Terra AC -kotilatausasema mahdollistaa sähköautoilun ilon

Terra AC -kotilatausasema mahdollistaa sähköautoilun ilon

“Kaikkein parasta on sähköautolla ajamisen ilo”, tiivistää tunnelmansa tuore täyssähköauton omistaja Henri Kapp.

Uuden sähköauton myötä Kapp hankki kotiinsa myös ABB:n Terra AC -latausaseman. ABB:llä työskentelevän Kappin työsuhdeauton lataamisessa kokeillaan myös uudenlaista pilottia, jossa Terra AC:n ominaisuudet ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Henri Kapp asuu yli 60 vuotta vanhassa omakotitalossa, johon on 20 vuotta sitten tehty täydellinen remontti. Remontin yhteydessä myös talon sähköt uusittiin täydellisesti. Niinpä Terra AC sopi talon sähkökeskukseen – juuri ja juuri.

“Täytyy sanoa, että oli mahduttaminen, että sain kaiken latausasemaan tarvittavan mahtumaan sähkökaappiin. Ja nyt sähkökaappi on täynnä”, Henri Kapp kertoo.

Hän neuvookin, että ennen Terra AC -latausaseman hankintaa on hyvä tarkistaa oman kiinteistön sähkökeskuksen valmius.

“On hyvä katsoa, onko keskuksessa vapaita, vikavirtasuojattuja lähtöjä, lisäksi Terra AC:n dynaaminen kuormahanllinta vaatii, että älykäs energiamittari on kytketty sähkökeskukseen. Sellaisia on valmiina vain aivan uusissa taloissa”, hän sanoo.

“Kyllä tämä ajamisen mukavuus on sähköautolla niin hienoa. Istut vaan ratin taakse ja kerrot autolle, että nyt mennään eteenpäin, ei sen kummempaa”, Henri Kapp toteaa.
“Kyllä tämä ajamisen mukavuus on sähköautolla niin hienoa. Istut vaan ratin taakse ja kerrot autolle, että nyt mennään eteenpäin, ei sen kummempaa”, Henri Kapp toteaa.
center

Latausaseman ja pääkeskuksen välistä keskustelua

Henri Kapp pitää dynaamista kuormanhallintaa toimivana ominaisuutena. Hänen omassa sähkölämmitteisessä talossaan sitä tarvitaan erityisesti. Kun pääkeskuksen kokonaisvirtaa mittaava älykäs energiamittari keskustelee väylän kautta Terra AC:n kanssa, voi olla varma, että pääsulakkeet eivät ylikuormitu.

“Järjestelmä ymmärtää rajoittaa autolle annettavaa latausta esimerkiksi kovalla talvipakkasella, kun sähköpattereita tarvitaan kodin lämmittämiseen tai silloin, kun sähkökiuas napsautetaan päälle.”

Kapp´in kodissa on tällä hetkellä 25 ampeerin pääsulakkeet, mutta tuleva talvi näyttää, onko ne vaihdettava 35 ampeerin sulakkeisiin kuormanhallinnasta riippumatta, jotta sekä koti lämpenee että auto varmuudella latautuu.

Terra AC takaa kätevän kotilataamisen

Erityisen tyytyväinen Henri Kapp on ollut Terra AC -latausjärjestelmän käyttöliittymään.

“Terra AC on helppokäyttöinen ja näppärä. Siitä saa esille hyvin esille sekä hetkellis- että pidempiaikaiset arvot. Kaikkein parasta omasta mielestäni on järjestemän verkkoportaali, mistä näkyy esimerkiksi, miten asemaa on käytetty.”

Verkkoportaalin ansiosta ABB:llä on menossa pilottihanke, jossa testataan, miten työsuhdeautoilijan kotilatauksessa käyttämä sähkö voidaan hyvittää takaisin.

“Kun verkkoportaali on yhteistyökumppanimme käytössä, he näkevät suoraan kuka autoa on ladannut ja kuinka paljon. Näin testaamme, pystyisikö työsuhdeauton kotilatausta kompensoida vapaassa autoedussa. Tämä olisi tietysti edullinen vaihtoehto sekä kotilataajalle että yritykselle.”

Kapp on asentanut Terra AC -latausaseman talon seinään. Laite on melko kompakti, joten seinäasennus on sille sopiva. Se ei tarvitse räystästä suurempaa suojaa.

  • Terra AC -latausaseman voi asentaa talon seinään. Laite on melko kompakti, joten seinäasennus on sille sopiva. Se ei tarvitse räystästä suurempaa suojaa.

Harhaluuloja lataamisesta

Henri Kapp on ajanut uudella täyssähköautolla nyt noin 4000 kilometriä. Pidempiäkin ajolenkkejä on jo takana. Ihan ensimmäiseksi hän haluaa kumota yleisimmän harhaluulon täyssähköautoista ja niiden lataamisesta.

“Ei uutta täyssähköautoa tarvitse koko ajan ladata. Kyllä tällä ajaa yhdellä latauksella jo kaupunkiajossa 400 kilometriä”, hän sanoo.

Toki pidemmillä matkoilla pitää hieman pohtia, missä voi pysähtyä autoaan lataamaan, mutta kotilatausasema helpottaa sähköautoilijan elämää paljon.

“Kyllä tämä ajamisen mukavuus on sähköautolla niin hienoa. Istut vaan ratin taakse ja kerrot autolle, että nyt mennään eteenpäin, ei sen kummempaa”, Henri Kapp toteaa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp