ABB tuo markkinoille alan ensimmäisen keskijännitealueen UPS-ratkaisun, joka tuottaa 98 prosentin hyötysuhteen

ABB tuo markkinoille alan ensimmäisen keskijännitealueen UPS-ratkaisun, joka tuottaa 98 prosentin hyötysuhteen

  • HiPerGuard tuottaa 98 prosentin hyötysuhteen 24 kV:iin asti. Se parantaa sähköverkkoliittymän luotettavuutta, estää sähkökatkot ja vähentää hiilipäästöjä
  • Ainoa keskijännitealueen (MV) häiriöttömän sähkönsyötön (UPS) ratkaisu datakeskuksille ja muille kriittisille laitoksille, joka pystyy helposti toimimaan vuorovaikutuksessa verkon ja laitoksen uusiutuvien teknologioiden kanssa
  • Ylimääräinen energia voidaan myydä takaisin verkkoon ja siten laajentaa tai luoda uusia tulovirtoja

ABB on tuonut markkinoille alan ensimmäisen MV UPS -ratkaisun, joka syöttää jatkuvasti ja luotettavasti sähköä 24 kV:iin asti datakeskuksille ja muille kriittisille laitoksille. Se suojaa palvelimia ja mekaanisia kuormia ja vähentää käyttökatkoja. HiPerGuard on 98 prosentillaan markkinoiden tehokkain ratkaisu1. Vastuullisena järjestelmänä se voi tyypillisen 15 vuoden käyttöikänsä aikana vähentää hiilipäästöjä 1 245 tonnia2.

HiPerGuard hyödyttää perinteisen dynaamisen vauhtipyörä-UPS:n tavoin. Etuina ovat mm. alhaiset kokonaiskustannukset, erinomainen suorituskyky ja häiriönsietokyky vakavissa verkkohäiriöissä. Lisäksi siinä on joustavan ja nykyaikaisen staattisen muuttajajärjestelmän toiminnot. Tarjolla on siis ainutlaatuinen MV UPS -järjestelmä, jossa on aiempaa paremmat verkkotukiominaisuudet, esimerkiksi UPS-kysyntäjousto, ja joka minimoi kalliit käyttö- ja sähkökatkot. Se torjuu keskeiset sähkön laadulliset ongelmat, estää tiedonkäsittelyn virheet, piirilevyhäiriöt ja ylikuumenemisen, koska se suojaa laitteistoa alijännitteiltä, ylijännitteiltä, jännitepiikeiltä ja sähkökatkoilta.

ABB:n Global Data Center Solutions -yksikön teknologiajohtaja Dave Sterlace toteaa: ”Datakeskusten käyttökatkojen arvioidaan maksavan sadasta tuhannesta dollarista miljoonaan Yhdysvaltain dollaria vuodessa3. Siksi tarvitaan yhä kipeämmin vakavia menetyksiä minimoivaa puhdasta, jatkuvaa, energiatehokasta ja luotettavaa sähkönsyöttöä. Meille on suuri ylpeydenaihe kehittää tähän tarpeeseen UPS-teknologiaa, joka huolehtii oikealaatuisen sähkön saannista ja estää käyttökatkot. Tämä puolestaan ehkäisee merkittäviä suorituskyvyn heikennyksiä ja taloudellisia tappioita. HiPerGuard on perinteisiä vauhtipyöräjärjestelmiä tehokkaampi ja auttaa vähentämään haitallisia CO2-päästöjä. Tämä on osa ABB:n vuoteen 2030 yltävän Kestävän kehityksen strategian sitoumuksia.”

HiPerGuardin kuormansuojauskyky on erinomainen sen innovatiivisen, ABB:n patentoiman, impedanssieristeiden staattisen muuttaja-arkkitehtuurin (ZISC) ansiosta. Se takaa luotettavan ja tehokkaan energianlähteen erotuksen. HiPerGuard tuo virransyötön varmennuksen lähemmäs verkkoa kuin muut ratkaisut. Tämä parantaa kysyntävastetta ja sähkönsyötön luotettavuutta.

Tehokkuus- ja suojausetujen lisäksi ABB:n HiPerGuardissa on laajat integrointimahdollisuudet. Siihen voidaan liittää monia varavoimajärjestelmiä, muun muassa dieselgeneraattoreita, hidastahtisia kaasugeneraattoreita ja turbiineja. HiPerGuard myös varmistaa sen, että järjestelmää voi suunnitella joustavasti ja sen voi liittää tulevaisuuden energianlähteisiin, joissa käytetään vaihtoehtoisia energianlähteitä, kuten vetyä.

Kaikkien ABB:n virransyötön varmennustuotteiden tapaan myös HiPerGuard on suunniteltu ennen kaikkea pitkäaikaiseksi järjestelmäksi. Se vaatii sisäistä huoltoa vain kymmenen vuoden välein, joten huollossa säästyy aikaa ja kustannuksia.

Lisätietoja ABB:n HiPerGuardista: https://new.abb.com/ups/systems/medium-voltage-ups/zisc.

1. Olettaen, että 25% ajasta 25%:n kuormituksella, 50% ajasta 50%:n kuormituksella ja 25% ajasta 75%:n kuormituksella ilman 100%:n aikaa, keskimääräinen hyötysuhde on 97,5%, ylöspäin pyöristettynä 98%.   
2. Käyttämällä viitearvoa 295,8 gCO2e / kWh

3. https://www.computerweekly.com/news/252486928/Costs-incurred-by-major-datacentre-outages-continue-to-rise-Uptime-Institute-research-shows

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp