ABB:n toimittama uusi Viking XPRS:n maistasyöttöjärjestelmä tukee kestävää merenkulkua

ABB:n toimittama uusi Viking XPRS:n maistasyöttöjärjestelmä tukee kestävää merenkulkua

ABB Marine & Ports -divisioonan uusimman maistasyöttöteknologian myötä Viking Linen matkustajalautta Viking XPRS:n pysähdykset Tallinnan satamassa ovat jatkossa aiempaa hiljaisempia, tehokkaampia ja vähäpäästöisempiä.

Vuonna 2008 käyttöönotettu Viking XPRS on yksi Helsinki–Tallinna-reitillä operoivista laivoista, joissa on valmius kytkeytyä maasähköön aluksen pysähtyessä Tallinnan satamassa. Viking XPRS liikennöi Tallinnaan kahdesti päivässä.

ABB:n maistasyöttöjärjestelmä on suunniteltu helposti integroitavaksi kaikkiin laivatyyppeihin, ja sitä ohjataan aluksesta. Tällöin sekvensointi ei vaadi henkilötyötä maapuolella. Mahdollisuudella kytkeytyä maasähköön on merkittävä vaikutus paikalliseen ilmanlaatuun. Kun huomioidaan Viking XPRS:n satamassa pysähdyksissä viettämä aika, maistasyöttö säästää myös huomattavia määriä polttoainetta.

Aiemmin tänä vuonna Tallinnan satama asennutti viiteen Vanhankaupungin sataman laituriin ABB:n uusimmat maistasyöttöjärjestelmät, joiden avulla maistasyöttöteknologialla varustetut alukset pystyvät kytkeytymään maasähköön ollessaan pysähdyksissä satamassa.

ABB:n Viking XPRS:lle toimittama maistasyöttöjärjestelmä.
ABB:n Viking XPRS:lle toimittama maistasyöttöjärjestelmä.
center

”ABB:n maistasyöttöteknologia on viimeisin lisä meidän kestävän kehityksen ohjelmaamme,” kertoo Johanna Boijer-Svahnström, Tiedotusjohtaja, Corporate Communications, Viking Line. ”Viking XPRS:n uusi maistasyöttöjärjestelmä ja mahdollisuus kytkeytyä maasähköön matkustajalautan ollessa pysähdyksissä Tallinnan satamassa tuo merkittäviä parannuksia sataman ja sen ympäristön ilmanlaatuun. Olemme tehneet onnistuneesti yhteistyötä ABB:n kanssa useissa projekteissa. ABB:n kyky tarjota ratkaisuja sekä laivalla että satamissa, täsmälliset toimitukset sekä 24/7-tuki on tehnyt ABB:stä meille houkuttelevan kumppanin.”

”On kunnia tukea Viking Linea heidän ottaessa tärkeitä askelia kohti kestävää merenkulkua”, kertoo Jyri Jusslin, Head of Service, ABB Marine & Ports. ”ABB:n maistasyöttöjärjestelmät on suunniteltu eri laivatyyppeihin sopiviksi - turvallisuus ja käyttöystävällisyys huomioiden. Tämä projekti yhdessä aiempien kanssa on jälleen tärkeä etappi varmistaessamme, että Itämeren satamat ovat jatkossakin edelläkävijöitä erityisesti paikallisten päästöjen vähentämisessä.”

ABB:n toimitus Viking XPRS:lle sisältää maistasyötön ohjausjärjestelmän, jossa on kolme erillistä laiva-satama-kommunikointimoduulia varmistamassa turvalliset yhteydet kaikissa olosuhteissa. ABB toimitti myös keskijännitekojeiston, 11 kV - 400 V -muuntajan, telakoinnin maistasyötön ohituskatkaisijan ja pienjännitekatkaisijan. Toimitettu järjestelmä täyttää uuden IEC-standardin maistasyöttöjärjestelmille. Standardissa on määritelty aiempaa korkeammat kriteerit turvallisuudelle ja ympäristönsuojelulle. Järjestelmän käyttöönotto suoritettiin onnistuneesti aikataulussa laivan operoidessa normaalisti.

Sähköisen merenkulun ja älykkään satamateknologian edelläkävijänä ABB Marine & Ports tarjoaa kattavat maistasyöttöratkaisut, jotka käsittävät viimeisimmän teknologian mukaisen infrastruktuurin sekä maalla että laivassa. Järjestelmät ovat kansainvälisten määräysten mukaisia, ja niihin kuuluvat muun muassa korkea- ja keskijännitekojeistot, muuntajat, taajuusmuuttajat sekä ohjaus- ja suojausjärjestelmät.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp