ABB tuo markkinoille pienikokoisen suurteholatausaseman, joka on ihanteellinen kaupunkiympäristöihin

ABB tuo markkinoille pienikokoisen suurteholatausaseman, joka on ihanteellinen kaupunkiympäristöihin

Uusi 180 kW:n Terra 184 jatkaa ABB:n menestyneintä Terra-valikoimaa. Terra 184 on markkinoiden pienikokoisin suurteholatausasema, jolla on suurin tehotiheys.

YK:n mukaan kaupungit tuottavat yli 60 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Vuoteen 2050 mennessä arviolta yli kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu kaupungeissa.

Nopeasti kasvavien kaupunkikeskusten on siksi ryhdyttävä aktiivisesti vähentämään hiilidioksidipäästöjä, ja siinä sähköajoneuvot ovat avainasemassa. Jotta sähköajoneuvojen käyttö olisi kannattavaa tiiviisti rakennetuissa kaupungeissa, nopeatempoiseen elämään ja vähäiseen tilaan on keksittävä ratkaisuja.

ABB:n uusin latausteknologia vastaa tähän tarpeeseen. ABB:n menestyneimmän Terra-tuoteperheen uusin tulokas Terra 184 -latausasema on nopea, pienikokoinen ja vankka. Sillä voidaan ladata kolmeakin ajoneuvoa samaan aikaan, mikä on erittäin mukavaa autoilijoille, ja lisäksi se parantaa latausoperaattoreiden liikevaihtoa.

Terra 184 -aseman latausteho on 180 kW. Se lataa kaikenkokoiset ajoneuvot moderneista henkilöautoista linja- ja kuorma-autoihin. Toisin kuin muut suurteholatausasemat, Terra 184 vie tilaa vähemmän kuin puoli neliötä (0,5 m2), saman verran kuin nykyinen Terra 54 -pikalatausasema. Innovatiivisen rakenteen ansiosta ei tarvita erikseen asennettavia teholähdekaappeja. Siksi nopea ja pienikokoinen Terra 184 on ihanteellinen kaupunkeihin, joissa tila on kortilla.

”Viimeisen kymmenen vuoden aikana ABB on luonut perustan kestävien liikenneratkaisujen tulevaisuudelle. Terra-valikoiman uusin tulokas vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden kaupunkialueiden sekä niiden teillä liikkuvien sähköajoneuvojen tarpeisiin”, kertoo ABB:n globaalin sähköisen liikenteen infrastruktuuriratkaisujen johtaja Frank Muehlon.

Terra 184 tukee markkinoiden kaikkia latausstandardeja, kuten CCS-, CHAdeMO- ja AC-standardeja, kattaen kaikkien akustojen tarpeet aina 920 V:iin asti. Asemaa voidaan mukauttaa monin tavoin, esimerkiksi räätälöidyllä maksupäätteellä, näytöllä tai kaapelilla, joka on suunniteltu 8-metriseksi latausmukavuuden lisäämiseksi.

Lisätyn joustavuuden ansioista operaattorit voivat tulevaisuudessa halutessaan päivittää Terra 94- tai 124 -latausasemat Terra 184 -malliksi lisäämällä tehomoduuleita.

Terra 184 on saatavilla suoraan ABB:ltä tai ABB:n valituilta jakelijoilta Euroopassa heinäkuusta alkaen, Pohjois-Amerikassa elokuusta alkaen ja muualla maailmassa vuoden viimeisellä neljänneksellä. Latausasema on turvallinen, älykäs ja kestävä ratkaisu, joka tukee ABB:n Electrification-liiketoiminnan Mission to Zero -visiota päästöttömästä ympäristöstä kaikille.

ABB on kiistaton asiantuntija kestävien liikenneratkaisujen kehittämisessä. Vuosikymmen markkinoille tulonsa jälkeen ABB on myynyt yli 14 000 DC-pikalatausasemaa yli 80 maahan. Yhtiöllä on yli 14 000 DC-pikalaturin laitekanta yli 80 maassa. ABB sai hiljattain Global E-mobility Leader 2019 -palkinnon työstään kestävien liikenneratkaisujen kansainvälisen käyttöönoton edistämisessä.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Endnotes

  1.  https://www.un.org/en/climatechange/cities-pollution.shtml
  2. https://www.un.org/development/desa/en/news/population/2018-world-urbanization-prospects.html
  3. 2 fast charging and one slow/AC charging vehicle

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp