ABB:n kaksisuuntaisella latausteknologialla sähköautot voivat pian syöttää virtaa takaisin sähköverkkoon

ABB:n kaksisuuntaisella latausteknologialla sähköautot voivat pian syöttää virtaa takaisin sähköverkkoon

ABB:n Vehicle-to-Grid-teknologiaa käyttävä uusi 11 kW:n latausasema on uusi maailmanlaajuinen vertailukohta sähköautojen kaksisuuntaisessa latauksessa.

ABB toimittaa kaksisuuntaista latausteknologiaa Vehicle-To-Grid (V2G) -kumppanuusprojektin puitteissa. Tämä on jälleen yksi osoitus ABB:n johtavasta asemasta sähköisessä liikenteessä.

ABB toimittaa uutta, erityisesti V2G:tä varten suunniteltua 11 kW:n kaksisuuntaista latausteknologiaa osana ranskalaisen DREEV:n kanssa tekemäänsä sopimusta. DREEV on Électricité de Francen (EDF) ja sähköautojen älykkääseen lataamiseen erikoistuneen Nuvven yhteisyritys.

ABB:n ratkaisu, johon on integroitu DREEV:n ohjelmistotekniikkaa, antaa sähköautojen kuljettajille mahdollisuuden syöttää sähköenergiaa akusta takaisin verkkoon. V2G-teknologialla jokaisesta sähköautosta voidaan saada tuloa jopa 20 euroa kuukaudessa, mikä vähentää sähköautojen omistamisen kokonaiskustannuksia ja edistää niiden yleistymistä. Kaksisuuntaiset latausasemat myös tasoittavat uusiutuvien energianlähteiden, kuten aurinko- ja tuulivoiman, epätasaista sähköntuotantoa.

ABB:n globaalin sähköisen liikenteen infrastruktuuriratkaisujen johtaja Frank Muehlon kertoo: ”ABB on pikalatausratkaisujen maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että olemme saaneet tilaisuuden tukea DREEV:n pyrkimystä tehdä sähköverkosta joustavampi V2G-teknologiaa hyödyntäen. Yhteistyömme DREEV:n kanssa on maailmanlaajuisestikin tärkeimpiä yrityksiä ottaa todellinen V2G-teknologia käyttöön kentällä.”

Kumppanuusohjelmassa ABB toimittaa kaksisuuntaisia V2G-latausasemia ensin Ranskaan ja sen jälkeen Isoon-Britanniaan, Italiaan, Belgiaan ja Saksaan.

Kevyt ja kompakti 11 kW:n latausasema mahdollistaa nopean ja joustavan latauksen ja on täysin yhteensopiva nykyisten ja tulevien sähköautojen kanssa. Se täyttää verkon vaatimustenmukaisuuden tiukimmatkin kriteerit, ja se on suunniteltu V2G-latauksen globaaliksi vertailukohdaksi.

”Tämän älykkään kaksisuuntaisen latausratkaisun kehittäminen tulee olemaan avainasemassa, kun toteutamme sähköisen liikenteen ekosysteemimme seuraavaa vaihetta. Samalla se on ABB:n kestävän kehityksen strategian keskeinen virstanpylväs”, Muehlon lisää.

DREEV:n pääjohtaja Eric Mevellec lisää: ”V2G on teknologia, joka edellyttää sekä innovaatioita että teollisia valmiuksia. Tämä yhteistyö ABB:n kanssa on avainasemassa viedessämme ratkaisuamme uudelle tasolle. Olemme nyt valmiita nopeuttamaan kaupallista kehitystyötä.”

Harvat sähköautot tukevat tällä hetkellä V2G:tä, mutta seuraavien viiden vuoden aikana sen odotetaan nousevan hallitsevaksi teknologiaksi. Koska tieliikenteessä olevien sähköautojen määrän ennustetaan vuoteen 2040 mennessä kasvavan 559 miljoonaan, mikä on 33 % maailman autokannasta, maailman energiaekosysteemin on kehityttävä ja tuettava tätä muutosta.

ABB:n V2G-teknologia on suunniteltu ratkaisevaksi kehitystä vauhdittavaksi tekijäksi, mikä sopii luonnostaan ABB:lle. ABB on johtavassa asemassa sähköautojen latausteknologiassa, ja lisäksi se on myös merkittävä toimija voimalaitosten huoltopalveluissa. V2G yhdistää nämä kaksi osaamisaluetta ja on konkreettinen ratkaisu verkko-operaattoreiden energiantuotantohaasteisiin.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

(1) https://www.businessgreen.com/bg/news-analysis/3033315/iea-electric-vehicles-to-triple-by-2020-and-soar-to-125-million-by-2030

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp