Räätälöity ABB:n Kabeldon-jakokaappi jakaa virtaa sähköautoille Vaasan Toriparkissa

Räätälöity ABB:n Kabeldon-jakokaappi jakaa virtaa sähköautoille Vaasan Toriparkissa

Vaasan Toripysäköinti Oy on uudistanut sähköautojen latauspisteet yhteistyössä Vaasan Sähkön kanssa. Mukana projektissa on ollut myös ABB, Ravera, SLO ja insinööritoimisto Granlund. Aiempien neljän latauspisteen tilalle on asennettu yhteensä yhdeksän sähköautojen latauspistettä, joista yhdessä on pikalatausmahdollisuus. Latauksen suuri virrantarve edellytti Kabeldonin jakokaapin räätälöintiä, jonka SLO mahdollisti.

Vaasan Toripysäköinti Oy on uudistanut sähköautojen latauspisteet.
Vaasan Toripysäköinti Oy on uudistanut sähköautojen latauspisteet.
center

Suureen virran tarpeeseen räätälöity ABB Kabeldon-jakokaappi

Vaasan Sähkön pyynnöstä Ravera asensi Vaasan toriparkkihalliin yhden 50kW DC -pikalaturin ja neljä 22kW tupla AC -latureita. Itse latureiden lisäksi Raveran urakkaan kuului kahden syöttökaapelin asennus keskijännitemuuntajatilasta ABB:n Kabeldon sähköjakokaappiin, joka sijaitsee parkkihallin ylemmällä tasolla. Sähkökaapelit asennetiin kaapelihyllylle ja kerrosten väliin tehtiin läpivienti, josta kaapelit vietiin alatasolle, missä ABB Kabeldon -jakokaappi ja autojen latausasemat sijaitsevat. Raveran myös asensi itse ABB Kabeldon -kaapin ja kytki siihen syöttökaapelit sekä virtakiskot. Jokaisen autonlatauspaneliin otettiin syöttö virtakiskosta, jotka kulkivat seinää pitkin.

ABB Kabeldon -jakokaappi tilattiin SLO:n kautta ABB:lta, sillä markkinoilta ei löytynyt suuren virrantarpeen vuoksi standardisähköjakokaappia.

- Tämä Kabeldon-jakokaappi tehtiin räätälityönä ABB:lla, jotta se sopisi tähän käyttötarkoitukseen, missä virrantarve oli suuri. Koska sähkökaappi on julkisissa tiloissa, sen pitää olla rakenteeltaan sellainen, että se kestää jonkin verran ilkivaltaa. Kaapissa on myös asianmukaiset lukot. Tähän jakokaappiin saatiin myös asennettua jonovarokkeet ja tarpeeksi suuret sulakkeet kokoonpanossa, Raveran toimitusjohtaja Leif Smeds kertoo.

  • Kabeldon-jakokaappi tehtiin räätälityönä ABB:lla, jotta se sopisi tähän käyttötarkoitukseen, missä virrantarve oli suuri.

SLO:n avainasiakasmyyjä Johnny Råholm oli mukana räätälöidyn ABB Kabeldon -jakokaapin hankinnassa ja kertoo valinnasta seuraavaa:

“Koska Kabeldonin kaappeja käytetään muutenkin suurien sähkövirtojen jakamiseen ja se saatiin pienillä muutoksilla Toriparkin tarpeisiin sopivaksi, niin valinta oli helppo.”

Uusille latauspaikoille on ollut kysyntää

Vaasan Toripysäköinti Oy:n ja Kiinteistö Oy Rewell Gallerian toimitusjohtaja Susanna Spak on tyytyväinen, että Vaasan Toripysäköinnin ja Vaasan Sähkön tuottamat sähköiset pysäköintipalvelut palvelevat hyvin kaupungin keskustaa ja palveluntuottajien asiakkaita. Kokonaisprojektista Spakilla on vain hyvää sanottavanaan.

Vaasan Toripysäköinti Oy:n ja Kiinteistö Oy Rewell Gallerian toimitusjohtaja Susanna Spak on tyytyväinen kokonaisprojektiin.
Vaasan Toripysäköinti Oy:n ja Kiinteistö Oy Rewell Gallerian toimitusjohtaja Susanna Spak on tyytyväinen kokonaisprojektiin.
center

- Kyllähän tässä projektissa toimijoita riitti, mutta kaikki meni tosi näppärästi. Yhdessä mietittiin ihan sellaisiakin asioita, että mihin kellonaikaan mikäkin työvaihe suoritetaan, kun kyseessä on kuitenkin vilkkaasti liikennöity parkkihalli. Kun saimme sopimuksessa rajattua, että kuka teki mitäkin, niin on sanottava, että koko projekti meni tosi hienosti maaliin.

Myös asiakkaat tuntuvat löytäneen uuden latauspaikan, Vaasan Sähköltä kerrotaan.

- Projekti sujui erittäin hyvin, ja pieniä viivästyksiä lukuun ottamatta aikataulussa. Myös asiakkaat tuntuvat löytäneet uuden latauspaikan ja lataajia on ollut alusta alkaen varsin mukavasti, Vaasan Sähkön Jyrki Rajala kehuu.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp