Olkahisen koulussa ABB-Welcome IP tuo turvallisuutta

Olkahisen koulussa ABB-Welcome IP tuo turvallisuutta

ABB-Welcome IP on helppokäyttöinen ja muunneltavissa oleva ovipuhelinjärjestelmä, joka lisää kiinteistön turvallisuutta. Tampereelle syksyllä 2021 valmistuneessa Olkahisen koulussa
IP-pohjainen ovipuhelinjärjestelmä oli suunnitelmissa alusta asti.

ABB-Welcome IP mahdollistaa kiinteistössä vierailevien henkilöiden pyyntöjen turvallisen siirron esimerkiksi vastaanottajalle, vahtimestarille tai keskitetyn kiinteistöhallinnan huolehdittavaksi. Järjestelmä on myös hyvin muunneltavissa. Esimerkiksi Olkahisen koulu voi ottaa halutessaan käyttöön kännykkään siirron ja sisäpuhelut.

Koulun järjestelmä on laaja: ulkoyksiköitä on 11 kpl ja sisäyksiköitä 15 kpl. Tarvittaessa järjestelmää on helppo laajentaa . Kun kiinteistössä on PoE-kytkimet, niin virransyöttö toteutuu samalla parikaapelilla kuin tiedonsiirto. Päällekkäiset hankinnat voidaan välttää, koska samassa kytkimessä voi olla myös muita laitteita. Ovipuhelinlaitteet ovat helposti hallittavissa kiinteistön it-osaston toimesta.

Jokaisen ulko-oven läheisyydessä on ovipuhelin, kertoo projektipäällikkö Ari-Pekka Verho Epilän Sähkökone Oy:stä.
Jokaisen ulko-oven läheisyydessä on ovipuhelin, kertoo projektipäällikkö Ari-Pekka Verho Epilän Sähkökone Oy:stä.

Lisää turvallisuutta viestintään

”Moni muukin asia talotekniikassa on mennyt harppauksin eteenpäin, joten myös lukitukselta vaaditaan enemmän. Jokaisen ulko-oven läheisyydessä on ovipuhelin, ja koulu määrittelee, meneekö puhelu ovelta aulaan, opettajanhuoneeseen vai vahtimestarille”, kuvailee urakoitsijan projektipäällikkö Ari-Pekka Verho Epilän Sähkökone Oy:stä.

Koululle järjestelmä tuo ennen kaikkea lisää turvallisuutta. IP-pohjainen kuvanlaatu on huomattavasti parempi kuin aiemmin, joten ovella odottava henkilö on paremmin tunnistettavissa. Ovipuhelinjärjestelmä on integroitu kulunvalvontajärjestelmään. Viime kädessä kulunvalvontajärjestelmä päättää kenellä on oikeus avata ovi ja esimerkiksi milloin sitä ei voi avata.

”Järjestelmä on suunniteltu tietoturva edellä. Oven avaus on mahdollista tehdä myös turvallisesti etänä, koska mobiililaitetta liitettäessä vaaditaan kaksivaiheinen todennus. Järjestelmä on turvallinen, sillä ovipuhelinlaitteiden lisääminen vaatii aina myös mekaanisen vivun kääntämisen”, kertoo Sakari Hannikka ABB:n teknisestä tuesta.

  • Oven avaus on mahdollista tehdä myös turvallisesti etänä, kertoo Sakari Hannikka ABB:n teknisestä tuesta.
  • Järjestelmän ulkomuotoon on panostettu ja ulkoyksiköitä löytyy eri väreissä: alumiini, valkoinen ja ruostumaton teräs.

Tukea urakoitsijoille

”Meitä ei ole koskaan jätetty pulaan. ABB:llä on tekninen tuki, joka osaa vastata kiperiinkin kysymyksiin. Hommat hoituivat korona-aikana etänä yhtä hyvin kuin livenä”, kiittelee Verho.

”Kun järjestelmän asennus onnistuu urakoitsijalta heti hyvin, on se helpompi tehdä myös tulevissa kohteissa. Olemme tuottaneet urakoitsijoita varten erityisiä koulutuswebinaareja, joissa syvennytään ABB-Welcome IP -ovipuhelinjärjestelmän kytkentään, asetuksiin ja käyttöönottoon”, sanoo Hannikka.

Kouluympäristössä sijaitsevan ovipuhelimen pitää olla sellainen, että sitä on myös lasten helppo käyttää.
Kouluympäristössä sijaitsevan ovipuhelimen pitää olla sellainen, että sitä on myös lasten helppo käyttää.

Sopiva järjestämä kaikkiin kohteisiin

Järjestelmän ulkomuotoon on panostettu ja ulkoyksiköitä löytyy eri väreissä: alumiini, valkoinen ja ruostumaton teräs. Sisäyksiköitä on saatavilla mustana ja valkoisena. Ovipuhelinlaitteet voidaan uppo- tai pinta-asentaa. ABB-Welcome IP -järjestelmää voidaan käyttää yksittäisissä kodeissa ja kerrostaloissa sekä toimistorakennuksissa, teollisuuskiinteistöissä, hotelleissa, sairaaloissa ja kouluissa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp