ABB:n uudet GF-kontaktorit 1500 voltin aurinkosähkösovelluksiin

ABB lanseeraa markkinoille uudet kontaktorit aurinkosähkösovelluksiin. GF-kontaktorit sopivat erinomaisesti nykyisiin 1500 V DC -aurinkosähkösovellusten kytkentätarpeisiin. Uusien ratkaisujen kompakti koko mahdollistaa kojeistojen suunnittelemisen ja toteutuksen aiempaa tehokkaammin.

ABB lanseeraa uuden pienikokoisen ja tehokkaan GF-kontaktorisarjan, joka soveltuu 1500 V DC -aurinkosähkölaitosten sovelluksiin. Se on ensimmäinen kontaktorisarja, joka täyttää IEC:n uuden DC-PV3-standardin. Lanseerauksen myötä ABB:n 1500 V:n kontaktorien valikoima laajenee.

GF-kontaktori on erinomainen esimerkki ABB:n asiantuntemuksesta uusiutuvia energialähteitä ja energiateollisuuden teknologioita kohtaan. Aurinkosähkön tuotantoa ohjaavat, kytkevät ja suojaavat kojeistot edistävät aurinkoenergian jatkuvaa kehitystä. GF-kontaktori avaa täysin uusia tulevaisuuden innovaatiomahdollisuuksia energia-alan sektorilla.

Giampiero Frision, Smart Power -liiketoiminnan johtajan, mukaan GF-kontaktori on yksi tärkeä laitosten avainkomponentti, joka tekee uusista aurinkovoimalaitoksista paitsi toiminnaltaan tehokkaampia, myös yksinkertaisempia toteuttaa. GF-kontaktorit nimittäin lyhentävät aurinkosähköasennuksiin tarvittavaa aikaa, jolloin myös kustannukset vähenevät merkittävästi. Samalla ne tekevät asennuksista turvallisempia, luotettavampia ja helpommin etänä hallittavia kuin koskaan aiemmin.

ABB:n uusien GF-kontaktorien avulla voidaan parantaa myös aurinkosähköasennusten energiatehokkuutta.

Vuoteen 2020 mennessä lähes kaikki uudet hyötykäyttöiset aurinkoenergiavoimalat, joiden kapasiteetti on enemmän kuin 1 MW, ovat 1500 V:n DC-järjestelmiä. Korkeampi jännite mahdollistaa pienemmän sähköisen infrastruktuurin, millä on huomattava merkitys myös hyötysuhteeseen.

Uudet ABB:n GF-kontaktorit tarjoavat kaksisuuntaisen kytkennän jopa 1050 A:n kuormitukselle ja 750 V:n DC-virran napaa kohden, mikä tekee voimalaitoksien laajojen kokonaisuuksien hallinnasta tehokkaampaa. Kontaktori syöttää virtaa verkkoon tai akun varastointijärjestelmiin etäyhteyden kautta automaattisesti. Sen avulla voidaankin parantaa aurinkosähköasennuksien energiatehokkuutta.

DC-virran kytkeminen aurinkosähköinvertterissä eroaa huomattavasti tavallisiin sovelluksiin verrattuna. Aurinkoinvertteri nostaa ja laskee virtaa sen sijaan että katkaisisi virran valokaaren avulla. DC-kontaktoria ei normaalisti kytketä tai avata kuormitettuna.

Uusi GF-kontaktori on ensimmäinen, joka täyttää D-C-PV3:n määrittämät tekniset vaatimukset lämpötehokkuudelle, mekaaniselle kytkennälle ja korkeammalle katkaisukapasiteetille hätätilanteissa.

Yksi 100 – 250 V :n kela kattaa kaikki tavalliset verkkojännitteen vaatimukset, mikä tekee myös kokoonpanoprosessista yksinkertaisemman. Kontaktorissa on vakiona ohjausliittimet myös PLC-ohjaukselle.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp