ABB E-mobility: Uusi ”All-in-One”-tyyppinen A400-latausasema: latausasemista latausjärjestelmien kokonaishallintaan

ABB E-mobility: Uusi ”All-in-One”-tyyppinen A400-latausasema: latausasemista latausjärjestelmien kokonaishallintaan

A400:
• kokoonsa nähden ylivoimainen tehotiheys
• tarjoaa interaktiivisen älypuhelinliitännän sähköauton omistajille
• luokkansa taloudellisin vaihtoehto elinkaarikustannusten osalta
• tukee latauspisteiden hallintaa suorituskykyyn perustuvien palvelutasosopimusten avulla.

Zurich, Sveitsi, 14.5.2024 — Nykyisessä sähköautojen latausympäristössä on omistajien/operaattoreiden kannalta kolme keskeistä haastetta, jotka estävät latausinfrastruktuurin laajamittaisen käyttöönoton: epäluotettava toiminta, kuljettajan näkökulmasta monimutkainen lataus ja riittämätön investoinnin tuotto (ROI). Uusi ja kätevän kokoinen ”All-in-One”-tyyppinen A400-latausasema tuottaa luokkansa suurimman tehotiheyden kokoonsa verrattuna ja vastaa haasteisiin tehokkailla innovaatioillaan. Niihin lukeutuvat kokonaisvaltainen, käyttäjäkokemusta parantava muotoilu, teollisuustason modulaarisuus ja järjestelmäsuunnittelu sekä verkossa toimivat latauspisteiden hallintaominaisuudet.

Latauksen onnistumisprosentti on tällä hetkellä parhaimmillaankin keskitasoa, usein alle 70 %. Latausasemalle saapuva henkilö- tai hyötyajoneuvon kuljettaja ei usein tiedä, kuinka latureita käytetään, lataus ei käynnisty tunnistautumis- ja maksutapahaasteiden vuoksi ja liian usein kuljettaja olettaa, että auto latautuu.

Kuluttajalähtöisen suunnittelun lisäksi A400:n tavoitteena on saavuttaa korkein mahdollinen taso onnistuneiden latauksien osalta. A400 selkeyttää latausprosessia ja vähentää auton, latauspisteen ja maksujärjestelmien välisiä ongelmakohtiasaumattoman latauskokemuksen varmistamiseksi aina saapumisesta latauksen valmistumiseen asti. A400-latausasemassa on suuri 32 tuuman näyttö ja intuitiivinen käyttöliittymä, jonka käytön helppous on verrattavissa älypuhelimeen. Se opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta ja vahvistaa latauksen tilan sekä päättymisen tavoitellen aina latauksen onnistumista 98-prosentin varmuudella.

A400 ei ole pelkkä latausasema. Sen uusilla pilvipohjaisilla hallintatyökaluilla latauspisteitä voidaan hallita korkeimmalla tasolla tietoliikenneverkkojen tapaan siellä missä luotettavuus, skaalautuvuus, yhteiskäyttöisyys, turvallisuus sekä suorituskyky ovat tärkeitä tekijöitä. Tarjontamme A400-latausasemalle käsittää myös 24/7 palvelutasosopimuksen, jonka tavoitteena on lataustapahtumien 98 prosentin onnistuminen, 97 prosentin käytettävyys ja nopeat tukipyyntöjen vasteajat.

Monia latausasemien omistajia / -operaattoreita on viime vuosina kiinnostanut pääasiassa huipputeho ja kokonaistehon määrä. Tärkeintä on ollut se, kuinka paljon asennettua tehoa rahojen vastineeksi saadaan. Niinpä on päädytty tavoittelemaan määrää laadun sijaan. Me ABB E-Mobility:llä uskomme, että toimialallamme tullaan jatkossakin käyttämään yhä enemmän tehoa sähköverkosta latausverkostojen laajentuessa sähköautojen määrän kasvaessa. Samalla meidän on löydettävä parempi tasapaino yhtäältä pelkän lataustehon asentamisen ja toisaalta paremman luotettavuuden sekä tehonjaon lisäämisen välillä. Siksi ABB E-Mobility on suunnitellut A400-latausaseman, jonka suunniteltu käyttöikä on 10 vuotta, joka toimii luotettavasti ja mikä tärkeintä auttaa asiakkaitamme myymään latauspalvelua mahdollisimman pienin kustannuksin. Tämä parantaa asiakkaiden latausliiketoiminnan tulosta merkittävästi.

Lisäksi dynaaminen tehonjako 50 kW:n portain auttaa huomioimaan erilaiset lataustehon tarpeet latauksien aikana. ABB:n omat piikarbidipohjaiset tehomoduulit, maksimaalisen tehokas ilmajäähdytys sekä teollisuustason järjestelmäsuunnittelu takaavat luotettavuuden.

ABB E-Mobility on ottanut ensimmäisenä käyttöön kaksivaiheisen jäähdytysteknologian (neste-kaasu-neste) latauspistokeessa, joka pystyy jopa 600 ampeerin huippuvirtaan. Patentoitu teknologia on perinteisiä nestejäähdytteisiä kaapeliratkaisuja luotettavampi ja tehokkaampi, lisäksi kunnossapitokustannukset ovat pienemmät.

” Latausverkot muodostavat kriittisen liikenneinfrastruktuurin matkalla kohti energiatehokasta ja ilmastoneutraalia liikkuvuuden aikakautta. A400 on alusta asti suunniteltu järjestelmäksi luotettavaan ja kustannustehokkaaseen energiantoimitukseen/lataukseen, jonka avulla asiakkaamme voivat käyttää latausverkkoaan korkeimmalla mahdollisella tasolla ja saavuttaa halutun taloudellisen tuloksen.”, ABB E-Mobility:n toimitusjohtaja Michael Halbherr sanoo. ”Olemme ABB E-Mobility:llä ammentaneet laajasta kokemuksestamme ja halunneet luoda luotettavan, skaalautuvan sekä hallitun ja turvallisen latauskokemuksen. Samalla halusimme varmistaa yhteensopivuuden ja suorituskyvyn.”

A400:n ominaisuudet:

  • Kaksi latauspistoketta tuottaa 200 kW jatkuvaa lataustehoa kahdelle ajoneuvolle tai jopa 400 kW yhdelle ajoneuvolle. Se on yhteensopiva kaikkien Yhdysvalloissa ja Euroopassa sovellettavien viranomaismääräysten ja infrastruktuuritukivaatimusten kanssa.
  • ABB:n kehittämät ja valmistamat piikarbidipohjaiset tehomoduulit on järjestetty modulaarisiin 100 kW:n lohkoihin, joten samassa pisteessä voidaan ladata kahta autoa 50 kW:n erottelukyvyllä. Näin varmistetaan, että vain tarvittava teho tulee otettua ja kapasiteettia jää vähemmän myymättä.
  • Latausliitännässä on lajissaan ensimmäinen kaksivaiheinen jäähdytysteknologia (neste-kaasu-neste), ja se pystyy jopa 600 ampeerin huippuvirtaan. Patentoitu teknologia on perinteisiä nestejäähdytteisiä kaapeliratkaisuja luotettavampi ja tehokkaampi, lisäksi sen ylläpitokustannukset ovat pienemmät.
  • Payment flow integrated into the charger's user interface enables hassle-free payment transactions and eliminates one of the main causes for low charging success rates: a lack of interoperability with third-party payment systems.
  • Latauspisteen käyttöliittymään integroitu maksuprosessi helpottaa maksutapahtumien suorittamista ja poistaa yhden tärkeimmistä latauksen epäonnistumisen syistä: puutteellisen yhteensopivuuden kolmannen osapuolen maksujärjestelmien kanssa.
  • ”Lean” suunnittelutekniikka ja modulaarisuus vähentävät komponenttien määrää sekä mahdollistavat laajamittaisen alijärjestelmien testauksen. Lisäksi ne helpottavat järjestelmän huoltoa ja korjausta parantaen samalla huollettavuutta ja kestävyyttä. Kompakti koko ja maksimaalisesti optimoitu ilmanvirtaus varmistavat tehokkaat lataustapahtumat ja pitkäaikaisen luotettavuuden.
  • Tehokkuuspohjaiset ylläpitosopimukset, jotka perustuvat uusiin omaisuudenhallinnan pilvipohjaisiin työkaluihin yhdessä virtaviivaistetun palveluprosessin kanssa, johtavat korkeaan latauksien onnistumisasteeseen ja käytettävyyteen sekä nopeampiin palvelun vasteaikoihin

Lisätietoja A400:sta on osoitteessa A400.abb-emobility.com. A400-latauspiste on julkisesti nähtävillä ensimmäistä kertaa ACT Expo 2024 -tapahtumassa ABB E-Mobility:n osastolla nro 3800.

ABB E-mobility

ABB E-mobility mahdollistaa kestävämmän ja tehokkaamman liikkuvuuden tulevaisuuden sähköautojen latausratkaisujen maailmanlaajuisena johtajana. ABB E-mobility on maailman suurimpien sähköautojen alkuperäisvalmistajien ja valtakunnallisten sähköautojen latausverkko-operaattoreiden ensisijainen kumppani. Se tarjoaa laajimman valikoiman sähköautojen latausratkaisuja älykkäistä latureista koteihin, suuritehoisista latureista tulevaisuuden moottoritieasemille, ratkaisuista autokantojen sähköistämiseen sekä sähköbussien ja -kuorma-autojen lataukseen. ABB E-mobilityllä on maailmanlaajuisesti noin 1500 työntekijää, ja se on myynyt yli miljoona sähköautojen latauslaitetta yli 85 markkina-alueella, mukaan lukien yli 50 000 DC-pikalaturia. e-mobility.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp