ABB Marine Academy tukee asiakkaita uudella koulutusohjelmalla

ABB Marine Academy tukee asiakkaita uudella koulutusohjelmalla

ABB Marine & Ports on kehittänyt uuden ’blended learning’-koulutusohjelman Azipod®-propulsiojärjestelmän käyttöön vastauksena asiakkaiden toiveeseen turvallisesta ja tehokkaasta miehistökoulututuksesta maailmanlaajuisten matkustusrajoitusten aikana.

Uusi ’blended learning’ -koulutusohjelma koostuu perinteisen luokkahuonekoulutuksen lisäksi kouluttajan johdolla virtuaalisesti toteutettavista luennoista, tehtävistä ja verkko-opetusaineistosta, jotka ovat saatavilla ABB Marine Academyn digitaalisessa oppimisalustassa. Ohjelmassa on myös turkulaisen merenkulkualan oppilaitoksen Aboa Maren tuella kehitetty etäsimulaattoriharjoittelu.

ABB Marine Academyn koulutus on suunniteltu niin, että ABB-ratkaisujen – niin sähköjärjestelmien kuin Azipod®-propulsiojärjestelmienkin – käyttäjät saavat etäoppimalla korkeatasoista käytännön koulutusta.

”Asiakkaamme tarvitsevat Azipod®-propulsiojärjestelmän koulutusta, ennen kuin miehistö ryhtyy käytännön työhön aluksella. Näin voidaan varmistaa miehistön pätevyys ja se, että laitteistoa käytetään mahdollisimman tehokkaasti ja huolletaan asianmukaisesti pitkillä matkoilla, jolloin huoltoteknikoiden on vaikea päästä laivoille”, sanoo Jimi Lipponen, Manager, Global Marine Academy, ABB Marine & Ports. ”Matkustusrajoitusten jatkuessa olemme varmoja, että varustamot, operaattorit ja laivojen päälliköt ymmärtävät ajallisesti tehokkaan koulutuksen arvon miehistöilleen. Lisäksi se mahdollistaa oppimisen miellyttävässä ja turvallisessa ympäristössä.

Ensimmäisenä tämän koulutusohjelman suoritti PONANT-varustamon uuden Le Commandant Charcot’n aluksen miehistö. Aluksella on tarkoitus aloittaa liikennöinti myöhemmin tänä vuonna. Ranskalaisvarustamo valmistautuu koko laivastonsa palauttamiseen normaaliin risteilytoimintaan, samalla kun se laatii kattavat koronaviruksen torjuntamenettelyt matkustajille ja miehistöille.

ABB Marine Academyn koulutusratkaisu toimitettiin Le Commandant Charcot’n miehistölle sen ollessa karanteenissa suomalaisessa hotellissa kahden pakollisen koronatestin välillä. ’Blended learning’ -koulutuskonsepti täytti PONANT-varustamon asettamat vaatimukset perämiesten ja konemiesten täydelliselle koulutukselle Azipod®-propulsiojärjestelmiin liittyviin tehtäviin laivalla, joka tulee risteilemään arktisilla alueilla.

Koulutus toimitettiin miehistölle yksityiskohtaisten valvonta- ja varautumissuunnitelmien mukaisesti. Niissä noudatettiin kaikkia tuolloin saatavilla olleita terveys- ja turvallisuusohjeita ja suosituksia, joihin tässä tapauksessa sisältyi myös 72 tunnin karanteeni testien välillä. Kaikissa käytetyissä hotellihuoneissa ja simulaattoreissa tehtiin perusteellinen puhdistus ennen vieraiden saapumista, ja kaikille koulutettaville annettiin maskeja sekä hygienia- ja etäisyyden noudattamista koskevat ohjeet ja hotellin menettelytapaohjeet.

”Blended Learning - menetelmän ansiosta PONANTin perämiehet ja konemiehet voivat suorittaa osia heille olennaisen tärkeästä koulutuksesta pandemian aiheuttamista haasteista huolimatta turvallisesti ja mukavasti hotellihuoneesta käsin”, sanoo Mathieu Petiteau, PONANT Newbuilding Director.

Alun perin jäissä kulkeville laivoille kehitetty uusi ABB Marine Academyn ’Blended Learning’ -koulutusohjelma julkaistaan risteily- ja muille alustyypeille myöhemmin tänä vuonna.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp