ABB:n IE5 SynRM -moottoreille Efficient Solution -merkki

Erittäin tehokkaat tahtireluktanssitekniikkaa hyödyntävät IE5 SynRM -sähkömoottorit pienentävät energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Solar Impulse Foundation on myöntänyt moottoreille Efficient Solution -merkin tunnustukseksi niiden ympäristöeduista.

Efficient Solution -merkki myönnetään ratkaisuille, jotka läpäisevät kovat kestävyys- ja kannattavuusvaatimukset. Merkintäprosessiin kuuluu riippumattomien asiantuntijoiden tekemä tiukka arviointi. Merkin myöntävä säätiö Solar Impulse Foundation kokoaa tuhannen Efficient Solution -ratkaisun valikoimaa, jota aiotaan esitellä hallituksille ja yrityksille ympäri maailman nopeuttamaan siirtymistä hiilettömään ja kestävään talouteen.

Solar Impulse Foundation -säätiön puheenjohtaja Bertrand Piccard oli mukana lentämässä Solar Impulsea, ensimmäistä lentokonetta, joka lensi maailman ympäri pelkällä aurinkoenergialla. Onnistuneesta lennosta saatujen kokemusten pohjalta säätiö etsii puhtaita, tehokkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka auttavat ratkaisemaan ympäristöongelmia ja mahdollistavat samalla talouskasvun.

Valtavia energiansäästöjä IE5 SynRM -moottoreilla

Moottoreita on ympäri maailmaa käytössä valtavat määrät, joten niiden toimintaa tehostamalla voidaan energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä vähentää huomattavasti. Itse asiassa pelkästään teollisuuskäytössä olevat moottorit käyttävät kolmanneksen koko maailmassa tuotetusta sähköstä.

Tällä hetkellä parhaat moottorit kuuluvat energiatehokkuusluokkaan IE5. Hiilidioksidipäästöjä voidaan pienentää merkittävästi korvaamalla IE3-moottori IE5 SynRM -moottorilla. Esimerkiksi 315 kilowatin moottorin hiilidioksidipäästöjä voidaan pienentää jopa 22 000 kiloa vuodessa. Tämä vastaa yhdeksän bensa-auton poistamista liikenteestä.

IE5 SynRM -moottoreiden muita etuja ovat muun muassa induktiomoottoreita matalammat käyttölämpötilat. Se pidentää laakerien ja käämitysten käyttöikää, mikä tekee koko moottorista luotettavamman. Lisäksi SynRM-moottorien pienempi melutaso parantaa työympäristöä.

SynRM-tekniikka perustuu erityiseen roottoritekniikkaan ja taajuusmuuttajaohjaukseen. Tämä teknologia tarjoaa kestomagneettimoottorin suorituskyvyn yhdistettynä induktiomoottorialustan helppokäyttöisyyteen. Moottoreissa ei käytetä magneetteja tai harvinaisia maametalleja, mikä tekee niistä huolto- ja ympäristöystävällisiä.

ABB:n IE5 SynRM -moottoreissa on tarkka momentin ja nopeuden säätö, ja ne ovat tehokkaita kaikilla nopeuksilla osittaisellakin kuormituksella. Niitä käytetään jo nyt monissa eri teollisuuden käyttökohteissa, kuten tuulettimissa, pumpuissa, kompressoreissa, suulakepuristimissa, sekoittimissa, vinsseissä ja kuljettimissa. Niiden tehoalue on 5,5–315 kilowattia.

”IE5 SynRM -moottoreilla teollisuuslaitosten on helppo pienentää energiankulutustaan”, toteaa ABB Motion -liiketoiminta-alueen IEC-pienjännitemoottorien Global Product Manager Tero Helpiö. ”Efficient Solution -merkki tuo vielä lisää näkyvyyttä tälle uraauurtavalle tekniikalle. Solar Impulse Foundationin asiantuntemukseen perustuva merkki kertoo, että IE5 SynRM -moottorit ovat ykkösvalinta, kun moottorien käyttäjät haluavat pienentää energiankulutustaan ja hiilidioksidipäästöjään.”

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp