ABB on nimetty maailman johtavien innovatiivisten yritysten joukkoon

ABB on nimetty maailman johtavien innovatiivisten yritysten joukkoon

Clarivate Top 100 Global Innovator on nimennyt ABB:n viidennen kerran kuluneiden 10 vuoden aikana yhdeksi maailman johtavista innovaatioyrityksistä.

Clarivate on nimittänyt ABB:n yhdeksi maailman innovatiivisimmista yrityksistä vuonna 2021. Clarivate on globaalisti johtava toimija analytiikan (käsittäen tieteellisen ja akateemisen tutkimuksen), patenttitutkimuksen ja vaatimustenmukaisuusstandardien alueella.

Vuodesta 2012 lähtien Clarivat on listannut globaalit innovaattorit sekä huomioinut yrityksiä ja tutkimuslaitoksia innovaatioekosysteemin kärjessä. Joka vuosi samaa metodologiaa käyttäen Clarivate analysoi yli 14 000 toimijan patentoidut ideat koskien niiden investointitasoa, vaikutusta ja laatua. ABB saavutti listasijoituksen nyt viidennen kerran.

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että meidät on jälleen nimitetty maailman sadan innovatiivisimman yrityksen joukkoon. Innovaatiot ovat olleet DNA:ssa siitä lähtien, kun yhtiö perustettiin yli 130 vuotta sitten. Jatkamme investointeja tutkimus- ja kehitystyöhön säilyttääksemme johtavan teknologia-asemamme, jotta voimme edistää kannattavaa kasvua pitkällä aikavälillä ja luoda arvoa asiakkaillemme ja yhteiskunnassa", pääjohtaja Björn Rosengren sanoi.

Vuonna 2020 ABB:n tutkimus- ja kehitystoimintamenot nousivat 4,8 prosenttiin konsernin liikevaihdosta, mikä vastaa noin 1,3 miljardia US dollaria. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti noin 7 000 tutkijaa, joista yli 60 prosenttia työskentelee ohjelmistokehityksen ja digitalisaation parissa.

Yhtiö jatkaa kumppanuuttaan yli 100 johtavan yliopiston kanssa ympäri maailmaa. ABB tekee yhteistyötä muun muassa seuraavien yliopistojen kanssa: Carnegie Mellonin ja Stanfordin yliopistot Yhdysvalloissa, British Columbian yliopisto Kanadassa, Imperial College Isossa-Britanniassa, Intian teknillinen instituutti, Kiinan Tsing Hua -yliopisto, Ruotsin kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu ja ETH Zürich Sveitsissä.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp