KNX-automaatio lisää uutuushotellin ainutlaatuista tunnelmaa

KNX-automaatio lisää uutuushotellin ainutlaatuista tunnelmaa

Tahkovuoren huipulla toimiva Panorama Landscape -kylpylähotelli on ainutlaatuisen kokemuksen tarjoava hotelli upealla näköalalla. ABB:n KNX-automaatio ohjaa hotellin ja kylpylän valoja, lämmitystä ja maisemasviittien ilmanvaihtoa. Äskettäin avattu hotelli kerää asiakkailta kehuja, ja osana luksustunnelman luomisessa on huomaamatta toimiva automaatio.

Toimitusjohtaja Harri Jokela on tyytyväinen. Unelmakohde Tahkovuoren huipulla on otettu hienosti vastaan.

"Metsäkylpylämme ja maisemasviittimme ovat yllättäneet asiakkaamme – positiivisesti. Kehuja on tullut paljon. Hotellimme ajatus on tarjota kokonaisvaltainen kokemus kaikille aisteille; hiljaisuutta ja rauhaa. Ja juuri siitä asiakkaamme ovat meitä kiitelleet. Moni onkin sanonut, että tällaista kokemusta eivät ole vielä missään saaneet."

  • Tahkovuoren huipulla toimiva Panorama Landscape -kylpylähotelli on ainutlaatuisen kokemuksen tarjoava hotelli upealla näköalalla. ABB:n KNX-automaatio ohjaa hotellin ja kylpylän valoja, lämmitystä ja maisemasviittien ilmanvaihtoa
  • Tahko Panorama Landscape -hotellin kylpylä on ulkokylpylä, jossa on erilliset saunat, allaspaviljonki ja kolme lämmintä allasta.
  • Hotellin huoneet ovat omia erillisiä maisemasviittejä, joista avautuu panoramanäkymä maisemaan.

Tahko Panorama Landscape -hotellin kylpylä on ulkokylpylä, jossa on erilliset saunat, allaspaviljonki ja kolme lämmintä allasta.

"Haimme arkkitehdin kanssa tähän tiettyä lapsuuden tunnelmaa. Sitä fiilistä, kun kuljettiin mummolassa rantasaunalle ulkona pakkasessa. Ja se tunne on saatu aikaiseksi, Harri Jokela selvittää."

Hotellin huoneet ovat omia erillisiä maisemasviittejä, joista avautuu panoramanäkymä maisemaan. Luksustunnelmaa tukee ruokaelämys, jota on ravintolassa tarjolla aamupalasta illalliseen.

Kerran elämässä -projekti

Harri Jokela myöntää, että kun hotellihanketta alun perin suunniteltiin, hän ei tiennyt kiinteistöautomaatiosta mitään.

Kun sähkösuunnittelija sitten esitteli nykyaikaisia hotelliratkaisuja, oli myönnettävä, että automatisointi on tätä päivää. Se luo osaltaan luksuksen ja korkeanprofiilin tunnelmaa.

KNX hoitaa nyt automaattisesti kylpylän, sviittien ja ravintolan valaistuksen, lämmön ja ilmanvaihdon.

Tahko Panorama Landscape -hotellin sähkösuunnittelusta ja KNX-integraatiosta vastannut Pekka Aho AH-talotekniikasta kertookin, että projekti oli tietynlainen ”kerran elämässä” -projekti.

"Olemme tehneet samantyyppisiä kohteita aikaisemminkin, joten tiesin heti, että KNX-sopii tähän kohteeseen. On kuitenkin sanottava, että Tahkovuoren kohde on niin ainutlaatuinen, ettei tällaisia kovin usein tule sähkösuunnittelijan työuran aikana vastaan."

Pekka Ahon mukaan hänelle tärkeintä suunnittelussa oli löytää asiakkaalle sopiva kombo.

"Meidän tehtävä asiantuntijana on ymmärtää, mitä asiakas oikeasti haluaa ja tarjota hänelle toiminnoiltaan sopivin kokonaisuus. Kannattaa ottaa rohkeasti uusia asioita esiin ja ehdottaa niitä asiakkaalle, näin edistetään koko alaa, hän miettii."

KNX oli Pekka Aholle itsestään selvä vaihtoehto.

"KNX-järjestelmän avoin rajapinta tuo rajattomasti mahdollisuuksia. KNX:ssä voidaan hyödyntää usean toimittajan laitteita, joten se on myös kustannustehokas ratkaisu. Itse automaatio puolestaan tuo asiakkaalle välittömiä etuja, kun kokonaisuutta voidaan hallita yhden järjestelmän avulla," hän perustelee.

Pekka Ahon mukaan Tahkon hotellikohteen KNX-järjestelmä on jo menneen talven aikana osoittanut toimivuutensa.

"Pohdimme paljon jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi ulkotilojen lumen sulatuksen mitoitusta. Tahkon ylärinteillä lumipyryt voivat olla melkoisia. Ja juuri näin viime talvena kävi – lumitilanne oli haastava. Mutta jo ensimmäinen talvi osoitti, että toteutus oli onnistunut. Betonilaatat pysyivät kulkuväylillä sulina, säällä kuin säällä – automaattisesti," hän kiittelee.

Myös Harri Jokela on tyytyväinen KNX-järjestelmään ja sen mukanaan tuomaan automaatioon. Hän kertoo, että tavoitteena on integroida automaatio hotellijärjestelmään.

"Vaikka tässä on ollut vielä opettelua automaation kanssa, niin olen tyytyväinen, että tämä valinta tehtiin ja hotellikylpylämme kiinteistöautomaatio on moderni sekä toimiva," hän sanoo.

Kuvat:  Panorama Landscape -kylpylähotelli 

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp