ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa Wärtsilän uuteen Smart Technology Hubiin

  • ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun suojareleineen sekä robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon valmistumassa olevaan tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin.
  • Wärtsilän teknologiapartnerina ABB on varmistamassa teknologiakeskuksen luotettavuutta, korkeaa energiatehokkuutta, kestäviä ratkaisuja sekä joustavia ja automatisoituja tuotantoprosesseja.

Suomen ABB on toimittanut ja asentanut Wärtsilän uuteen teknologiakeskukseen laajan sähkönjakeluratkaisun välijännitekojeistoineen ja suojareleineen sekä robottiteknologiaa yhdessä robottipartnereidensa kanssa. ABB vastaa myös toimituskokonaisuuden käyttöönottopalveluista.

”On hienoa, että suomalaisella huipputason teknologiaosaamisellamme saamme olla osa Wärtsilän Vaasaan rakennettavaa modernia tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskusta. Laaja sähkönjakeluratkaisu suojareleineen mahdollistaa keskuksen turvallisen, kestävän ja energiatehokkaan sähkönsyötön ja -käytön”, sanoo ABB:n myyntijohtaja Mika Numminen.

Sähköjakeluratkaisuprojektin johdosta, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa paikallinen ABB:n Vaasassa toimiva Energy Industries -divisioona, josta tuki on tarvittaessa lähellä.

Lisäksi laitoksessa Wärtsilän tuotantoa automatisoivat lukuisat ABB:n robotit, joiden sovellukset vaativiin tuotantoprosesseihin on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä ABB:n robottipartnereiden kanssa.

  • ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän tutkimus-, tuote-kehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin, joka on parhaillaan valmistumassa Vaasan Vaskiluotoon. Kuva: Wärtsilä.
  • ABB:n UniGear ZS1 on osana ABB:n toimittamaa laajaa sähkönjakelujärjestelmää mahdollistamassa Wärtsilän Smart Technology Hubin turvallisen, kestävän ja energiatehokkaan sähkönsyötön ja -käytön.
  • Wärtsilän tuotantoa Smart Technology Hubissa automatisoivat erityyppiset ABB:n robotit. Suurten hyöty-kuormien ja kokoluokkansa nopeimman IRB 8700 -robotin kapasiteetti yltää jopa tuhanteen kiloon.

Yhteistyössä uusia ratkaisuja

Wärtsilän uusi teknologiakeskus muodostaa ekosysteemin, jossa yritykset, organisaatiot, start-upit ja korkeakoulut voivat kokoontua yhteen, jakaa kokemuksia ja luoda yhdessä uusia älykkäitä merenkulun ja energiateollisuuden ratkaisuja.

ABB ja Wärtsilä ovat tehneet jo vuosikymmeniä yhteistyötä voimalaitosten ja meriteollisuuden sähkönjakelu- ja automaatioratkaisuissa.

”Nyt tätä pitkää kokemusta hyödynnetään uudessa teknologiakeskuksessa, jossa olemme usean liiketoiminta-alueemme ratkaisuilla edesauttamassa turvallista ja tehokasta toimintaympäristöä. Lisäksi meillä on mahdollisuus hyödyntää Smart Technology Hubia ja sen yhteistyömahdollisuuksia uusien sähköistys- ja automaatioratkaisujen luomiseksi Wärtsilän omiin tai muiden asiakkaiden tarpeisiin”, Numminen kertoo.

”On erittäin hienoa, että ABB on mukana partneriverkostossamme ja voimme syventää yhteistyötämme entisestään. Olemme valinneet Smart Technology Hubin teknologiapartnereiksi sellaisia toimijoita, jotka pystyvät tuomaan teknologiakeskukseemme parhaimpia käytössä olevia tuotteita ja ratkaisuja. Samalla luomme molempia osapuolia hyödyttävän ketterän ekosysteemin meri- ja energiateollisuuden ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa varten”, Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki sanoo.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Wärtsilä lyhyesti
Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2020 Wärtsilän liikevaihto oli 4,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 18.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 70 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. www.wartsila.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp