Polttovärin maalausrobotit ohjelmoitiin virtuaalimaailmassa

Polttovärin uudet maalausrobotit on nyt opetettu talon tavoille ja ne ovat valmiita aloittamaan maalaustyöt. Oikeat liikeradat ja maalausnopeudet opetettiin roboteille ABB:n virtuaaliohjelmointiympäristössä.

"Haluamme panostaa siihen, että olemme Polttovärillä teknologisen kehityksen kärjessä. Tutkimme jatkuvasti, miten voimme hyödyntää uutta teknologiaa toiminnan kehittämiseen. VR-ohjelmointi antaa meille lisätehoa tuotekehitykseen ja mainion mahdollisuuden hienosäätää robottimaalauslinjastoa joustavasti", Polttovärin toimitusjohtaja Hannu Kotimäki kertoo.

ABB:n tekninen tuotepäällikkö Iiro Kettunen hallitsee VR-ohjelmoinnin RobotStudio®-ohjelmointiympäristössä.
ABB:n tekninen tuotepäällikkö Iiro Kettunen hallitsee VR-ohjelmoinnin RobotStudio®-ohjelmointiympäristössä.

Robotit ohjelmoitiin ABB:n kehittämässä RobotStudio®-ohjelmointiympäristössä, josta liikeradat synkronoitiin robottien ohjausjärjestelmään. ABB:n teknisen tuotepäällikön Iiro Kettusen mukaan VR-laseilla tehtävä robottiohjelmointi on teollisuudessa vielä harvinaista, vaikka sen edut ja mahdollisuudet ovat merkittävät.

"Ohjelmointi virtuaalitodellisuudessa on nopeaa, sillä liikeradat voi näyttää robotille helposti ja tarkasti kättä liikuttamalla. Koko liikerata visualisoituu ohjelmointiympäristöön ohjeviivana, jota on helppo hienosäätää jälkikäteen. Tuloksena saadaan millintarkkaa maalausjälkeä, sillä robotit toistavat ennalta määritetyt liikkeet virheettömästi", Kettunen toteaa.

Polttovärin henkilökunta on kouluttautunut tekemään VR-ohjelmointia itse, jotta maalauslinjastoa voidaan jatkossa hienosäätää joustavasti ja nopeasti asiakastarpeiden mukaisesti. Ohjelmoinnin voi tehdä ilman työkatkoksia, sillä se tapahtuu keinotodellisuudessa samaan aikaan, kun maalausrobotti työskentelee keskeytyksettä.

"Tulevaisuudessa VR-ohjelmoinnin hyödyntäminen teollisuudessa tulee varmasti kasvamaan, sillä se säästää huomattavasti ohjelmointiin menevää aikaa. Meillä ABB:llä otetaan turvallisuus vakavasti. On arvokasta, että ohjelmoinnin voi tehdä tarvittaessa vaikka kokonaan etänä, Kettunen kertoo.

Teksti: Polttoväri ja ABB
Kuva: ABB

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp