ABB lanseerasi alan ensimmäisen älytehdasratkaisun lisätäkseen terässulaton toimintojen turvallisuutta, autonomisuutta ja tehokkuutta

ABB lanseerasi alan ensimmäisen älytehdasratkaisun lisätäkseen terässulaton toimintojen turvallisuutta, autonomisuutta ja tehokkuutta

 • ABB Ability™ Smart Melt Shop yhdistää digitaalisesti kaikki terästehtaan prosessit ja liikkuvat laitteet synkronoidakseen toiminnot ja lisätäkseen tuotannon tehokkuutta. Se on askel kohti autonomista toimintaa.
 • Uusi digitaalinen sovellus automatisoi ja optimoi terästehtaiden senkan ja nosturin liikkeet. Samalla mahdollistetaan kuljetuksen tarkka seuranta ja aikataulutus sulatusuunista jatkuvavaluun.
 • Ratkaisun on jo asentanut Intian johtava teräsyhtiö JSW Steel Ltd

Teknologiajohtaja ABB on lanseerannut metalliteollisuudelle uraauurtavan ABB Ability™ Smart Melt Shopin, joka on älykkäille tehtaille suunnattu digitaalinen sovellus. Se on suunniteltu lisäämään terästehtaan tuottavuutta, säästämään energiaa ja parantamaan työturvallisuutta. Ratkaisun takaisinmaksuaika on noin kuusi kuukautta.

Kehittyneisiin digitaalisiin algoritmeihin perustuva uusi ratkaisu on ainutlaatuinen. Sen avulla senkkaa voidaan seurata tehokkaasti reaaliajassa, ja siihen sisältyy myös nosturin aikataulutuksen automatisointi ja ennustava lämpötilan mallinnus. Senkan liikkeitä seurataan nosturien ja siirtovaunujen kautta reaaliaikaisesti. Tutka- ja laserpaikannusteknologiat tarjoavat tarkan visualisoinnin. Niiden ansiosta laitteisto vie vähemmän tilaa ja huoltoakin tarvitaan vähemmän kuin radiotaajuustunnistusratkaisuja (RFID) käytettäessä. Automatisoituun nosturin aikataulutukseen sisältyvät töiden ennustus, reittien suunnittelu ja automaattinen töiden kuittaus.

Manuaalisen työn poistaminen mahdollistaa teräksenvalmistajien siirtymisen kohti autonomista toimintaa. Samalla lisätään turvallisuutta, kun kuumilla alueilla liikutaan vähemmän.

 • ABB Ability™ Smart Melt Shopin kolme tärkeintä etua.
 • Senkan liike terässulatossa.
 • ABB Ability™ Smart Melt Shop optimoi nosturin ajoituksen ja senkan liikkeet. Kuva: davit85, stock.adobe.com

Lämpötilan mallinnus ennustaa lämpöhäviön senkan siirron aikana ja siten oikean nostolämpötilan senkkauunissa. Tämän se tekee mallista saatavan senkan lämpöhistorian ja aikataulutusmallista saatavan lämpöliike-ennusteen perusteella. Tämä parantaa laatua valuprosessissa, jolloin voidaan välttää valun hidastumiset ja siten parantaa tuottavuutta.

Teräksenvalmistajat voivat siis odottaa, että ABB Ability™ Smart Melt Shop auttaa parantamaan paitsi tuottavuutta myös lisäämään energia- ja kustannustehokkuutta. Tämä onnistuu kehittämällä valuprosessin laatua. Valua voidaan nopeuttaa 4–5 prosenttia ja valokaarisulatuksen lämpötilaa alentaa senkkauuneissa 5 astetta kuumennusta kohden.

ABB Ability™ Smart Melt Shopin on jo asentanut Intian johtava teräsyhtiö JSW Steel Ltd, jossa se otettiin käyttöön osana Maharashtran osavaltiossa sijaitsevan Dolvi Worksin tehtaan laajennusta. Ratkaisun odotetaan lisäävän yhtiön käyttökatetta (EBITDA) noin 2 miljoonaa dollaria vuodessa. Tämän mahdollistaa neljä prosenttia suurempi valunopeus, yhden työpäivän kuukausittainen ajansäästö ja 24 000 tonnin vuotuinen lisätuotanto.

"Olemme ylpeitä voidessamme esitellä ABB Ability™ Smart Melt Shopin, joka on ensimmäinen laatuaan metalliteollisuudessa. Sen avulla teräksenvalmistajat voivat yhdistää kaikki tehtaan prosessit ja liikkuvat laitteet toisiinsa. Näin synkronoidaan toiminnot ja poistetaan tuotantokapasiteetin pullonkaulat", sanoi Tarun Mathur, Global Product Manager, Metals Digital, ABB. "Ydinprosessien digitalisoimisella tuodaan metallialalle uudenlaista tuottavuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä.”

Sovellus käyttää kaikkia standardiprotokollia ja perustuu ABB:n monikerroksiseen ja syvälliseen kyberturvallisuusstrategiaan. Ratkaisu on yhteensopiva sekä ABB:n että kolmansien osapuolten järjestelmien kanssa.

Uuden ABB Ability™ Smart Melt Shopin etuja ovat:

Tuottavuus

 • 4–5 prosenttia suurempi valunopeus paremman lämpötilan säädön ansiosta
 • Nostureiden tehokkaampi ajoitus senkan liikkeisiin vähentää sulanlaskuviiveitä valokaariuunissa tai konvertterissa
 • Pääsy vanhoihin tietoihin mahdollistaa paremman senkan hallinnan ja huoltotoimenpiteiden suunnittelun
 • Työn tuottavuus paranee, koska manuaalisia toimenpiteitä tai kuittauksia ei tarvita

Energiatehokkuus

 • Lämpömallilla valokaarisulatuksen lämpötilaa voidaan alentaa 5 astetta kuumennusta (erää) kohden senkkauunissa, jolloin tavoitenostolämpötila voidaan ennustaa tarkasti
 • Senkan liikkeiden ja nosturin aikataulujen ennustaminen tarjoaa paremman tuen päätöksenteolle

Turvallisuus

 • Turvallisuus paranee, kun kuumilla alueilla liikkuu vähemmän henkilöstöä, joita muuten tarvittaisiin senkan ja nosturin hallinnointiin.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp