Kanavakumppani Suptek Oy luottaa ABB:n osaamiseen

Kanavakumppani Suptek Oy luottaa ABB:n osaamiseen

ABB tunnisti pumpputekniikkaan erikoistuneen Suptekin kanssa yhteistyömahdollisuuden pumppaussovelluksissa, joihin voidaan tuoda ABB:n energiatehokkuusosaamista Suptekin loppuasiakkaille.

Kouvolassa toimiva Suomen Pumpputekniikka, Suptek Oy, on erikoistunut hankalasti pumpattaviin nesteisiin. Se palvelee sekä teollisuuden että kuntasektorin asiakkaita. Teollisia loppuasiakkaita ovat muun muassa energialaitokset, paperitehtaat ja kemianteollisuuden laitokset. Kunnallinen yhteistyö keskittyy isojen vesimäärien siirtämiseen, eli käytännössä veden puhdistamiseen.

Suptek on ollut jo parin vuoden ajan ABB:n kanavakumppani, eli se toimii ABB:n valtuuttamana partneriyrityksenä. Kanavakumppani tarjoaa oman palvelutarjontansa lisäksi ABB:n sopimustuotteita ja -palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi vara- tai vaihtolaitepalvelu sekä erilaiset digitaaliset ratkaisut.

”Kanavakumppaneillamme on käytettävissään ABB Motion Services tuote- ja palvelutarjonta. Kumppanimme myy ABB:n tuotteita ja palveluita osana omaa palvelutarjontaansa tai kenties tunnistaa omilla asiakkaillaan isomman modernisointihankkeen tai laitteen korjauksen, johon tarvitaan ABB:n palveluita”, ABB:n kanavapäällikkö Lauri Salonen kertoo.

Synergiaetuja kumppanuudella

Kaikilla ABB:n valitsemilla kumppaneilla on omaa erikoisosaamista tai ne erottautuvat maantieteellisellä sijainnillaan. Suptekin kanssa tunnistettiin yhteistyömahdollisuus pumppaussovelluksissa, joihin voidaan tuoda ABB:n energiatehokkuusosaamista loppuasiakkaille, ja tukea siten kestävää kehitystä.

”Lähdimme pari vuotta sitten panostamaan pumppuihin liittyvään automaatioon ja mittaukseen.  Pumppuhan on itsessään yksinkertainen tuote, joka ei säädä itseään olosuhteiden mukaan, mutta kun siihen lisätään älyä ja mittausta ABB:n tuotteita hyödyntäen, saadaan kokonaisuuteen vielä lisättyä energiatehokkuutta”, sanoo Suptekin toimitusjohtaja Jussi Suomalainen.

Jos loppuasiakkaan pumppu toimii vanhalla mitoituksella, tai sitä ajetaan aina täysillä tai venttiiliä vasten, sen hyötysuhde on eittämättä huono. ”Me pyrimme siihen, että tapaukset selvitetään pohjia myöten. Parannamme vanhan pumpun hyötysuhdetta automaation kautta muuttamalla pumppausprosessia, tai joissain tapauksessa vaihdamme kokonaan uudet nykypäivän tarpeisiin vastaavat pumput avaimet käteen -palveluna”, Suomalainen kertoo.

”Loppuasiakas saa suurimman hyödyn, kun molempien osaaminen yhdistetään.” Jussi Suomalainen, toimitusjohtaja, Suptek Oy

Hyötyjä energiatehokkuudella

Automaatiokaan ei yksinään pysty kaikkeen. Jos pumpun ja putkiston kokonaisprosessia ei ymmärretä, niin pumpun säätäminen ei auta. ”Loppuasiakas saa suurimman hyödyn, kun molempien osaaminen yhdistetään”, Suomalainen jatkaa.

Hyötyä tulee nimenomaan ABB:n tuoman energiatehokkuuden kautta. Suptekin suurasiakkaiden pumppujen hyötysuhteissa jo muutamat energiansäästöprosentit tarkoittavat isoja summia. ”Monesti loppuasiakkaalle on silmiä avaavaa, kun kertoo muutosten tuomat energiansäästölaskelmat vaikkapa 10 vuoden ajalle”, sanoo ABB:n aluemyyntipäällikkö Ville Ahonen.

Suomalainen on havainnut, että loppuasiakkaiden energiatehokkuus- ja elinkaariajattelu ovat kasvaneet. ”Pyrimme nykypäivänä monessa tarjouspyynnössä siihen, että vaikuttavana tekijänä on energiakustannus. Nähtävissä on selkeästi positiivinen suunta.”

center

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp