.–22. toukokuuta Nairobissa. Yritykset ympäri maailman yrittävät saavuttaa COP28-päästötavoitteet ja vähentää energiakustannuksia. Tämän vuoksi ne pyrkivät kaksinkertaistamaan energiatehokkuutensa vuoteen 2030 mennessä. Energy Efficiency Movementin vastikään julkaisema raportti osoittaa kuitenkin, että vaikka yritykset ovat optimistisia ja halukkaita investoimaan energiatehokkuuteen, tutkimuksessa havaittiin myös esteitä, kuten asiantuntijaresurssien puute (33 prosenttia).

ABB haluaa korjata tämän puutteen ja auttaa yrityksiä ottamaan ensimmäisen askeleen kohti energiatehokkuutta. Siksi ABB lanseeraa Energiansäästölaskurin (Energy Savings Calculator), jolla saa helposti käsityksen moottorikäyttöisten järjestelmien energiatehokkuudesta. Asiakas voi arvioida energian- ja päästösäästöt sekä takaisinmaksuajan syöttämällä laskuriin perustiedot moottorikannastaan, käyttötunneista ja keskimääräisestä käyttötehosta. Verkkolaskuri on kevytversio ABB:n asiantuntijoiden käyttämästä perusteellisesta energiatehokkuuskartoituksesta, jonka algoritmiin se myös perustuu.

”Energiatehokkuuden parantaminen on yksi nopeimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista, joilla teollisuusyritykset voivat vähentää ympäristövaikutuksiaan ja käyttökustannuksiaan”, sanoo ABB:n Motion Services -yksikön johtaja Erich Labuda. ”Monilla yrityksillä ei kuitenkaan ole riittävästi tietoa toimien pohjaksi. Uusi verkkolaskurimme demokratisoi tämän arvokkaan tiedon saatavuuden ja auttaa yrityksiä ymmärtämään mahdollisuuksien laajuuden", kertoo Labuda.

Energiasäästölaskuri antaa alustavan arvion mahdollisista energian- ja kustannussäästöistä, joita voidaan saada päivittämällä pumppu- ja puhallinjärjestelmiä. Niitä käytetään pienjännitteisillä suorakäynnistysmoottoreilla (DOL), joiden nopeuden säätöön ei käytetä taajuusmuuttajaa (VSD). Laskuri keskittyy pienjännitemoottoreihin, joiden hyötysuhdeluokka on IE3 ja sitä alhaisempi. Laskuri arvioi energiansäästöt, jotka voitaisiin saavuttaa päivittämällä uusimpaan moottori- ja taajuusmuuttajatekniikkaan – IE5 SynRM -pakettiin – ja saavuttaa siten optimaalinen energiatehokkuuden parannus.

Kun mahdolliset tulokset on nähty, seuraava askel energiatehokkuusmatkalla on täydellinen energiatehokkuuskartoitus, jossa ABB:n asiantuntijat keräävät toimipaikkakohtaisia tietoja ja määrittävät tarkasti yrityksen parhaat mahdollisuudet säästää energiaa. Kun kartoituksen suositukset on pantu täytäntöön, viimeinen vaihe on suojata investoinnit räätälöidyillä huoltosopimuksilla, jotka varmistavat moottorien ja taajuusmuuttajien tehokkuuden ja luotettavuuden niiden elinkaaren ajan.

Tutustu ja testaa: Energiansäästölaskuri

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp