Hotelli Puijonsarven sähköautojen lataukseen toimitettu jakokeskus

Hotelli Puijonsarven sähköautojen lataukseen toimitettu jakokeskus

ABB:n valmis jakokeskusratkaisu mahdollisti vaivattoman sähköautojen latauspisteen asennuksen hotelli Puijonsarveen

Original Sokos Hotel Puijonsarvi, tutummin hotelli Puikkari, on Itä-Suomen suurin hotelli. Noin 300-paikkainen Puijonsarvi on Osuuskauppa PeeÄssän ainoa keskustahotelli Kuopiossa. SOK:n linjauksen myötä myös Puijonsarveen lisättiin sähköautojen latauspaikka, johon ABB toimitti Kabeldon-jakokeskuksen.

Sokos hotelli Puijonsarveen lisättiin sähköautojen latauspaikka, johon ABB toimitti Kabeldon-jakokeskuksen.
Sokos hotelli Puijonsarveen lisättiin sähköautojen latauspaikka, johon ABB toimitti Kabeldon-jakokeskuksen.
center

Sähköautot tuttuja myös Kuopion katukuvassa

Puijonsarven tekninen isännöitsijä Reijo Jäntti kertoo, että sähköautojen latauspisteen kysynnän lisääntyminen on ollut nähtävillä myös hotelli Puijonsarvessa.

- Sähköautojen määrä on lisääntynyt ja kyllä se meilläkin näkyy koko ajan enemmän ja enemmän. Sähköautojen latauspisteen asennus lähti ihan tarpeesta.

Uusi latauspiste on löytänyt asiakkaansa. Jäntti kertoo, että asiakkaiden tietoisuutta uudesta latauspisteestä on onnistuttu lisäämään hyvin. ABB:n jakokeskus on vastannut odotuksia ja hotelli Puijonsarven tekninen isännöitsijä kiittelee toimivasta jakokeskuksesta:

- Meille tärkein asia ABB:n jakokeskuksessa on se, että se toimii moitteettomasti.

Paikallinen urakoitsija valitsi ABB:n jakokeskuksen helpon asennettavuuden ja saatavuuden vuoksi

PeeÄssä kilpailutti urakoitsijoita, ja kilpailutuksen voitti paikallinen Savon High Voltage, jonka osakas ja asentaja Tuomas Kortelainen kertoo, että ABB:n jakokeskus valikoitui sen saatavuuden ja helpon asennettavuuden vuoksi. Kortelainen kertoo, että jakokeskusta kyseltiin monestakin eri paikasta, mutta vain SLO pystyi toimittamaan tarvittavan ABB:n jakokeskuksen sopivassa ajassa.

- Jakokeskuksiin oli 3–4 kuukauden jonot. Tämä ABB:n jakokeskus soveltui meidän ja hotelli Puijonsarven tarpeisiin. Sen lisäksi se oli helppoa asentaa. Tähän nykyiseen jakokeskukseen voidaan myös helposti lisätä autolatauspisteitä.

Kortelainen kertoo, että oikeanlaisen demokaapin bongaamisen jälkeen SLO:n tukusta löytyi tarvittava jakokaappi hotelli Puikkarin tarpeisiin.

- Ostamme paljon SLO:n kautta. Heillä on asiantuntemusta näistä asioista, ja he jaksavat touhuta meidän eteemme, Kortelainen kiittelee.

Hotelli Puijonsarven tekninen isännöitsijä kiittelee moitteettomasti toimivasta jakokeskuksesta.
Hotelli Puijonsarven tekninen isännöitsijä kiittelee moitteettomasti toimivasta jakokeskuksesta.
center

ABB:lta valmis ratkaisu vaivattomasti

SLO Kuopion avainasiakaspäällikkö Janne Ikonen taustoittaa tilannetta ja kertoo, että urakoitsija oli aikeissa rakentaa itse oikeanlaisen jakokaapin yhdistelemällä eri osia. Ikonen otti kuitenkin yhteyttä ABB:hen ja heiltä löytyi juuri asiakkaan tarpeisiin sopiva mallikaappi.

- Saatiin todella vaivattomasti tämä kokonaisuus pakettiin. Ei ollut vastoinkäymisiä. Asiakas kehui, että jakokaappi oli näppärä ja todella helppo asentaa, Ikonen kertoo.

ABB:n esivalmistetut jakokeskukset kytkinvarokkeella varustettuna

Kabeldon-jakokeskukset on hyväksytty ulkokäyttöön julkisilla paikoilla. Kotelo on kauttaaltaan kuumasinkitty ja rakenteeltaan tukeva. Jakokeskus voidaan maalata tehtaalla RAL-väreihin esimerkiksi valkoiseksi, jolloin sen väri sointuu hyvin yhteen vaikkapa valkoisen laturin kanssa. Kabeldonin jakokeskussarja on modulaarinen ja ABB toimittaa täysin räätälöityjäkin ratkaisuja.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp