100-vuotiseen turvallisuusosaamiseen perustuva johdonsuojakatkaisija

100-vuotiseen turvallisuusosaamiseen perustuva johdonsuojakatkaisija

 •  Uusiutuvien energialähteiden käyttö edellyttää verkonhallintaa. Siksi 100 vuotta sitten kehitetty sähköturvallisuuden innovaatio on keskeinen osa turvallista matkaa nettonollapäästöihin.
 •  ABB:n johdonsuojakatkaisija on alan uranuurtaja, jonka suorituskyky ja kompakti koko on näyttänyt mallia sähköalalle.
 •  Joustava, aikaa säästävä rakenne helpottaa asentamista.

Sähköpiirejä suojaava ABB:n johdonsuojakatkaisija (MCB = Miniatur Circuit Breaker) on auttanut pelastamaan ihmishenkiä jo 100 vuoden ajan, ja sitä kehitetään jatkuvasti tulevaisuuden tarpeisiin. Lähes neljäsosa kaikista tulipaloista syttyy asuinrakennuksissa1, mutta MCB on mullistanut sähköturvallisuuden kotien ohella koko yhteiskunnassa rautatieinfrasta tehtaisiin, liikekiinteistöihin ja datakeskuksiin. 

Johdonsuojakatkaisija havaitsee sähköviat, kuten oikosulun ja ylikuorman, ja katkaisee sähköpiirin 10 millisekunnissa, 10 kertaa silmänräpäystä nopeammin. Lauennut katkaisija voidaan kytkeä päälle nopeasti ja helposti vaihtamatta sitä. Päästöjen nettonollatason saavuttaminen tulevaisuudessa edellyttää sähköistämisen lisäämistä ja monipuolisten uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa. Niinpä suojalaitteiden on pystyttävä käsittelemään entistä suurempia sähkökuormia sekä sähkön tarjonnan ja kysynnän vaihteluita. ABB:n ratkaisut tekevät esimerkiksi aurinkopaneelien, lämpöpumppujen ja sähköajoneuvojen käytöstä turvallista ja suojaavat tehokkaasti ylikuormilta, oikosuluilta, vikavirroilta ja valokaarivioilta.

 • Modulaariset DIN-kisko laitteet
 • FlexLine® - uusi flex liitin ja push-in teknologia
 • InSite energianhallintajärjestelmä
 • InSite energianhallintajärjestelmä

Aldo Sciacca, Head of Energy Distribution ABB Electrificationin Smart Buildings -divisioonasta sanoo: ”Tulevaisuuteen suunnatun portfoliomme keskiössä ovat energiatehokkuus ja kestävän kehityksen mukaiset käytännöt. Panostamme myös helppoon asennukseen, mikä on erityisen arvokasta, kun osaavasta työvoimasta on pulaa. Kompaktien, modulaaristen ja joustavien malliemme avulla rakennuksiin voidaan tehdä jälkiasennuksia ja uusiutuvia energialähteitä voidaan ottaa käyttöön nopeasti ja turvallisesti. Tämä on erittäin tärkeää kestävien ja nykyaikaisten yhteisöjen, kaupunkien ja kaupunkimaisemien turvallisen kehityksen varmistamisessa.”

Nykyiset suojalaitteet tekevät uusista ja vanhoista rakennuksista entistä turvallisempia, älykkäämpiä ja kestävämpiä kaikkialla maailmassa. Kompaktit mallit tukevat jälkiasennusta jopa historiallisiin rakennuksiin, joissa tilaa on rajoitetusti. Maailmalla on monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia, joiden puurakenteet erityisen alttiita sähkövikojen aiheuttamille tulipaloille, kuten Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvat Kinderdijkin tuulimyllyt Amsterdamissa ja Aachenin katedraali Saksassa. Rakennusten sähköjärjestelmiä on päivitetty asentamalla niihin esimerkiksi valokaarivikasuojat (AFDD), joissa on lisäksi integroitu ylikuormitus-, oikosulku- ja vikavirtasuojakytkin. Nämä kompaktit laitteet suojaavat kulttuuriperintökohteita myös tulevina vuosisatoina.

 • MCB:n evoluutio
 • Hugo Stotz & ensimmäisen Miniature Circuit Breaker (MCB) johdonsuojakatkaisijan patentti
 • Yrityksen perustaja Hugo Stotz sähkötarvikeyrityksessään Mannheimissa, Saksassa
 • Nykyinen tehdas ABB-STOTZ Kontakt GmbH, Heidelberg, Saksa
 • Tuotantolinja ABB-STOTZ Kontakt GmbH, Heidelberg, Saksa

Tietoa johdonsuojakatkaisijasta

Tietoja johdonsuojakatkaisijasta MCB Vuonna 1918 ABB:n edeltäjä Brown, Boveri & Cie (BBC) osti Saksan Mannheimissa toimivan Stotz Kontakt -nimisen sähkötarvikeyrityksen. Yrityksen perustaja Hugo Stotz jäi töihin BBC:lle ja keksi yhdessä pääinsinöörinsä Heinrich Schachtnerin kanssa ensimmäisen johdonsuojakatkaisijan, joka patentoitiin marraskuussa 1924. ABB:llä on nykyisin maailmalla kahdeksan tehdasta, jotka valmistavat MCB-katkaisijoita ja yli 100 miljoonaa napaa vuodessa.

           

[1] https://ctif.org/news/ctif-world-fire-statistics-report-no-27-now-available-download

ABB on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 140 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n yli 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. www.abb.com

ABB Electrification on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja, joka mahdollistaa sähkön tehokkaan ja luotettavan käytön sähkön lähteestä pistorasiaan. Yli 50 000 työntekijäämme 100 eri maassa tekevät yhteistyötä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa ratkaistakseen maailman suurimmat haasteet sähkönjakelun ja energianhallinnan alalla. Autamme yrityksiä, teollisuutta ja kuluttajia käyttämään laitoksiaan ja kotejaan tehokkaasti ja luotettavasti. Energiamurroksen kiihtyessä me sähköistämme maailmaa turvallisella, älykkäällä ja kestävällä tavalla. go.abb/electrification

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp