ABB SynRM – Energiatehokkaan pumpun paras kaveri

Pumput ja niihin liitetyt moottorit ovat vedenkäsittelylaitoksilla suurimpia energian kuluttajia. Siksi energiatehokkuus on erittäin tärkeä kriteeri, kun teknologioita ja laitevalmistajia valitaan laitoksille. Näin oli myös Helsingin Pitkäkoskella, jossa HSY modernisoi olemassa olevaa laitostaan. Se tuottaa alueelle puhdasta ja laadukasta talousvettä Päijänteen järvivedestä.

Sarja oikeita valintoja 

AxFlow voitti kaikki kolme pumpputoimitusta, joihin heiltä pyydettiin tarjous. Toimitus käsitti yhdeksän pumppua, joista neljään liitettiin ABB:n SynRM -tahtireluktanssimoottori. AxFlow on teollisiin pumppuihin erikoistunut yritys, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1958 alkaen. Yhtiöön luotetaan, koska se edustaa laajaa joukkoa pumppujen, moottorien ja taajuusmuuttajien valmistajia.

AxFlow osaa kerätä juuri asiakkaan tarpeisiin sopivia räätälöityjä kokonaisuuksia, ja se on mahdollistanut heidän liiketoimintansa kasvun ja kehityksen. AxFlow panostaa hyvään palveluun ja parhaan mahdollisen teknologian tarjoamiseen asiakkailleen. ABB saa paljon kiitosta AxFlowlta tavastaan kehittää jatkuvasti uutta sekä kertoa hyvin ennakkoon tulevista teknologioista ja toiminnallisuuksista.

Energia- ja elinkaarikustannukset

Kun AxFlow vaihtoi Pitkäkosken laitoksella uppopumppuja uusiin uppopesäpumppuihin, energiatehokkaat ABB SynRM -moottorit valittiin useisiin prosessin kohtiin laitoksen tehokkaampien pumppujen pariksi. Näissä kohdissa oli helppo osoittaa, että ratkaisu säästää huomattavan paljon energiaa ja rahaa elinkaarensa aikana – korkeammasta alkuinvestoinnista huolimatta.

Alustavat energialaskelmat osoittavat, että uudet moottorit maksavat itsensä takaisin pienemmän energiankulutuksen johdosta 12–18 kuukaudessa. Koska moottorien käyttöikä on pitkä, nämä ratkaisut tulevat vuosien mittaan maksamaan itsensä moninkertaisesti takaisin. AxFlow suosii ABB:n uusia SynRM-moottoreita monista syistä. Energiansäästöpotentiaalin lisäksi tämä moottoriteknologia on verrokkeja kestävämpi ja luotettavampi, ja tarjoaa saman tasaisen korkean hyötysuhteen kuormasta riippumatta.

Kestävyys on voimaa

AxFlow tarjoaa tätä moottoria prosesseihin, joissa se on todistettavasti kestävin vaihtoehto. Rahallisten säästöjen lisäksi HSY:lle on merkityksellistä se, että säästetty energia tarkoittaa pienempiä päästöjä ja pienempiä ympäristövaikutuksia.

Ennen toimitusta ja hyväksyntää AxFlow testaa moottori-pumppupaketit huolellisesti Grazissa, Itävallassa. Moottorien asennus on kaavailtu keväälle 2022 ja Pitkäkosken laitoksen käynnistyksen odotetaan tapahtuvan kesän aikana. HSY rakennuttaa Pitkäkoskelle modernin, tehokkaan ja turvallisen vedenkäsittelylaitoksen, joka tulee olemaan Suomen suurin talousvettä tuottava laitos. 

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp