ABB kärkisijoille Universumin opiskelijatutkimuksessa


Tekniikan alan opiskelijat ovat valinneet ABB:n toiseksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa. Universumin vuosittaisessa opiskelijatutkimuksessa ABB valittiin myös toimialansa ihanteellisimmaksi työnantajaksi.

Työnantajamielikuvatutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 13 151 opiskelijaa, joista tekniikan alan opiskelijoita oli 2 770. ABB on kuulunut tekniikan alan suosituimpien yritysten TOP5-joukkoon Suomessa jo useana vuonna.

”On aivan upeaa, että tekniikan alan opiskelijat ovat jälleen valinneet ABB:n toiseksi suosituimmaksi työnantajaksi ja toimialansa parhaaksi Suomessa. Lämmin kiitos tunnustuksista”, Suomen ABB:n henkilöstöjohtaja Anu Saarelainen kommentoi hienoa tulosta.

Saarelainen vastaanotti palkinnot HR-tiiminsä kanssa Hotelli St. Georgessa Helsingissä pidetyssä julkistamistilaisuudessa. ”Onnittelemme myös muita tutkimuksessa menestyneitä työnantajia! Oli hienoa päästä kokoontumaan joukolla tärkeän aiheen ympärille.”

  • ABB:n HR-tiimiläiset iloitsevat ABB:n saamasta arvostuksesta tekniikan alan opiskelijoilta. Palkintoja vastaanottamassa Anu Saarelainen (vas.), Maria Pasanen, Saana Aro ja Jenni Jussila.
  • Kaikista työnantajista tekniikan alan opiskelijat valitsivat ABB:n toiseksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa.
  • Tekniikan alan opiskelijat valitisivat ABB:n toimialansa parhaaksi työnantajaksi Suomessa.

Tulevaisuuden huippuosaajia tarvitaan

”Tarvitsemme Suomen ABB:llä huippuosaajia jatkossakin, kun paneudumme globaaleihin haasteisiin ja innovoimme uutta. Meille on tärkeää rakentaa kestävämpää maailmaa ja monimuotoisempaa tulevaisuutta yhdessä uusien sukupolvien kanssa. On hienoa, että tekniikan alan opiskelijat näkevät ABB:n työnantajana, joka vastaa heidän tarpeisiinsa”, Anu Saarelainen toteaa.

”ABB tekee pitkäjänteistä työtä työnantajamielikuvan ja oppilaitosyhteistyön parissa ja tarjoaa useiden eri alojen opiskelijoille vuosittain muun muassa lukuisia kesätyö-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja monipuolisissa tehtävissä”, Maria Pasanen, University Relations, Early Talents & Employer Branding Specialist Suomen ABB:ltä kertoo. ”Nämä tulokset kannustavat innolla jatkamaan tärkeää opiskelijayhteistyötä. Vähitellen pääsemme palaamaan opiskelijatapahtumien pariin ja tapaamaan jälleen kasvokkain.”

Kohti kestävämpää maailmaa

Tämän vuoden tutkimuksessa opiskelijat pitivät monipuolisia työtehtäviä edelleen työnantajan tärkeimpänä ominaisuutena, mutta työn ja vapaa-ajan tasapainoon kannustaminen nousi tärkeydessä eniten. Lisäksi peräti 42 % opiskelijoista hylkäisi työnantajan, joka ei ole aktiivinen kestävän kehityksen saralla.

Kestävä kehitys ABB:llä kattaa kaikki aspektit vähähiilisen yhteiskunnan edistämisestä, luonnonvarojen varjelemiseen ja sosiaalisen kehityksen edistämiseen. ”Rakennamme digitaalisilla ratkaisuillamme kestävämpää tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa, mikä tekee työstä ABB:llä hyvin merkityksellistä", Saarelainen toteaa. 

”Lisäksi vahvuutemme on kansainvälinen, innovatiivinen, ystävällinen ja perhemyönteinen työilmapiiri, joka pohjautuu ABB:n arvoihin Rohkeus, Välittäminen, Uteliaisuus ja Yhteistyö. ABB:llä edistetään kulttuuria, jossa jokainen tuntee olevansa kunnioitettu ja arvostettu ja jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä. Työ ABB:llä tarjoaa monipuolisia polkuja oman osaamisen ja uran kehittämiseen”, Saarelainen kertoo.

Suomessa ABB toimii 20 paikkakunnalla ja työllistää noin 5 000 ammattilaista, joista tuotekehityksessä ja tutkimuksessa toimii noin 1 000 henkilöä. ABB:llä pääset tekemään työtä, jolla on tarkoitus. Liity osaksi teknologian edelläkävijöiden joukkoa ja tutustu lukuisiin uramahdollisuuksiin osoitteessa https://careers.abb/finland/fi.

Universum on maailman arvostetuin työnantajakuvan asiantuntija ja ainoa aidosti globaali pelkästään työnantajakuvan tutkimiseen, kehittämiseen ja siitä viestimiseen keskittyvä toimija.

ABB on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp