Iso-Britanniassa sijaitseva lomapuisto säästää energiaa

Iso-Britanniassa sijaitseva lomapuisto säästää energiaa

Yksi Iso-Britannian suurimmista lomapuistoyrityksistä on valinnut ABB:n uraauurtavaa tekniikkaa energiankäyttönsä optimointiin. ABB Ability™ Energy & Asset Manager oli helpon integraation ja liitettävyyden ansiosta selkeä valinta Park Holidays konsernille. Ratkaisun ansiosta konserni pystyi laajentamaan mallin käyttöä uusiin puistoihin ja toimimaan entistä vastuullisemmin.

Park Holidaysilla on eri puolilla Iso-Britanniaa 42 puistoa, jotka palvelevat nopeasti kasvavia lähilomamarkkinoita. Maan lähilomamarkkinoiden on ennakoitu kasvavan vuoden 2013 tasosta eli 21 miljardista 57 miljardiin puntaan vuoteen 20251 mennessä. Siksi yritys on laatinut strategisen ohjelman, joka tuo laajennuksia ja päivityksiä majoitukseen, ateriapalveluihin, liikuntamahdollisuuksiin ja ajanvietepalveluihin. Resurssien etäseuranta ja energiankulutus asettivat kuitenkin konsernille haasteita.

Park Holidayn Suffolkin rannikolla sijaitsevaan Carlton Meres ‑lomapuistoon asennettiin uusi pienjännitepääkeskus. Sen ansiosta puiston tarpeet voitiin arvioida uudelleen ja siellä voitiin ottaa käyttöön entistä paremmat digitaaliyhteydet.

Puiston huoltotiimi tarvitsi lisää sähköä paikan päällä, eikä konsernin henkilöstö pystynyt tarkistamaan reaaliaikaisia tietoja puiston energiankulutuksesta, virrasta ja muista parametreistä. Siksi oli selvää, että puistoon kaivattiin parempia tiedonkeruu- ja liitettävyysratkaisuja.

”Koska energian hinnoitteluun kohdistui Iso-Britanniassa kasvavaa painetta, Park Holidays halusi pystyä seuraamaan resurssien tehokkuutta reaaliajassa selkeämmin ja paremmin”, kertoo ABB:n Iso-Britannian myyntipäällikkö Reeve Carter. ”Juuri sen asentamamme ratkaisu tekee. Se antaa tiimille tarvittavia tietoja, joiden avulla puistossa voidaan säästää mahdollisimman paljon energiaa ja pitää kustannukset mahdollisimman pieninä – yleisestä kävijäkokemuksesta tinkimättä.”  

Tämä vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä käyttöön otettu keskus oli Iso-Britanniassa ensimmäinen, joka suunniteltiin ja toteutettiin integroidulla ABB Ability™ Energy & Asset Managerilla varustettuna. ABB Ability™ Energy & Asset Manager optimoi energiankäyttöä, jotta energialaskuissa voidaan säästää jopa 20 prosenttia ja yleisissä toimintakustannuksissa peräti 30 prosenttia.  ABB teki uuden pääkeskuksen toteutuksessa yhteistyötä paikallisen keskusvalmistajan  ja konsultin kanssa sekä lisäsi keskukseen Emax2- ja Tmax XT ‑katkaisijat.

Asennetun tekniikan ansiosta puiston tiimi ja konserni pystyvät nyt seuraamaan sähkönkulutusta tarkemmin ja saavat yhteisiä vertailutietoja, joiden pohjalta voidaan tehdä ennusteita ja päätöksiä tulevista sähkötarpeista. Tästä on ollut erityisen paljon hyötyä sähköasennustiimille reaaliaikaisen sähköntarpeen ja kysyntähuippujen valvonnassa. Lisäksi ratkaisusta on hyötyä kaapelikokotietojen tarkastelussa optimointia ja tulevan sähköntarpeen hallinnointia varten.

”Olemme ABB:n kilpailukykyisen ratkaisun ansiosta vahvassa asemassa, jossa voimme laajentaa malliamme. Näin Park Holidays voi yhdistää malliin muut Iso-Britanniassa sijaitsevat puistomme”, kertoo Park Holidaysin sähkötoimintojen johtaja Warrick Brew. ”Selvitämme myös, miten muiden puistojen hallintatietoja voitaisiin integroida ABB Ability™ ‑alustalle. Uskomme, että voimme Energy & Asset Managerin avulla saavuttaa vastuullisuustavoitteemme ja säästää entistäkin enemmän kustannuksissa kiinteistöissämme.”

Lisätietoja ABB Ability™ ‑ratkaisusta on täällä: https://new.abb.com/about/our-businesses/electrification/abb-ability


1 Staycation Statistics From 2020-2021 [Update June 2021] (snaptrip.com)

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp