ABB:n ja Feston oppimisympäristö kehittää robottikoulutusta

ABB:n ja Feston oppimisympäristö kehittää robottikoulutusta

ABB:n ja Festo Oy:n yhdessä kehittämällä robotiikan koulutukseen tarkoitetulla oppimisympäristöllä toteutetaan oppilaitosten opetustavoitteiden ja teollisuuden tarpeiden mukaista robottikoulutusta.

ABB:n yhteistyörobotit laajentavat Feston kappaletavara-automaation koulutusjärjestelmiä. Feston MPS-järjestelmä (The Modular Production System) koostuu yli kymmenestä erillisestä asemasta. Lähes kaikkiin asemiin ja niiden yhdistelmiin voidaan lisätä ABB:n roboteilla toteutettu käsittely- tai kokoonpanosovellus. Yhdistelemällä erilaisia MPS-asemia voidaan toteuttaa monipuolisia, joustavia ja koulutustavoitteiden mukaisia kappaletavara-automaation oppimisympäristöjä.

”Laadukkaat laitteet, yhdessä ABB:n ja Feston tietotaidon lisäksi, luovat oppilaitoksille ja opettajille nykyaikaisen oppimisympäristön ja mahdollisuuden kehittää robotiikan ja automaation koulutusta”, toteaa koulutuspäällikkö Hannu Hassinen Festo Oy:sta.

Feston ja ABB:n yhteistyön tuloksia nähtiin syksyllä 2020, kun ensimmäinen MPS-kokoonpanosolu toteutettiin ABB:n YuMi®-tuoteperheeseen kuuluvalla nopealla, tarkalla ja oppimisympäristöön turvallisella IRB 14050 -yhteistyörobotilla.

”Koulutusjärjestelmässä käytetyt ABB:n yhteistyörobotit hyödyntävät OmniCore™ -ohjausta ja digitaalista RobotStudio® -robottiympäristöä, joka mahdollistaa etäopiskelun ja harjoittelun ennen robotin käyttöönottoa. RobotStudio® tukee myös virtuaalitodellisuutta. Tietokoneen lisäksi siihen tarvitaan vain VR-lasit.” kertoo myyntipäällikkö Leo Annala ABB:ltä.

Jakeluasema syöttää sylinteriputkia yksi kerrallaan robottiasemalle. Robotti valmistaa erilaisia kokoonpanoja – toivotun tuotteen ja ohjelmoinnin mukaan - ja siirtää valmiin tuotteen eteenpäin lajitteluasemalle.
Jakeluasema syöttää sylinteriputkia yksi kerrallaan robottiasemalle. Robotti valmistaa erilaisia kokoonpanoja – toivotun tuotteen ja ohjelmoinnin mukaan - ja siirtää valmiin tuotteen eteenpäin lajitteluasemalle.

Opiskelijoille erityisen hyödyllisiä ovat robotin oppimista nopeuttavat ominaisuudet kuten Skill Creator -työkalu ja graafiseen lohko-ohjelmointiin tarkoitettu Wizard. Näiden ominaisuuksien avulla on helppo aloittaa block -tyyppisellä ohjelmoinnilla ja taitojen karttuessa siirtyä vaativampaan ohjelmointiin.

Festo Didactic on automaation koulutukseen, konsultointiin, opetussisältöjen sekä opetusympäristöjen kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys.  Feston oppimisympäristöratkaisuja käytetään toisen asteen oppilaitoksissa, aikuiskoulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Kuvat: Festo Oy

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp