Ympäristöystävällinen ja energiatehokas As Oy Lounakallio luottaa ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään

Ympäristöystävällinen ja energiatehokas As Oy Lounakallio luottaa ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään

Naantalin aurinkoiselle ja merelliselle asuntomessualueelle valmistuu neljä ekologista ja hengittävää, monipuolisin ominaisuuksin varustettua erillistaloa. As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Kaikissa taloissa on sama pohjaratkaisu ja talot ovat identtisiä keskenään. Ainoana poikkeuksena on yhdestä talosta löytyvä erillinen ulkosauna.

Rakentamisen eri vaiheissa on huomioitu ekologisuus ja ympäristöystävällisyys. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää. Kattopeltiin laminoitu aurinkopaneeli taittuu osittain myös seinälle, jolloin saadaan lisää pinta-alaa aurinkopaneeleille. Talot ovat muovittomia ja niiden rakennuttaja on Oy Spinkkilä Ltd.

Kaikki talot ovat ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmällä varustettuja. Kodinohjausjärjestelmällä ohjataan pääasiallisesti valaistusta ja lämmitystä, mutta taloihin on tehty myös varaukset verhojenohjaukselle, jotta tulevaisuudessa asukas voi halutessaan liittää verhot osaksi kodinohjausjärjestelmää. Kaikissa taloissa ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä on osa kodinohjausjärjestelmää. Näin ollen ovipuhelinjärjestelmää ja kaikkia kodintoimintoja voidaan ohjata samalta kosketusnäytöltä tai mobiilisti myös etäohjauksella.

center

ABB-free@home-järjestelmä tuo koteihin paljon arkea helpottavia toimintoja, kuten erilaiset valmiiksi mietityt tilanneohjaukset, esimerkiksi yö-tilanteessa voidaan makuuhuoneesta käsin sammuttaa yhdellä napin painalluksella asunnon valaistus, ohjatut pistorasiat ja ulkovalaistus. Tämä tekee järjestelmän käytöstä helppoa ja lisää asumismukavuutta.

"Nykypäivän trendejä asumisessa on ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Nämä molemmat on hyvin huomioitu kaikissa neljässä talossa. Kodinohjausjärjestelmällä voidaan laskea energiankulutusta, kun voidaan säätää asunnon huoneiden lämpötilaa ja automatisoida verhojen toimintaa kotoa poistuttaessa”, tuotemarkkinointipäällikkö Ninni Kangasniemi, ABB:lta sanoo.

ABB-free@home-järjestelmällä ohjataan myös ulkovalaistusta ja järjestelmään voidaan liittää myös muiden valmistajien laitteita. Osassa taloista ulkovalaistuksessa on käytetty Philips Hue -valaisimia, joita pystytään kätevästi ohjaamaan osana kodinohjausjärjestelmää.

Asuntojen paloilmoittimista ja vesivuotovahdeista saadaan hälytykset järjestelmään ja myös viesteinä mobiililaitteisiin. Näiden lisäksi kaikissa taloissa on käytetty ABB:n ryhmäkeskuksia. ABB:ltä löytyy valmis ryhmäkeskus, joka sisältää kaikki tarvittavat komponentit myös ABB-free@homeen.

Lisäksi taloissa on käytetty ABB:n asennustarvikkeita ja kalustesarjaksi valikoitui ABB:n IMPRESSIVO®-asennuskalusteet. Osassa taloista IMPRESSIVO®-asennuskalusteet ovat valkoisia ja osassa matta mustia, jotka ovat molemmat tyylikkäitä valintoja kaikkiin kohteisiin. IMPRESSIVO®-asennuskalusteet on helppoa yhdistää mihin tahansa sisustukseen. Lounakallion modernit talot edustavat nykypäivän asumista, joissa kaikki yksityiskohdat on mietitty huolellisesti loppuun asti, vastaamaan vaativiinkin tarpeisiin.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp