ABB lanseeraa maailman nopeimman sähköautojen latausaseman

  •  Lataa 100 kilometriä toimintamatkaa alle kolmessa minuutissa
  • Ainoa yksittäinen ("stand-alone") latausasema, joka on suunniteltu lataamaan neljääkin autoa yhtä aikaa
  • Ihanteellinen huoltoasemille, kaupunkien latausasemille, kauppojen pysäköintialueille ja hyötyautovarikoille

ABB lanseeraa tänään innovatiivisen ja monipuolisen sähköautojen latausaseman, joka on markkinoiden nopein.

ABB:n uusi Terra 360 on modulaarinen latausasema, jolla voidaan ladata yhtä aikaa jopa neljää autoa dynaamisella tehon jaolla. Autoilijoiden ei tarvitse siis odotella jonkun muun lataamista, vaan he voivat yksinkertaisesti käyttää vapaana olevaa latauspistoketta. Uuden latausaseman enimmäisteho on 360 kW, joka on kykenevä sähköauton lataamiseen auton ominaisuuksista riippuen tyhjästä täyteen korkeintaan 15 minuutissa. 

”Lainsäätäjät ympäri maailman ovat ryhtyneet ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun säätämällä sähköautoja ja latausverkostoja suosivia käytäntöjä. Tämän ansiosta sähköautojen latausinfrastruktuurin ja erityisesti kätevien ja helppokäyttöisten pikalatausasemien kysyntä on suurempaa kuin koskaan aiemmin”, sanoi Frank Muehlon, President of ABB’s E-mobility Division. ”Monipuolinen Terra 360 vastaa erinomaisesti tuohon kysyntään ja vauhdittaa sähköisen liikkumisen lisäämistä maailmanlaajuisesti.”

”Tämä on hieno päivä ABB:lle, joka sähköautojen pikalatauksen globaalina johtajana on keskeisessä asemassa mukana vähähiilisen yhteiskunnan rakentamisessa”, sanoi Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer, ABB. ”Tieliikenteen osuus maapallon hiilidioksidipäästöistä on lähes viidennes, joten sähköinen liikenne on ensisijaisen tärkeää ponnistellessamme kohti Pariisin ilmastotavoitteita. Näytämme itse esimerkkiä korvaamalla koko yli 10 000 ajoneuvon autokantamme ajoneuvoilla, jotka eivät tuota päästöjä.”

Terra 360 tulee saataville Euroopassa vuoden 2021 lopulla ja Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueilla vuonna 2022. Sen suunnittelussa on huomioitu sähköautojen kuljettajien päivittäiset tarpeet ja toiveet. Perustuen ABB:n pitkäaikaiseen kokemukseen sähköisen liikenteen latausasemien valmistamisesta, Terra 360 tarjoaa nopeaa ja käyttäjäystävällistä latausta helposti ja miellyttävästi.

Terra 360 on ihanteellinen latausasema huoltoasemille, kaupunkien latausasemille, kauppojen pysäköintialueille ja hyötyautovarikoille.
Terra 360 on ihanteellinen latausasema huoltoasemille, kaupunkien latausasemille, kauppojen pysäköintialueille ja hyötyautovarikoille.
center

Innovatiivinen valojärjestelmä ohjaa käyttäjää koko latausprosessin ajan. Se näyttää sähköauton akun varaustilan (SoC) ja jäljellä olevan latausajan. Maailman nopein sähköautojen latausasema soveltuu myös liikuntarajoitteisille kuljettajille, ja sen ergonominen kaapelinhallintajärjestelmä helpottaa latauskaapelin kytkemistä.

Yksityisautoilijoita palvelevien huoltoasemien ja kauppojen latausasemien lisäksi Terra 360 -latausasemilla voidaan esimerkiksi varikoilla ladata pakettiautoja, kuorma-autoja ja muita hyötyajoneuvoja. Omistajat voivat joustavasti ladata jopa neljää ajoneuvoa yön yli tai täyttää autojen akut nopeasti päivän aikana. Koska Terra 360 -latausasemat mahtuvat pieneen tilaan, ne voidaan asentaa myös pienille varikoille tai pysäköintialueille, joissa on ahdasta.

Terra 360 -latausasemat ovat ulkoasultaan muokattavissa. Asiakkaat voivat brändätä latauslaitteet erilaisilla teippauksilla tai vaihtamalla led-valonauhojen värin. Laitteeseen voidaan lisätä myös 27 tuuman mainosnäyttö videoiden ja kuvien näyttämistä varten.

ABB on maailman johtava sähköajoneuvojen infrastruktuuria kehittävä yhtiö. Sen kattavassa valikoimassa on lataus- ja sähköistysratkaisuja sähköautoille, sähkö- ja hybridilinja-autoille sekä pakettiautoille, kuorma-autoille, laivoille ja junille. ABB tuli sähköisen liikkuvuuden markkinoille vuonna 2010. Tähän mennessä yhtiö on myynyt yli 460 000 sähköautojen latauslaitetta yli 88 markkina-alueella: 21 000 tasavirtapikalatausasemaa ja 440 000 vaihtovirtalatauslaitetta ja lisäksi Chargedotin kautta myydyt laitteet.

ABB:n suurteho-latausasemia otetaan käyttöön jo ympäri maailmaa kumppanioperaattorien, kuten IONITYn ja Electrify American, latausverkostoissa.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp