ABB tarjoaa yhteistyössä ACA Systemsin kanssa uuden online-huokoisuusanturin paperitehtaille

ABB laajentaa tuotevalikoimaansa ACA Permi -online-ilmanläpäisevyysanturilla, joka toimii ennakkovaroitusjärjestelmänä haitallisten prosessimuutosten varalta.

ABB on solminut kumppanuuden ACA Systems Oy:n kanssa tarjotakseen paperitehdasasiakkaille testatun tekniikan huokoisuuden online-mittaukseen. ACA Systems Oy on johtava huokoisuusantureiden toimittaja. Yhden pisteen ACA Permi -anturi käyttää ilmanläpäisevyyden mittauksessa jatkuvaa ilmavirtausmenetelmää, joka on 50–100 kertaa nopeampi kuin muut markkinoilla olevat järjestelmät. Nopean jatkuvan mittauksen avulla voidaan pienentää prosessivaihteluita. Näin mahdollistetaan parempi tuotteen laatu, optimoitu energiankäyttö ja pienemmät raaka-ainekustannukset.

Monipuoliset edistyneet kalibrointiominaisuudet parantavat mittausten tarkkuutta ja mahdollistavat samalla nopeammat lajinvaihdot sekä parantavat ajettavuutta. Tämä mittaustarkkuus mahdollistaa hienoaineksen paremman hallinnan ja jauhatuksen, retention, hylyn määrän ja vakuumin suorien vaikutusten tarkkailun.

  • ACA Systemsin ACA Permi -huokoisuusanturi
  • ACA Permin lukemat

Kun rullan ilmanläpäisevyys on halutulla tasolla ja siinä ei ole suuria vaihteluita, on sen laatu korkeimmalla mahdollisella tasolla.  Toisin kuin laboratoriomittauksissa, jotka ottavat 5–10 pistettä tuotetusta rullasta, ACA Permi mittaa yli 10 000 pistettä reaaliajassa ja tekee luotettavan tilastollisen analyysin rullan laadusta.

Kumppanuuden puitteissa ABB toimittaa asiakkailleen käyttäjäystävällisen ACA Permin oman portfolionsa huokoisuusvaihtoehtona. Se on suunniteltu käytettäväksi tehtaissa, joiden online-huokoisuuden mittausvaatimukset ovat erillisenä ratkaisuna tai osana QCS-järjestelmää.

Ratkaisu palvelee ABB:n asennettua L&W-laitekantaa tarjoamalla korvaajan pian käytöstä poistuvalle Porologille, samalla kun nykyistä QCS-järjestelmien tarjontaa täydennetään alan johtavalla huokoisuuden mittauksella. Ratkaisu on helposti integroitavissa QCS-järjestelmän tuloksiin, näyttöihin ja säätöihin. Yhdistettynä QCS-järjestelmään voidaan hyödyntää ABB Ability ™ Quality Management System -järjestelmää käyttäen sen Systemx 800xA:ta pohjana. Ratkaisu on myös asennettavissa ja käytettävissä ABB:n etätuella.

"Asiakkaamme ovat raportoineet 15­­­­­­­­­–50 prosenttia nopeammista lajinvaihtoajoista hallitessaan tuotteen laatua ACA Permillä. Tämä on suuri etu tuotantohäviöiden minimoimiseen ja sijoitetun pääoman tuoton maksimoimiseen keskittyville operaattoreille”, sanoo Vesa Kukkamo, ACA Systemsin toimitusjohtaja.

Anturilla on laaja mittausalue ja se vaatii yleensä vain yhden kalibroinnin, joten eri lajien parametreja tai anturin fyysisiä osia ei tyypillisesti tarvitse vaihtaa. Lisäksi automaattiset puhdistusjaksot ja älykäs rakenne tekevät huollosta ja asennuksesta helppoa. Mittaussignaali on myös yhteensopiva tehdasjärjestelmien ja pilvipalvelujen kanssa.

"ACAn johtava asema, jonka se on saavuttanut laajalla alan asiantuntemuksellaan, jatkuvan mittauksen osaamisellaan sekä vahvalla palvelukyvyllään, ratkaisi heidän valintansa strategiseksi kumppaniksemme. ACA Permi tuottaa tarkemmat ja nopeammat mittaustulokset ja varmistaa siten myös laadukkaamman tuotannon, jonka tiedämme olevan kriittisen tärkeää asiakkaillemme", kertoo ABB:n tuotepäällikkö Ad de Brouwer.

ACA Permin ainutlaatuinen mittauspään muotoilu tarjoaa erinomaisen kosketuksen rainaan ja poistaa ilman, pölyn ja muiden häiriöiden vuodon. Mittapää on räätälöitävissä erikoispinnoitteilla haastaviin sovelluksiin kuten decor-paperin mittaukseen. Saatavilla on sekä vakuumi- että ilmapuhallusmittausmenetelmät, joilla saadaan erittäin korkea korrelaatio ACA Permin ja minkä tahansa laboratoriomittauksen välille.

Anturi sopii monenlaisille paperilajeille, kuten säkki-, MG-voima-, savuke-, turva-, decor-, valokuvapohja-, lämpö- ja kyllästyspaperille sekä itsejäljentävälle paperille ja pohjapaperille ennen päällystystä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp