ABB saavuttaa ensimmäisenä odotetun IE6-energiatehokkuuden magneetittomilla moottoreilla

ABB saavuttaa ensimmäisenä odotetun IE6-energiatehokkuuden magneetittomilla moottoreilla

  • Toimivuutensa osoittanut synkronireluktanssimoottori (SynRM) on ensimmäinen magneetittoman teknologian malli, joka saavuttaa IE6-hyötysuhteen. ABB:n mukaan tämä odotettu hyötysuhde tarkoittaa 20 prosenttia vähemmän energiahäviötä kuin vertailukelpoisissa IE5-moottoreissa.
  • Magneetittomat SynRM-moottorit ovat osa kattavaa, useisiin käyttökohteisiin sopivaa teknologiavalikoimaa, johon kuuluvat myös kestomagneettimoottorit (PM) ja magneettiavusteiset SynRM-moottorit (PMaSynRM).

ABB tarjoaa ensimmäisenä valmistajana odotetun IE6-energiatehokkuustason magneetittomalla SynRM-mallilla. Tämä on uusinta kehitystä erinomaiseksi todetussa SynRM-teknologiassa, jonka ABB toi uranuurtajana markkinoille vuonna 2011. Nämä moottorit kiinnostavat innovatiivisia asiakkaita, jotka haluavat valmistautua tulevaisuuden tarpeisiin ja saavuttaa parhaan kaupallisesti saatavilla olevan energiatehokkuuden. Ne, jotka ottavat IE6-energiatehokkaita moottoreita varhain käyttöön, pääsevät hyötymään pienemmistä energiakustannuksista ja paremmasta tuottavuudesta ottaen samalla etumatkaa nykyisiin vastuullisuustavoitteisiin.

”Teollisuuslaitosten moottorikäyttöiset järjestelmät ovat suuria sähkönkäyttäjiä. Niinpä niiden hyötysuhteen maksimoinnissa on valtavaa potentiaalia, kun tarkastellaan päästöjen leikkaamista ja ilmastonmuutostavoitteita. Käyttämällä uusia magneetittomia SynRM-moottoreita, joilla saavutetaan tulevaisuudessa vaaditut IE6-hyötysuhteet, energiansäästö nousee uudelle tasolle”, kertoo ABB Motionin IEC-pienjännitemoottoreiden divisioonan johtaja Stefan Floeck. ”SynRM on täydellinen esimerkki innovatiivisuudesta, joka kulkee perimässämme. IE6 SynRM on samankokoinen kuin vastaava IE3-induktiomoottori, joten vanhojen moottorien korvaaminen uudella on helppoa ja suoraviivaista. Niinpä asiakkaamme voivat päivittää uudenaikaisiin, korkean hyötysuhteen tuotteisiin ja valmistaa toimintaansa tulevaisuuden tarpeisiin tässä vaihtelevien energiakustannusten maailmassa.”

ABB:n magneetittomien SynRM-moottorien valikoima on laajuudessaan ainutlaatuinen. Niiden hyötysuhdetta on kehitetty vuonna 2019 lanseeratuista IE4- ja IE5-malleista. IE6 on seuraava looginen askel, joka osoittaa SynRM-teknologian mahdollisuudet ja teknisen ylivoimaisuuden. Määrittely alan virallisista standardeista vielä puuttuu, mutta tähän mennessä siirtymä seuraavaan IE-hyötysuhdeluokkaan on laskenut energiahäviötä 20 prosentilla edellisestä luokasta. ABB on jatkanut samalla linjalla myös IE6 SynRM:n kanssa.

SynRM-teknologiassa yhdistyvät kestomagneettimoottorien suorituskyky sekä induktiomoottorien yksinkertaisuus ja huollettavuus. Nämä ominaisuudet takaavat lyhyen takaisinmaksuajan varmistavan korkean hyötysuhteen. Roottorissa ei ole magneetteja tai käämityksiä, ja tehohäviötä ei käytännössä tapahdu. Myöskään harvinaisia maametalleja ei tarvita, ja käytettävyys on korkealla tasolla, sillä käyttöön tarvittavia sopivia taajuusmuuttajia (VSD) on laajasti saatavilla.

Erinomaiseksi todettu SynRM-moottoriteknologia on ensimmäinen magneetiton rakenne, jolla saavutetaan IE6-hyötysuhde.
Erinomaiseksi todettu SynRM-moottoriteknologia on ensimmäinen magneetiton rakenne, jolla saavutetaan IE6-hyötysuhde.
center

ABB SynRM -moottorit kuuluvat ABB EcoSolutions™-tuotevalikoimaan, joka mahdollistaa asiakkaille ja kumppaneille vastuullisempia valintoja takaamalla tuotteiden kiertotalousarvon ja ympäristövaikutusten täydellisen läpinäkyvyyden. Näin asiakkaamme voivat tehdä perusteltuja ja vastuullisia päätöksiä. Valikoiman tuotteet noudattavat ABB:n kiertotalousohjelmassa määriteltyjä suorituskykymittareita, ja niillä on ulkoisen kolmannen osapuolen vahvistama ympäristöseloste (ISO 14025, tyyppi III).

Magneetittomat SynRM-moottorit ovat vain yksi osa ABB:n kattavaa korkean suorituskyvyn premium-moottoreiden valikoimaa, jossa näkyy 140 vuoden toimialaosaamisemme. Tuotteissamme yhdistyvät huipputason luotettavuus sekä vastuullisuussitoumuksemme. Tiedämme, että mikään yksittäinen teknologia ei voi vastata kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin, joten tavoitteemme on hallita kaikki moottoriteknologiat. Siksi pystymme SynRM-moottorien ohella saavuttamaan tulevaisuudessa vaaditut IE6-hyötysuhteet myös PM- ja PMaSynRM-teknologialla. Jälkimmäinen on hybriditeknologia, joka yhdistää SynRM-tekniikan ja kestomagneettien tuottaman lisätehon. Tarjoamamme ratkaisut perustuvat kattavaan valikoimaan eri teknologioiden rakennuspalikoita, jotka vastaavat jokaisen segmentin ja käyttösovelluksen yksilöllisiin tarpeisiin.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp