ABB ostaa ASTI Mobile Robotics Groupin vauhdittamaan mobiilirobottiliiketoimintaa

  •  ASTI on maailmanlaajuinen johtaja nopeasti kasvavilla autonomisten mobiilirobottien (AMR) markkinoilla ja tarjoaa laajan valikoiman ajoneuvoja ja ohjelmistoja
  •  Yritysosto täydentää Robotics- ja Machine Automation -liiketoiminnan robotiikkaratkaisuja ja tuoteportfoliota, sekä mahdollistaa laajentumisen uusille toimialoille
  •  AMR-liiketoiminnan pääkonttori tulee sijaitsemaan Espanjan Burgosissa johtajanaan ASTI:n toimitusjohtaja Veronica Pascual Boé. Uusi täyden arvoketjun ja tuotannon sisältävä Aasian AMR-keskus avataan ABB Robotics -tehtaalle Shanghaihin.

ABB ilmoitti tänään ostavansa ASTI Mobile Robotics Groupin (ASTI). Tämä maailman johtava autonomisten mobiilirobottien (AMR) valmistaja tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin ohjelmistovalikoimallaan. Hankinta laajentaa ABB:n robotiikka- ja automaatiotarjontaa ja tekee yrityksestä ainoan, joka tarjoaa täyden valikoiman uuden sukupolven joustavaa automaatiota.

Yritysosto on keskeinen osa ABB:n ulkoista kasvustrategiaa. Sopimus allekirjoitettiin 19. heinäkuuta, ja kauppa saataneen päätökseen kesällä 2021. Molemmat osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vuonna 1982 perustetun ASTI:n pääkonttori sijaitsee Espanjan Burgosissa. Yritys työllistää yli 300 ihmistä Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa. Veronica Pascual Boé on yrityksen pääomistaja ja myös sen toimitusjohtaja. Muita osakkaita on eurooppalainen growth buyout -sijoittaja Keensight Capital. Yrityksellä on eräs Euroopan suurimmista AMR-laitekannoista, ja sillä on paljon asiakkaita auto- ja logistiikka-alalla sekä elintarvike-, juoma- ja lääketeollisuudessa 20 eri maassa. Yritys on kasvanut vuodesta 2015 lähes 30 prosentin vuositahdilla ja tähtää noin 50 miljoonan dollarin liikevaihtoon vuonna 2021.

Sami Atiya, ABB:n globaalin Robotics & Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja ja Veronica Pascual Boé, ASTI:n toimitusjohtaja
Sami Atiya, ABB:n globaalin Robotics & Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja ja Veronica Pascual Boé, ASTI:n toimitusjohtaja

”ASTI:lla on alan johtava tarjonta, laaja ohjelmistovalikoima ja eri kasvusegmenttien syvällistä asiantuntemusta, joiden ansiosta se on meille täydellinen valinta, kun tuemme asiakkaitamme tulevaisuuden automatisointihaasteissa”, kertoo ABB:n globaalin Robotics & Discrete Automation -liiketoiminnan johtaja Sami Atiya. ”Tämän yritysoston myötä ABB:stä tulee ainoa yritys, joka tarjoaa täyden automaatiovalikoiman AMR-ratkaisuissa, roboteissa ja koneautomaatioratkaisuissa, aina tuotannosta logistiikkaan ja kulutuspaikkaan asti. Tämä on ratkaiseva siirto asiakkaidemme kannalta, kun he mukautuvat kuluttajien yksilöllisiin tarpeisiin ja hyödyntävät mahdollisuuksia, joita kuluttajatarpeiden huomattavista muutoksista avautuu.”

AMR-ratkaisuilla saadaan uudenlaista joustavuutta aina tuotannosta, logistiikasta, intralogistiikasta ulottuen jakelusta vähittäismyyntiin ja terveydenhuoltoympäristöihin asti. Näin ABB ja ASTI voivat toteuttaa yhteistä visiotaan eli auttaa asiakkaita korvaamaan nykyiset lineaariset tuotantolinjat täydellisen joustavilla verkostoilla. Niissä älykkäät AMR-robotit kuljettavat materiaaleja, osia ja valmiita tuotteita älykkäästi yhdistettyjen työasemien välillä tehtailla, logistiikkakeskuksissa, laboratorioissa, myymälöissä tai sairaaloissa.

ASTI:n toimitusjohtaja Veronica Pascual Boé sanoo: ”ABB:n visio sopii täydellisesti omaamme, sillä haluamme molemmat tukea asiakkaidemme joustavuutta ja kilpailukykyä nopeuttamalla automatisointia työpaikoilla. Tästä kiinnostava matkamme jatkuu ja yhdessä pystymme nopeuttamaan innovaatiosuunnitelmiamme, laajentamaan globaalia asiakaspalveluamme, kumppaniverkostoamme, tuotantoamme ja suorituskapasiteettiamme sekä helpottamaan ABB:n markkinoille pääsyä maailmanlaajuisesti ja erityisesti Kiinassa. Olen mielelläni mukana laajennetussa Robotics-johtoryhmässä ja johtamassa AMR-liiketoimintaa, jotta voimme toteuttaa kunnianhimoista kasvusuunnitelmaa.”

ASTI:n alan johtavassa AMR-tarjonnassa on autonomisia hinausajoneuvoja, goods-to-person-ratkaisuja, yksikönkuljetusaluksia ja laatikon siirtäjiä. Siinä on myös laaja ohjelmistovalikoima ajoneuvojen navigoinnista ja ohjauksesta aina kaluston ja tilausten hallintaan sekä pilvipohjaisiin seurantajärjestelmiin.

ABB:llä ja ASTI:lla on syvällistä asiantuntemusta tuotantoaloilla, kuten autoalalla, elintarvike- ja juomateollisuudessa ja kulutustuotteissa, sekä uusissa kasvusegmenteissä, joita ovat logistiikka, verkkokauppa, vähittäismyynti ja terveydenhuolto.
ABB:llä ja ASTI:lla on syvällistä asiantuntemusta tuotantoaloilla, kuten autoalalla, elintarvike- ja juomateollisuudessa ja kulutustuotteissa, sekä uusissa kasvusegmenteissä, joita ovat logistiikka, verkkokauppa, vähittäismyynti ja terveydenhuolto.

Nämä integroidaan ABB:n valikoimaan, jossa on robotteja, koneautomaatiota, modulaariratkaisuja ja ohjelmistoja, kuten RobotStudio®, ABB Roboticsin simulaatio- ja ohjelmointityökalu. Tämä takaa ABB:n asiakkaille ainutlaatuisen paljon ja kattavasti automaatioratkaisuja.

ABB:llä ja ASTI:lla on syvällistä asiantuntemusta tuotantoaloilla, kuten autoalalla, elintarvike- ja juomateollisuudessa ja kulutustuotteissa, sekä uusissa kasvusegmenteissä, joita ovat logistiikka, verkkokauppa, vähittäismyynti ja terveydenhuolto.

Maailmanlaajuisen AMR-myynnin odotetaan nousevan noin 14 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä noin 20 prosentin keskimääräisellä vuosikasvulla (CAGR)1, joten ABB suunnittelee AMR-myynnin ja -huoltopalvelujen laajentamista maailmanlaajuisesti 53 maahan.

Espanjan Burgosissa sijaitsevasta ASTI:n pääkonttorista tulee ABB:n AMR-liiketoiminnan päätoimipiste, jota Pascual Boé johtaa. Sen ydintoimintoja, joita ovat esimerkiksi R&D, tekninen suunnittelu sekä tuotteiden ja projektien arvoketju, jatketaan ASTI:n tiloissa. ABB laajentaa tuotantokapasiteettiaan huomattavasti AMR-liiketoiminnan päätoimipisteessä ja näin tukee suunniteltua myynnin laajentamista Euroopassa ja Amerikassa. Jotta AMR-ratkaisujen kasvupotentiaalia voidaan hyödyntää Kiinassa ja Aasiassa, ABB avaa myös täyden arvoketjun ja tuotannon sisältävän Aasian AMR-keskuksen uudelle robotiikkatehtaalleen, joka avataan Shanghaihin vuonna 2022. Kiina on maailman suurin robotiikan markkina-alue, ja sen vuosittaisen AMR-myynnin ennustetaan kasvavan 1,8 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

ABB Roboticsin yritysosto tehtiin pian sen jälkeen, kun yritys ilmoitti laajentavansa robotiikka-automaatiotaan uusille sektoreille ja ensikäyttäjille. Osana tätä se lanseerasi uudet GoFa™- ja SWIFTI™ -yhteistyörobottiperheet ja ilmoitti alkavansa edistää automaatiota rakennusalalla

ABB:n sisäiset analyysit.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp