ABB:n uusi analytiikka- ja tekoälyohjelmisto auttaa tuottajia optimoimaan toimintaa haastavassa markkinatilanteessa

ABB:n uusi analytiikka- ja tekoälyohjelmisto auttaa tuottajia optimoimaan toimintaa haastavassa markkinatilanteessa

ABB tuo markkinoille analytiikkaohjelmiston ja palveluja, jotka yhdistävät toimintaa koskevan datan sekä suunnittelu- ja IT-datan käytännössä hyödynnettäväksi tiedoksi.

ABB Ability™ Genix Industrial Analytics ja AI Suite on edistyksellinen skaalautuva analytiikka-alusta, jossa on valmiita helppokäyttöisiä sovelluksia ja palveluja. Se kerää, asettaa kontekstiin ja muuntaa toimintaa koskevaa suunnittelu- ja IT-dataa tiedoiksi, joita voidaan hyödyntää käytännössä. Tietojen avulla yritykset voivat tehostaa toimintaansa, optimoida resurssienhallinnan ja virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja turvallisesti ja kestävästi.

Analyytikoiden tutkimusten mukaan teollisuusyritykset pystyvät yleensä hyödyntämään ainoastaan 20 prosenttia¹ tuotetusta datasta. Tämä rajoittaa huomattavasti niiden mahdollisuuksia käyttää data-analytiikkaa tarkoituksenmukaisesti. ABB:n uusi ratkaisu toimii datan digitaalisena yhdistämispisteenä, jossa laitoksen ja yrityksen eri osista saapuvat tietovirrat asetetaan kontekstiin yhtenäisen analytiikkamallin avulla. Tekoälyn analysoimasta datasta saadaan arvokasta tietoa siitä, kuinka voidaan ennakoida tulevaa ja optimoida ja tehostaa liiketoimintaa.

”Mielestämme energia-, prosessi- ja hybriditeollisuudessa dataa kannattaa alkaa analysoida nykyisen digitaaliteknologian pohjalta eli hyödyntämällä tuotantoprosesseja ohjaavia automaatioratkaisuja”, toteaa ABB:n Industrial Automation ­liiketoiminta-alueen johtaja Peter Terwiesch. ”Näemme asiakkaillamme olevan valtava mahdollisuus käyttää toiminnasta saatavaa dataa paremmin yhdistämällä se suunnittelu- ja IT-datan kanssa. Näin päätökset voidaan tehdä kattavien tietojen pohjalta. Tällä uudella lähestymistavalla asiakkaamme voivat tehdä kirjaimellisesti miljardeja parempia päätöksiä.”

ABB Ability™ Genix sisältää datan analysointialustan ja sovelluksia. Niitä täydentävät ABB:n palvelut, jotka auttavat asiakkaita päättämään, mitä resursseja, prosesseja ja riskiprofiileja voidaan parantaa. Lisäksi ne auttavat asiakkaita suunnittelemaan ja käyttämään analyyseja. Asiakkaat voivat tilata haluamansa analytiikkasovellukset liiketoimintatarpeidensa mukaan, mikä on nopeampaa kuin tuen pyytäminen ja varaaminen toimittajilta perinteiseen tapaan.

ABB Ability™ Genix -ratkaisu skaalautuu laitoksesta koko yritykseen. Se voidaan ottaa käyttöön paikan päällä, pilvipalveluna tai hybridiratkaisuna. ABB Ability™ Genix käyttää Microsoft Azure -pilvipalvelua integroituna yhteysalustanaan Microsoftin kanssa tehdyn strategisen kumppanuuden mukaisesti.

”ABB Ability™ Genix Suite tuottaa ainutlaatuista arvoa, koska se tuo eri datavirrat, eri alojen asiantuntemuksen, teknologian ja tekoälyn tehokkaasti käyttöön”, kertoo Rajesh Ramachandran, Chief Digital Officer, ABB:n Industrial Automation. ”ABB Ability™ Genix auttaa resurssi-intensiivisiä tuottajia, joilla on monimutkaiset prosessit, tekemään perusteltuja päätöksiä nopeasti hyödyntämällä kattavaa analytiikkaa ja sitä kautta optimoimaan laitoksen ja yrityksen toiminnan.

Olemme suunnitelleet tämän modulaarisen ja joustavan ohjelmistopaketin niin, että digitalisaation eri vaiheissa olevat asiakkaat voivat alkaa käyttää ABB Ability™ Genix -ratkaisua vauhdittaakseen liiketoimintaansa ja suojellakseen nykyisiä investointejaan.”

ABB Ability™ Genix -paketin ytimessä on ABB Ability™ Edgenius Operations Data Manager, joka yhdistää, kerää ja analysoi tuotantovaiheen käyttöteknologian dataa. ABB Ability™ Edgenius käyttää käyttöteknologian (OT), kuten hajautettujen ohjausjärjestelmien ja laitteiden, tuottamaa dataa ja tekee analyyseja, jotka parantavat tuotantoprosesseja ja resurssien käyttöä. ABB Ability™ Edgenius voidaan ottaa käyttöön itsenäisesti tai se voidaan integroida ABB Ability™ Genix -ratkaisun kanssa niin, että toiminnasta saatava data yhdistetään muun datan kanssa, jolloin liiketoimintaa voidaan analysoida strategisesti.

”Reaaliaikaista tuotantoa ohjaavien automaatioratkaisujen tuottama data on erittäin arvokasta”, toteaa Bernhard Eschermann, Chief Technology Officer, ABB:n Industrial Automation. ”ABB Ability™ Edgenius -ratkaisulla voimme kerätä dataa näistä reaaliaikaisista ohjausjärjestelmistä. Datan perusteella on mahdollista ennakoida ongelmia, käyttää resursseja paremmin ja hienosäätää tuotantoprosesseja.”

ABB:n Industrial Automation -liiketoiminta-alueella on laaja valikoima tuotteita, järjestelmiä ja ratkaisuja prosessi- ja hybriditeollisuuden asiakkaille. Näitä ovat esimerkiksi alakohtaiset palvelut, mittaus- ja analytiikkatarjooma sekä merenkulku- ja turboahdintarjooma. ABB:n Industrial Automation on globaalien markkinoiden toiseksi suurin toimija. Vankalla alan asiantuntemuksella ja kokemuksella ABB:n Industrial Automation auttaa asiakkaitaan parantamaan kilpailukykyään ja sijoitetun pääoman tuottoa sekä toimimaan turvallisesti, älykkäästi ja kestävästi.

¹ARC Advisory Group

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp