ABB täydentää nopeiden teollisuusrobottiensa valikoimaa ostamalla Codianin

ABB täydentää nopeiden teollisuusrobottiensa valikoimaa ostamalla Codianin

Strateginen osto vahvistaa alan johtavaa elintarvikkeiden ja juomien, lääkkeiden ja logistiikan robottivalikoimaa.

ABB on ostanut Codian Robotics B.V. -yhtiön, joka on johtava deltarobottien valmistaja. Deltarobotteja käytetään pääasiassa suurta tarkkuutta vaativissa pick and place -tehtävissä. Codian Robotics -yhtiön tarjontaan kuuluu hygieeninen mallisto, jonka tuotteet sopivat ihanteellisesti elintarvikkeiden, juomien ja lääkkeiden käsittelyyn. Osto vauhdittaa ABB:n toimintaa deltarobottien kasvavalla alalla.

Codian Robotics -yhtiön pääkonttori sijaitsee Edessä Hollannissa, ja yhtiöllä on 20 työntekijää ympäri maailmaa. Yhtiö palvelee asiakkaitaan suoraan jatkossakin. Yritysosto saatiin päätökseen 1. lokakuuta 2020. Osapuolet ovat päättäneet olla paljastamatta tarkkaa ostohintaa.

”Tämä yritysosto korostaa panostustamme mullistavaan teknologiaan. Autamme asiakkaitamme ottamaan kaiken irti automaatiosta ja toimimaan entistä joustavammin nopeasti muuttuvassa ympäristössä”, kertoo ABB:n Robotics & Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja Sami Atiya. ”Codian Robotics -yhtiön teknologiat ja alan asiantuntemus täydentävät loistavasti omia robotiikkaratkaisujamme elintarvike- ja juoma- ja lääke- ja palvelurobotiikassa sekä logistiikassa. Samalla ne tukevat ABB:n konekeskeisten robotiikkaratkaisujen tarjontaa.”

”Vuosien aikana olemme kehittäneet laajan tuotevalikoiman. ABB:n vaikuttavan globaalin läsnäolon ja alan asiantuntemuksen ansiosta voimme markkinoida tuotteitamme ympäri maailmaa. Odotan innoissani yhteistyötä ja sitä, että menestystarinamme jatkuu”, sanoo Codian Robotics -yhtiön perustaja Freek Hartman.

Suurinta osaa elintarvike- ja juomateollisuudessa nykyään käytettävistä roboteista ei ole suunniteltu olemaan kosketuksissa elintarvikkeisiin. Codian Robotics -yhtiön valikoimaan kuuluu hygieenisiä malleja, jotka voivat käsitellä elintarvikkeita suoraan turvallisesti.

”Kysyntää on paljon pick and place -roboteille, jotka täyttävät tiukat hygieniavaatimukset. Koronaviruspandemia on lisännyt kysyntää entisestään. Asiakkaamme elintarvike- ja juomateollisuudessa sekä lääke- ja logistiikka-alalla ovat erityisen kiinnostuneita automaatiomahdollisuuksista, koska silloin toimitusketju pyörii jatkuvasti ilman että työntekijöiden hyvinvointi kärsii”, Atiya lisää.

Tulevaisuudessa ABB pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajemman valikoiman deltarobotteja ja integroituja ratkaisuja yhdestä paikasta, mikä tukee ABB:n konekeskeisen robotiikan strategiaa. Siinä koneautomaatio ja robottiohjaus integroidaan yhteen alustaan.

ABB:n Machine Automation -divisioonan johtaja ja B&R:n toimitusjohtaja Hans Wimmer kertoo: ”Codian Robotics on maailman menestyneimpiä deltarobottien valmistajia. Sillä on erinomainen maine koneenrakennussektorilla. Jatkossa voimme tarjota kaikille asiakkaillemme ympäri maailmaa täysin integroituja ratkaisuja.”

ABB Robotics & Discrete Automation on robotiikan, koneautomaation ja digitaalisten palvelujen edelläkävijä, joka tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja monille eri aloille autoteollisuudesta elektroniikkaan ja logistiikkaan. Maailman johtavana robotiikkavalmistajana olemme toimittaneet yli 400 000 robottiratkaisua. Autamme kaikenkokoisia asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan ja olemaan joustavampia, yksinkertaistamaan tuotantoaan ja parantamaan sen laatua. Tuemme asiakkaitamme, kun he haluavat siirtyä kohti tulevaisuuden tehtaita, jotka ovat verkkoon kytkettyjä ja yhteistyöhön perustuvia. ABB Robotics & Discrete Automation työllistää yli 10 000 ihmistä yli sadalla paikkakunnalla yli 53 maassa. www.abb.com/robotics

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp