ABB auttaa espanjalaisen teräsvalssaamon modernisoinnissa hyödyntäen lisättyä todellisuutta etätestauksessa

ABB auttaa espanjalaisen teräsvalssaamon modernisoinnissa hyödyntäen lisättyä todellisuutta etätestauksessa

  • Modernisointipakettiin kuuluu digitaalivalmiita ratkaisuja, joilla parannetaan Global Steel Wiren Santanderin tuotantolaitoksen tehokkuutta, luotettavuutta ja laatua.
  • ABB:n tarvepohjaiset keskijännitekoneistot optimoivat virrankulutuksen ja tehostavat prosessia.
  • ABB toteutti tämän keskeisen metalliteollisuuden hankkeen tehdastestauksen (FAT) etänä hyödyntäen lisättyä todellisuutta.

Globaali teknologiayritys ABB toimittaa CELSA Group -konserniin kuuluvan Global Steel Wiren (GSW) Santanderin terästehtaalle metalliteollisuudelle suunnattujen digitaalisten ratkaisujen paketin.

GSW valmistaa ja tuo markkinoille erilaisia terästuotteita, kuten valssilankaa, kaapeleita ja köysiä. Sen korkealaatuisia teräskaapeleita käytetään laajasti autoteollisuudessa sekä patjojen jousissa. Yritys on tutkinut digitaalisten teknologioiden käyttöä valssilankatuotantonsa optimoimiseksi ja hyötyy nyt ABB:n asiantuntemuksesta ja metalliteollisuuden tietämyksestä.

Osana sopimusta ABB toimittaa tehtaalle suurtehosovelluksiin kehitettyjä keskijännitealueen MEGADRIVE-LCI-käyttökoneistojaan ja AC 800PEC -ohjaimia. MEGADRIVE-LCI on pitkälle kehitetty muuttajatyyppi, joka sopii useiden teollisuussovellusten suurten synkronisten koneiden taajuusmuuttajaohjaukseen ja pehmokäynnistykseen. Käyttökoneistossa käytetään luotettavaa sulakkeetonta teknologiaa ja vahvoja tyristorikomponentteja takaamaan nopea ja varma käynnistys. Tarvepohjaiset keskijännitekoneistot optimoivat tehonkulutuksen ja tehostavat prosessia.

  • Valssilankatehtaan tuotantoprosessi käynnissä.
  • ABB käytti tehdastestissä apuna lisättyä todellisuutta.

Tehdastestissä hyödynnettiin lisättyä todellisuutta, minkä avulla yhteistyö onnistui yhtiöiden välillä Espanjassa ja Sveitsin LCI-tehtaalla. Äänen, videokuvan, asiakirjojen ja muistiinpanojen reaaliaikainen jakaminen mahdollisti töiden jatkamisen koronapandemiaan liittyvistä matkustusrajoituksista huolimatta.

”Santanderin-tehtaamme nykyaikaistamis- ja päivitysprojekti on hyvässä vauhdissa, ja yhteistyö ABB:n kanssa tukee visiotamme älykkäistä ja tehokkaista toiminnoista. Tämän lähestymistavan toimivuus osoitettiin jälleen etätehdastestin joustavassa toteutuksessa, jonka voimme sanoa onnistuneen sataprosenttisesti”, kertoi Iago López García, Rolling Mill Electrical Maintenance Manager, Global Steel Wire. ”Odotamme innolla tämän toimintavaiheen ja käynnissä olevien tehdastoimintojen loppuunsaattamista.”

”Meillä on ollut jo pitkään vakiintunut suhde GSW:n ja CELSA Groupin kanssa. Tämän tilauksen voitimme perusteellisen selvityksen jälkeen”, sanoi Enric Giner, Local Division Manager, Process Automation, ABB Espanja. ”GSW valitsi ABB:n tähän päivitykseen, koska meillä on syvällistä tietämystä metalliteollisuudesta sekä digitaalivalmiita ratkaisuja ja erinomainen asiakaspalvelu, jota alueelliset ja maailmanlaajuiset yksikkömme tukevat. ABB toimittaa GSW:lle myös teknisen tuen käyttöönoton jälkeen, mikä laajentaa olemassa olevaa sopimusta.”

”Tämä uraauurtava projekti GSW:n kanssa osoittaa, kuinka tärkeää tiedon kulkeminen on ihmisten sijaan – ja pandemian aikana se on korvaamattoman arvokasta”, sanoi Iván Vicente, Service Operations Manager, Process Automation, ABB Espanja. ”Täytyy kuitenkin huomata, että samalla erottaudumme tuomalla ihmiset ja teknologian lähemmäksi toisiaan tuottaen erinomaisia tuloksia.”

GSW voi ABB:n todistetusti toimivalla teknologialla tehostaa toimintojaan ja siten säästää energiaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjään. Käyttökoneistojen jänniteskaalautuvuus minimoi yliaaltovaikutuksen syöttöjärjestelmässä, ja muuttajan yli 99 prosentin käytettävyys takaa järjestelmän toimivuuden vuosiksi eteenpäin. Lisäksi säädön hallintaan tarkoitettu AC 800PEC -ohjain on markkinoiden nopeimpia.

LCI-teknologia on digitaalivalmista ja mahdollistaa kaikenlaiset kytkennät ja etäoptimoinnit, kuten ohjelmistopäivitykset, säädöt prosessin muutosten jälkeen sekä järjestelmän visualisoinnit ja analysoinnit.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp