ABB:n kotilatausratkaisu tuo sähköautot kaikkien ulottuville

ABB on digitaalisten teknologioiden edelläkävijä, ja sen Electrification-liiketoiminnan Mission to Zero -hankkeeseen kuuluu olennaisesti kestävän kehityksen liikenneratkaisut. Nyt ABB julkistaa sähköautojen latausasemavalikoimansa uutuuden.

Toimialan analyytikot ovat jo pitkään arvioineet vuoden 2020 olevan käännekohta sähköautojen käytössä. He ennustavat, että sähköautojen markkinaosuus koko maailmassa on vähintään 3 prosenttia vuonna 2020* ja yli 50 prosenttia vuonna 2040**.

ABB on maailman johtava kestävän liikenteen ratkaisuja kehittävä yhtiö. Se on ottanut jälleen yhden merkittävän askeleen edistääkseen sähköisen liikenteen vallankumousta seuraavan vuosikymmenen aikana tuomalla markkinoille uuden Terra AC -latausaseman.

Latausasema on suunniteltu vastaamaan laadukkaiden, mutta edullisten koti- ja yrityslatausasemien lisääntyvään kysyntään. Lisäksi se tukee kasvavaa uusiutuvan energian käyttäjäkuntaa, joka haluaa hallita omaa energiankulutustaan.

Uusi Terra AC -latausasema on saatavissa aina 22 kW:iin asti ja se voidaan liittää kotien ja rakennusten sähköjärjestelmiin maailmanlaajuisesti. Lisäksi se tarjoaa turvallisen, älykkään ja kestävän latausratkaisun, joka tukee ABB:n Electrification-liiketoiminnan visiota siitä, kuinka kaikki voivat elää päästöttömässä ympäristössä myös kaupungeissa: Mission to Zero in smart cities.

Latausasema tulee lähikuukausina myyntiin valituille markkinoille Eurooppaan. Maailmanlaajuisesti se lanseerataan toukokuussa 2020. Terra AC -latausasemaa voi tilata ABB:n kumppaniverkoston kautta.

”Kaupungistuminen, digitalisaatio ja teollistuminen vaativat kaikki merkittäviä muutoksia matkustustapoihin. DC-pikalatausjärjestelmien markkinajohtajana tunnistimme tarpeen kehittää mullistava AC-latausratkaisu, jolla voidaan ladata sähköautoja kodeissa ja yrityksissä yön yli tai jopa pidempään. Hyödynsimme siinä laajaa kokemustamme", ABB:n globaalin sähköisen liikenteen infrastruktuuriratkaisujen johtaja Frank Muehlon kertoo.

“Terra AC -latausasema on juuri tällainen ratkaisu. Se voidaan liittää saumattomasti tämän päivän kuluttajan digitaaliseen elämäntapaan, joka mahdollistaa energian käytön hallinnan sekä edistää vihreämpää yhteiskuntaa tuleville sukupolville.”

Terra AC -latausaseman etuna on liitettävyys, joka mahdollistaa muun muassa laitteen konfiguroinnin ja ohjelmistopäivitykset erityisellä sovelluksella tai etäyhteydellä pilven kautta. Ratkaisu tuo joustavuutta ja vähentää paikan päällä tehtävää työtä, mikä maksimoi latausaseman käyttöasteen ja suorituskyvyn.

Jokainen latausasema on varustettu sisäisellä laskutukseen soveltuvalla energiamittarilla, jolloin se voidaan integroida kiinteistön älykkääseen energianhallintajärjestelmään mahdollistaen edistyneen kuormanhallinnan ominaisuuksien käytön. Yritykset ja kiinteistön omistajat voivat säätää energian käyttöä tarpeen mukaan ja maksimoida lataustehon ja kustannustehokkuuden.

Terra AC -latausaseman muita hyötyjä:

Korkealuokkainen laatu

  • Lukuisia liitäntävaihtoehtoja, kuten WiFi, Bluetooth ja Ethernet.
  • Tilaa säästävän muotoilun ansiosta asema voidaan asentaa saumattomasti seinään tai jalustaan kaksi laturia selätysten.
  • Terra AC -latausasema on yhteensopiva useimpien sähköautojen kanssa, koska pistokevaihtoehtoja on monia.
  • Asema on pölytiivis ja vedenkestävä ankarassakin säässä, mikä parantaa käytettävyyttä ja pidentää tuotteen käyttöikää.

Vastaa joustavasti myös tulevaisuuden käyttötarpeisiin

  • Tulevaisuuden tarpeisiin valmis käyttäjäsovelluksella päivitettävä ohjelmisto.
  • Yksinkertaistettu tunnistautuminen joko RFID-tunnisteella tai sovelluksella mahdollistaa latausaseman joustavan käytön julkisissa käyttökohteissa.
  • Latausasema voidaan integroida saumattomasti ABB:n täydentäviin rakennusautomaatioratkaisuihin.

Turvallinen käytettävyys

  • Riippumattoman tahon toimesta arvioitu ja testattu ratkaisu, joka vastaa tiukimpiakin standardeja.
  • Ylivirtasuojauksen ansiosta suurinta mahdollista lastaustehoa voidaan käyttää ilman jakeluverkon suojalaitteiden häiriöitä
  • Integroidut maasulku- ja ylijännitesuojaukset suojaavat sekä käyttäjää että autoa.

ABB on maailman johtava sähköajoneuvojen infrastruktuuria kehittävä yhtiö. Sen kattavassa valikoimassa on lataus- ja sähköistysratkaisuja sähköautoille, sähkö- ja hybridilinja-autoille sekä laivoille ja junille. ABB tuli sähköautojen latausmarkkinoille vuonna 2010 ja on toimittanut yli 13 000 ABB DC pikalatausjärjestelmää yli 80 maahan. ABB sai hiljattain Global E-mobility Leader 2019 -palkinnon työstään kestävien liikenneratkaisujen kansainvälisen käyttöönoton edistämisessä.

Tammikuusta 2018 lähtien ABB on ollut ABB FIA Formula E -kilpailun pääsponsori. Kilpailu on maailman ainoa sähköautoille suunnattu kilpasarja. Siellä esitellään huipputeknologiaa kilpailuympäristössä, mikä edistää sähköisten liikennemuotojen kehitystä.

* LMC:n kevyiden ajoneuvojen globaalit myyntitiedot vuodelta 2019
**BNEF:n Electric Vehicle Outlook 2019

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp