Andersbergin huvila on yhdistelmä historian havinaa ja modernia ABB-free@home-kodinohjausta

Andersbergin huvila on yhdistelmä historian havinaa ja modernia ABB-free@home-kodinohjausta

Lähellä Munkkiniemen rantaa, vain kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, kauniilla puistomaisella alueella sijaitsee vanha, arvokas huvila. Huvilan suojaista piha-aluetta koristaa kauniit, suuret lehtipuut. Keltainen kartanonomainen rakennus on nimeltään Andersbergin huvila ja huvilan omistaa Apulanta Oy. Apulanta Oy osti kiinteistön muutamia vuosia sitten Suomen Kristiyhteisöltä saneerauskohteekseen. Huvila pitää sisällään kolme erillistä, tilavaa asuntoa, jotka on perusteellisen remontoinnin jälkeen vuokrattu eteenpäin asuinkäyttöön.  Apulanta Oy on vuosien aikana saneerannut vanhoja kohteita enemmänkin.

”Kulttuurihistorian vaaliminen on meille lähes eetos. Kunnostaminen ja entisöinti on erityisen palkitsevaa. Tuntuu hienolta antaa vanhoille rakennuksille lisää vuosikymmeniä elinaikaa.” kertoo Sipe Santapukki, joka toimii Apulanta Oy:n toimitusjohtajana.

”Kaikki hankkimamme kohteet ovat vanhoja, ja kaikki kohteet ovat olleet remontin tarpeessa. Sanoisin, että tämä huvila on kuitenkin yksi hienoimpia kohteitamme.” Santapukki arvelee.

Huvilan piha-alue
Huvilan piha-alue

Kaunis huvila on yhdistelmä historian havinaa ja modernia kodinohjausta. Kysyttäessä miksi Andersbergin huvilaan valikoitui käyttöön juuri ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmä Santapukki nauraa ja sanoo:

”Koska se on yksinkertaisesti paras. Tämä on hieno kohde ja se haluttiin tehdä viimeisen päälle. Omassa kodissani Lahdessa on jo käytössä ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmä, joten tiesin omasta kokemuksestani, että järjestelmä on joustava ja helppokäyttöinen. Ei tarvitse olla insinööri voidakseen käyttää sitä.”

Kiitosta järjestelmästä on Santapukin mukaan tullut myös asuntojen vuokralaisilta. Vuokralaisille hienoa on ollut se, että vuokra-asuntoon on todella panostettu. Monille heistä asunnot ovat ensimmäisiä älykoteja.

”Sähköjärjestelmä toteutettiin ABB-free@homella eli voidaan sanoa, että tämä on älytalosysteemi.” Santapukki pohtii. ABB-free@homen kotona-poissa-ominaisuus saa kiitosta myös asunnon nykyisiltä vuokralaisilta.

ABB-free@homen avulla on mahdollista ohjata asuntojen valaistusta, lämmitystä, tilanneohjauksia, kaihtimia ja markiiseja, sekä ovipuhelinta. Ohjaukset hoituvat helposti seinäpainikkeilla, kosketusnäytöllä ja mobiililaitteilla. Järjestelmän joustavuus ja monikäyttöisyys kerää kehuja Santapukilta.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ABB-free@homeen. Sanoisin, että järjestelmän parhaita puolia on juuri joustavuus ja monikäyttöisyys. Hienoa on, että asukas pystyy itse ohjelmoimaan haluamiaan valotilanteita ilman, että sähköasentajaa tarvitsee soittaa paikalle. Myös järjestelmän asennus menee loogisesti ja helponoloisesti, joka sekin on positiivista, vaikka sähköasentaja asennuksen hoitaakin.”

Andersbergin huvilan entisöinnissä tuli huomioida vanhan huvilan rakennustapa. Vanhan ajan henki ja arvokkuus haluttiin ehdottomasti säilyttää. Sen vuoksi entisöinti työhön tarvittiin kokeneet tekijät.

”Käytimme saman sähköasentajan palveluita kuin Lahdessa meidän kotonamme. Hän on tottunut ABB-free@home-asentaja, joten kaikki sujui täysin ongelmitta. Rakennusalalla se, jos toimija on luotettava, tulee paikalle, kun lupaa, tekee työt sovitussa aikataulussa ja omaa vieläpä kokemusta halutusta järjestelmästä on se todella arvokasta. Ei tarvinnut kahdesti miettiä kenet valitsee.” Santapukki sanoo.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp