ABB korvaa rautatieoperaattori ProRailin käytössä olevat staattiset taajuusmuuttajat 300:lla erittäin tehokkaalla UPS-järjestelmällä

Ne vähentävät energiakustannuksia ja ympäristövaikutuksia ajan mittaan, alentavat kokonaiskustannuksia ja minimoivat käyttökatkot.

Päivityshankkeessa painopisteenä on parantaa keskeisen radan varren laitteiston virransyöttöpisteitä. Laitteistoon kuuluvat esimerkiksi opasteet, puomit ja ohjauskaapit. Päivitys takaa turvallisen ja jatkuvan virransyötön, joka pitää junat liikkeellä ja matkustajat turvassa. GPS:llä synkronoidut UPS-järjestelmät muodostavat yhteyden hollantilaisen ProRailin verkkoon etävalvontaa ja ennakoivaa radan kunnossapitoa varten. Tällä minimoidaan kalliit käyttökatkot. UPS-järjestelmät toimitetaan vaiheittain vuoden 2022 lopusta vuoden 2023 alkuun. 

UPS-järjestelmät ja taajuusmuuttajat kehitetään erityisesti ProRailille ABB:n tutkimus- ja kehitysosastolla Quartinossa (Sveitsissä). Järjestelmien perustana on ABB:n hajautettu rinnakkaisarkkitehtuuri (DPA™), ja niillä korvataan käytössä olevat järjestelmät.   

Hankkeessa kriittistä on, ettei virransyöttöjärjestelmän päivitys vaikuta ProRailin toimintoihin eikä aiheuta häiriötä käytössä olevaan ratainfrastruktuuriin, esimerkiksi junaliikenteen turvajärjestelmiin. Arkkitehtuurin ansiosta jokainen UPS-moduuli on käytännössä itsenäinen UPS, jossa on kaikki riippumattomaan toimintaan tarvittavat tärkeät toiminnalliset yksiköt. Tämä parantaa järjestelmän luotettavuutta ja käytettävyyttä, koska UPS-moduulien välillä on luontainen redundanssi kaikilla toiminnan tasoilla.   

Valitut modulaariset järjestelmät kehitettiin niin, että osia voidaan vaihtaa ilman järjestelmän käyttökatkoa. Tämä takaa jatkuvan käytettävyyden aina. ProRailin tarjouspäällikkö Bart-Jan de Beer sanoo: ”Tässä hankkeessa otettiin huomioon useita laatukriteereitä. Oli tärkeää, että ratkaisu vähentäisi energiahäviöitä, takaisi synkronoinnin vakauden ja minimoisi melun.  ABB:n ratkaisu voitti parhaan laadun ja kustannustehokkuuden ansiosta.”   

ABB:n asiakkuuspäällikkö Arie Arendonk kommentoi hanketta: ”ABB:n teknologiaa päätettiin käyttää osittain siksi, että se oli taloudellisesti toteuttamiskelpoisin ratkaisu. Lisäksi ABB:llä on vuosien tietämystä ja kokemusta rautatiesovelluksista. Markkinoiden johtavat ratkaisumme takaavat tulevaisuuden vaatimukset täyttävän keskeytymättömän virransyötön radan varressa, alemmat kokonaiskustannukset ja vähemmän käyttökatkoja. Ne myös tukevat vastuullisuutta ja vähentävät melua. Kaikkia näitä ProRail voi nyt hyödyntää optimaalisesti.”   

DPA 250 S4 -UPS-järjestelmissä on kehittyneitä ominaisuuksia, kuten muuntajattomat IGBT-transistorit, joissa on kolmitasoinen topologia. Siksi järjestelmien energiatehokkuus on erinomainen. Tämä huipputehokkuus alentaa käyttökustannuksia ja minimoi ympäristövaikutukset. DPA 250 S4 on suunniteltu erityisesti kriittisiin ympäristöihin, joissa tietokoneita on paljon, kuten rautateiden opastinsovelluksissa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp